az-uj-rog-strix-gaming-laptopok-bemutatjak-a-vilag-leggyorsabb-laptop-kijelzojet

Az új ROG Strix Gaming laptopok bemutatják a világ leggyorsabb laptop kijelzőjét

Az ASUS A Republic of Gamers (ROG) ma bejelentette a Strix SCAR 15 és a Strix SCAR 17 prémium gamer laptopokat, amelyeket az alapoktól kezdve úgy alakítottunk ki, hogy kompromisszumok nélküli élményt nyújtsanak az esport-versenyzőknek a bajnokságokon.

A vezető Strix SCAR 17 a legújabb innovációkat foglalja magában, hogy a legigényesebb esport-versenyzők is mindig a csúcson lehessenek. A világ leggyorsabb laptop kijelzőjét vonultatja fel, 360 Hz-es frissítési gyakorisággal és 3 ms-os válaszidővel; erőteljes GeForce RTX™ 3080 GPU-k és Ryzen™ 5900HX mobil processzorok hajtják; akár 64 GB DDR4 3200 MHz-es memóriával is érkezhet; a hardver teljes potenciáljának kihasználását pedig gyökeresen átalakított ventilátorokkal és egyéb hűtési fejlesztésekkel éri el. Mindehez 90 Whr-es akkumulátor dukál az akár 12 órás üzemidő kínálásához, emellett a Type-C porton a 100W-os PD töltést is támogatja.

A Strix SCAR 15 és 17 elsőként tartalmaznak optikai-mechanikus billentyűzetet egy Strix laptopban, így gyors válaszidőket és magas fokú tartósságot kínálnak. A nagyobb kijelző-készülékház arány közelebb hozza a felhasználót az akciókhoz, míg a kisebb terület és a nagyobb akkumulátor Type-C töltéssel támogatja a maximális hordozhatóságot. A négy, Dolby Atmos technológiával támogatott hangszóró magával ragadóbb hangélményt nyújt, a kétirányú AI zajszűrés pedig mind a bemeneti, mind a kimeneti hangokat feldolgozza, hogy a csapat beszélgetése kristálytiszta legyen.

A ROG ezenkívül bejelentette a Strix G15 és a Strix G17 modelleket is, amelyek az új ROG gamer laptop DNS-ét egy minden játékos számára elérhető, stílusos dizájnba építik be. Ezek a rendszerek teszik teljessé a 2021-es ROG Strix családot, amelyet úgy fejlesztettünk ki, hogy javítsa a mindennapos játékélményt, és megadja a komoly esport játékosok számára a sikerhez szükséges előnyt.

Teljesítményük a SCAR sorozatéval vetekszik, a legfelső konfigurációban Ryzen 9 5900HX processzor és GeForce RTX 3070 GPU található 32 GB memóriával és akár 1 TB-os SSD tárolóval. A SCAR-hoz hasonlóan a processzor képes tartósan futni akár 80 W-on illetve 54 W-on amikor a GPU aktív, túlhúzással pedig ennél is nagyobb sebességet képes felszabadítani.

A megjelenítési történhet egy szupergördülékeny, 300 Hz-es frissítésű és 3 ms-os válaszidejű Full HD panellel, vagy egy szuperéles, 165 Hz/3 ms-os WQHD képernyővel, szélesebb színskála mellett. Az ikerhangszórók gazdag hangzást nyújtanak, akár 2,8x nagyobb hangerővel és háromszor erősebb basszussal, mint a legutóbbi generáció. A kétirányú AI zajszűrés segítségével pedig jól hallható a csapattagok beszélgetése, miközben a magas FPS is megmarad


Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter

Hasonló bejegyzések: