az-uj-tripla-fenyegetes-az-esportokban-megerkezett-a-razer-blackshark-v2

AZ ÚJ TRIPLA FENYEGETÉS AZ ESPORTOKBAN - MEGÉRKEZETT A RAZER BLACKSHARK V2

2020. július 30. Kocsis Bence Periféria hírek

A Razer bejelentette a legteljesebb mikrofonos esport fejhallgatóját, a Razer BlackShark V2-t. A világ legjobb esport versenyzőivel közösen tervezett és tesztelt Razer BlackShark V2 egy vadonatúj, szabadalmaztatott 50 mm-es meghajtóval, a Razer TriForce Titaniummal van felszerelve. A titán bevonatú membránok legmodernebb, szabadalmaztatott kialakítása révén a TriForce Titanium meghajtói elkülönítik a hangfrekvenciákat és lehetővé teszik a magas, közép és alacsony tartományok egyedi hangolását, tisztább felső szólamokat, gazdag közepes hangokat, és erőteljes basszusokat eredményezve.

A TriForce meghajtókat a THX Spatial Audio egészíti ki – a hajszálpontos érzékelést, valamint az élethű, magával ragadó játékbeli hangzást garantáló, fejlett helyzeti hangmegoldás, amely a sztereó, az 5.1-es és 7.1-es forrásokkal is kompatibilis. A fejlett THX térhangzás algoritmusok, valamint a világmodellezési technológia a példátlan mértékű felhasználói testreszabási lehetőségekkel kombinálva az egyes játékosok füléhez hangolt, 360 fokos hangképet nyújtanak. A THX Spatial Audio az ellenségek észlelését, az elsüvítő golyók elkerülését, és a közeli fenyegetések érzékelését könnyűvé és természetessé teszi, így biztosítva a játékosok és az esport versenyzők számára a Razer hírhedt „tisztességtelen előnyét”.

A BlackShark V2 számára a Razer kifejlesztette az USB hangkártyás HyperClear kardioid mikrofont. A HyperClear kardioid mikrofon egy koncentráltabb hangfelvételi területre lett behangolva, így a beszédhang tisztasága érdekében kiszűri a hátulról és az oldalról érkező hangokat. Az eltávolítható mikrofon nyitott burkolatú kialakítása minimális felvételi interferenciát biztosít beszédhang pontosabb rögzítéséhez és visszaadásához egyaránt.

A kiegészítő USB hangkártya fejlett mikrofonvezérlési lehetőségeket nyújt a további finomhangoláshoz. Az olyan funkciókkal, mint a Mic Boost (mikrofon erősítése), a Voice Gate, a hangerő normalizálása, a mikrofon hangszínszabályozó, vagy a környezeti zajcsökkentés a játékosok testreszabhatják kimenő hangjukat, hogy minimalizálják a környezetük zajait, amelyek zavarják a létfontosságú csapatkommunikációt.

A BlackShark V2 fejlett passzív zajszűrő tulajdonságait a plüss műbőrrel bélelt habpárna által körülvett, ovális fülpárnák teljes fület körülölelő kialakításának köszönheti. Ez egy gátat képez a BlackShark V2 valamint a felhasználó feje között, minimalizálva a betolakodó külső hangokat. A rendkívül puha, légáteresztő memóriahab használata révén a fülpárnák még a hosszú, intenzív játékmenetek során is minimálisra csökkentik a hőmérséklet emelkedését és az izzadtságot. A könnyű, rozsdamentes acél vázon található puha, kiváló párnázottságú fejpánt rugalmas és rendkívül tartós kivitelt biztosít, a lehető legkisebb mértékű fejszorítás, valamint mindössze 262 g-os tömeg mellett.

A Team Razer, a Razer esport részlege a világ legjobb csapatai és játékosai közül többel is együttműködik az új, nagy teljesítményű, esport-fókuszú perifériák kifejlesztésén, arra törekedve, hogy kitolják a teljesítmény határait és versenyelőnyt érjenek el. A Team Razer már a BlackShark V2 megalkotásának kezdeteitől fogva több esportolóval is együtt dolgozott, akik részt vettek a fejhallgató tesztelésében, visszajelzéseikkel pedig segítették a kialakítás és a funkciók tökéletesítését.

A Razer BlackShark V2 csak egyike a számtalan terméknek, amelyek tervezése az esport versenyzőktől az alkotás folyamata során kapott visszajelzések figyelembe vétele mellett történt. A játékosok meghallgatásával és visszajelzéseik új termékekbe történő beépítésével a Razer piacvezetővé vált a professzionális minőségű, esport gamer perifériák területén.

Vezetékes 3,5 mm-es audio csatlakozójával a Razer BlackShark V2 kompatibilis bármilyen, 3,5 mm-es csatlakozóval rendelkező eszközzel, beleértve a PC-t, a Mac-et, a PS4-et, az Xbox One-t, a Nintendo Switch-et, valamint számos mobil eszközt is. A kiegészítő USB hangkártya csak a Windows 10 személyi számítógépekkel kompatibilis.

Specifikáció

Fejhallgatók

 • Frekvenciaválasz: 12 Hz-től 28 kHz-ig
 • Impedancia: 32 Ω @ 1 kHz
 • Érzékenység (@1 kHz): 100dBSPL/mW,1KHz
 • Meghajtók: Testreszabott, 50 mm-es dinamikus meghajtók
 • Belső fülpárna-átmérő: 65 x 40 mm / 2,56 hüvelyk x 1,57 hüvelyk
 • Csatlakozó típusa: 3,5 mm-es, USB hangkártyával
 • Kábelhossz: 1,8 m / 5,91 láb
 • Körülbelüli súly: 262g / 0,6 font
 • Ovális fülpárnák: Légáteresztő memóriahab párnák

Mikrofon

 • Frekvenciaválasz: 100Hz-től -10KHz-ig
 • Jel-zaj arány: 60dB
 • Érzékenység (@1kHz): -42dB V/Pa,1KHz
 • Iránykarakterisztika: egyirányú

Vezérlés a fejhallgatón

 • Hangerő növelése és csökkentése
 • Mikrofonnémítás be-/kikapcsolása

Audiohasználat

 • Audiohasználat: 3,5 mm-es audio csatlakozóval ellátott eszközök
 • Audiohasználat + USB hangkártya: USB-porttal rendelkező eszközök

A Razer BlackShark V2 110 eurós ajánlott fogyasztói áron kerül a boltok pocaira a mai naptól. További információkért látogassatok el a gyártó oldalára.

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: