az-xpg-bemutatta-az-xpg-gaia-mini-gaming-pc-t

Az XPG bemutatta az XPG GAIA Mini Gaming PC-t

Az XPG, a játékosoknak, az esportolóknak és a technológia rajongóiknak tervezett nagy teljesítményű rendszerek, komponensek és perifériák vezető gyártója bemutatta az XPG GAIA mini gaming PC-t. Az XPG GAIA egy kompakt, 5 literes rendszer, amelyet az olyan játékosok és alkotók számára terveztek, akik korlátozott hellyel rendelkeznek, de nem szeretnék, hogy ez befolyásolja a számítógép teljesítményét.

Az Intel® NUC 9 Extreme Kit - Ghost Canyon alapján elkészített XPG GAIA akár egy Intel® Core™ i9-9980HK[i] processzorral is érkezhet, amely nyolc maggal rendelkezik és képes elérni az akár 5,0 Ghz-es sebességet is. Az alacsony 45 W-os TDP-nek köszönhetően kevesebb hőt termel és kevesebb áramot is fogyaszt. Továbbá pedig, akár egy 202 mm-es grafikus kártya is elhelyezhető benne, hogy a jövőben is elegendő teljesítménnyel rendelkezzen.

A kompakt, 5 literes kialakításával az XPG GAIA értékes helyet szabadít fel a munkaasztalokon a letisztultság megőrzéséhez. A mérete miatt ideális megoldást jelent kisebb helyiségekben, például kollégiumi szobákban, stúdió apartmanokban, valamint a kisebb méretű irodákban. A kialakítása viszonylag egyszerűvé teszi a mozgást is, így nagyszerű megoldást jelent LAN partikhoz vagy éppen az utazó influenszereknek. A tiszta és minimalista megjelenése az oldalsó hálós panelekkel tökéletesen illeszkedik szinte mindenhová. Ezenfelül az oldalsó panelek optimális hőelvezetést, valamint hűtést nyújtanak, amely hatékonyabb, mint a laptopokban található megoldások.

Az XPG GAIA 32 GB (2 x 16 GB) 3200 MHz-es DRAM-mal érkezik, amely nagy megbízhatóságot és lélegzetelállító sebességet kínál, miközben támogatja az Intel XMP 2.0-t a problémamentes és stabil túlhajtás érdekében. Az adatok tárolásáért a díjnyertes XPG SX8200 Pro SSD meghajtó felel, amelynek a szekvenciális olvasási és írási sebessége elérheti az akár 3500/3000 MB/s-ot is. Mindemellett egy erőteljes, mégis rendkívül hatékony, 500 W-os 80 Plus Platinum besorolású Flex ATX tápegységgel rendelkezik, amely képes fenntartani az alacsony, mindössze 40 dB-es zajszintet, hogy csak minimálisan zavarja a munkát és a játékot.

Az XPG GAIA az alapvető teljesítménye mellett számos extra funkcióval is rendelkezik, amelyek megkönnyítik az otthoni játékot és tartalomgyártást. A WiFi 6 támogatással az XPG GAIA lehetővé teszi a routerek számára, hogy egyszerre több eszközzel kommunikáljanak, és ugyanazon a csatornán egyszerre több eszközre küldjenek adatokat nagyobb lefedettség mellett. Továbbá a mini PC sokoldalú I/O csatlakozással rendelkezik, beleértve a Thunderbolt™ 3-támogatását is, így zökkenőmentesen csatlakozhatsz további monitorokat vagy egyéb külső perifériákat és adattárolókat.

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter

Hasonló bejegyzések: