az-xperia-uj-csucskeszulekei-megujult-kulsovel-emelik-uj-magaslatokba-az-okostelefonos-szorakozast/2018/02/27

Az Xperia új csúcskészülékei megújult külsővel emelik új magaslatokba az okostelefonos szórakozást

2018. február 27. Kocsis Bence

A Sony Mobile bemutatta legújabb csúcskategóriás készülékeit, az Xperia XZ2 és az Xperia XZ2 Compact okostelefonokat, mely bejelentés az Xperia okostelefonok egy új korszakának kezdetét is jelenti egyben.

Az Xperia XZ2 szélekig tartó 5,7 hüvelykes HDR, Full HD+, 18:9-es képarányú kijelzővel rendelkezik. A Sony Bravia televíziókban is használt X-reality for mobile technológia a nem HDR tartalmakat is is nagy dinamikatartományúra varázsolja át.

A Dynamic Vibration System a média tartalmakban lévő hangokat elemezve különböző erősségű rezgésekkel érzékelteti a felhasználóval a nézett videóban bekövetkező eseményeket. Ezen felül az S-Force Front Surround technológia jóvoltából az Xperia XZ2 a valaha volt leghangosabb sztereó hangszórókkal rendelkezik.

A Motion Eye kamera támogatja a HLG (Hybrid Log Gamma) formátumú 4K HDR felvételkészítést. A szuperlassítást mostantól Full HD minőségben élvezhetik a felhasználók, ami másodpercenként 960 képkocka rögzítését jelenti. Továbbá rendelkezésre áll mosolyfelismerővel rendelkező Predictive Capture, az Autofocus burst (automatikus élességállítású sorozatfelvétel) és a Predictive Autofocus.

A 3D szkenner segítségével már nem csak barátaink arcát szkennelhetjük be kevesebb, mint egy perc alatt, hanem az előlapi kamerával akár magunkat is megörökíthetjük és az így készült szelfiket megoszthatjuk a Facebook oldalunkon.

Az Xperia XZ2 lenyűgöző formavilággal rendelkezik, de a strapabítóságról sem feledkeztek el a készítők. A Corning Gorilla Glass 5 üvegbevonat és az egybefüggő fém keret gondoskodik a telefon tartósságáról. Az Xperia XZ2 IP65/IP68 minősítéssel rendelkezik, mellyel ellenáll a pornak, kisnyomású vízsugárnak is.

Ami a telefon belsejét illeti, a burkolat alatt egy Qualcomm Snapdragon 845 dolgozik, melyet egy 3180 mAh kapacitású akkumulátor lát el. A beépített X20 LTE modem akár 1,2 Gigabit sávszélességet is képes produkálni.

Az Xperia XZ2 compakt, avagy a kistestvér egy 5 colos FullHD + HDR kijelzővel lett ellátva.A nagytestvérhez hasonlóan a kompakt kivitel is rendelkezik számos újítással, mint a továbbfejlesztett Motion Eye kamera szelfi 3D-Szkennerrel, a Full HD szuperlassítás, a fotózással kapcsolatos újdonságok, a hamisítatlan Hi-Res Audio zenelejátszás, és az eddigi leghangosabb Xperia sztereó hangszórók is mind-mind megtalálhatóak benne. A kis méretű, ám annál erőteljesebb készüléket szintén a legmodernebb és leggyorsabb Qualcomm Snapdragon 845 Mobil platform hajtja.

A tervezési filozófia megegyezik az XZ2 okostelefonéval, így a hajlított kialakításnak köszönhetően a készülék tökéletesen simul a tenyérbe. A védelem ugyanúgy megvan, amit a Corning Gorilla Glass 5 üvegbevonat a karcálló polikarbonát felület és az IP65/IP68 tanúsítvány garantál.

A Sony Xperia XZ2 és XZ2 Compact okostelefonok a tavasz során kerülnek a boltok polcaira Android 8.0 (Oreo) operációs rendszerrel.  

Írta: Kocsis Bence