az-uj-prometheus-es-thor-filmeket-ausztraliaban-forgatjak/2015/10/23

Az új Prometheus és Thor filmeket Ausztráliában forgatják

2015. október 23. Bordás Dávid

Azoknak, akik árgus szemekkel figyelik a Disney sikersorozatának a Karib tenger kalózai új részének forgatási menetét, nekik nem jelent nagy hírt az, hogy nagy részét Ausztráliában forgatták le. A legújabb rész Dead Men Tell No Tales címen fut jelenleg és csak 2017-ben kerül a mozikba. Akik pedig ezt sem tudták, azoknak még érdekesebb lehet a Disney terve.

A Deadline értesülései szerint a Disney elhatározta, hogy a következő nagy project a Thor: Ragnarok munkálatait is Ausztráliában végzi. Az előző részhez képest ez meglepő lépés, hisz a Sötét világot majd teljes mértékben Nagy-Britanniában forgatták, a híres Shepperton Studióban, ahogy több Marvel filmet.

2 A Fox is ugyan erre a döntésre jutott. Magyarán a Prometheus 2 is, azaz az Alien: Paradise Lost is az ausztrál sivatagban fog forogni Ridley Scott munkálatai által. Valószínűleg rohamos tempóban, hogy még a Neill Blomkamp által rendezett Alien 5 előtt elkészüljön. 3

A forgatások bejelentését az ország külügyminisztere és a művészetekért felelős minisztere tették meg. Ráadásul a kormány 34 millió dollárral is támogatná a produkciókat.

Ennek persze a pöröly hajigáló Chris Hemsworth csak örülni tud, hiszen családjával együtt csak egy órányira lakik az ausztrál stúdiótól. Ezt egy videó üzenetben is kifejezte, „Fantasztikus. hogy a miniszterelnök én a kormány támogatja a kreatív iparágat.”

Mivel ezek a filmek (meg úgy általában az összes) stúdiókban készülnek, így sok zöld háttére lesz szükség, így felmerülhet a kérdés, hogy mégis miért mennek a kengurukhoz forgatni. Igaz, hogy gyönyörű a táj és az ország, de leginkább csak gazdasági okok miatt döntöttek így.

Írta: Bordás Dávid