Battlefield 4 - Előzetes

2013. október 22. Uszkai Dávid

Az idei ősszel sem hagy minket újabb háborús játék nélkül az Electronic Arts, akik ezúttal a DICE által megálmodott Battlefield-sorozat legújabb, szám szerinti negyedik felvonását hívják segítségül ahhoz, hogy megdobogtassák a modern hadviselés szerelmeseit.

A Battlefield 4 esetében a legnagyobb változás minden kétséget kizáróan a grafikát érte, az újabb lépcsőfokra lépett Frostbite grafikus motor segítségével ugyanis immáron igazi next-gen grafika vár ránk, ezzel együtt pedig valószerűbb rombolható környezett, részletesebben kidolgozott animációk és minden olyan apróság, ami a realisztikus háborús élményhez szükséges.

2495724-battlefield_4_-_siege_on_shanghai_multiplayer_screens_1_wm

Mindezt első körben az egyjátékos kampány során vehetjük észre leginkább, hiszen ismét olyan filmszerű és látványos sztorit varázsolnak képernyőinkre a DICE fejlesztői, amit garantáltan évekig felemlegetünk majd. A Battlefield 4 cselekménye hat évvel az előző rész eseményei után játszódik, egészen pontosan a 2020-as esztendőben, amikor egy új ellenség fenyegeti az amerikaiakat, méghozzá a kínaiak képében, akikkel Daniel Recker, a tengerentúli speciális erők őrmesterének oldalán vehetjük fel a harcot. A hatalmas háborúban a világnak szinte minden szegletébe eljuthatunk majd, hogy leszámoljunk Kína szövetségeseivel és megakadályozzuk a nagyhatalom terveit, ezáltal pedig olyan változatos küldetésekbe csöppenhetünk, mintha valóban egy interaktív akciófilm részesei lennénk. Lehet, hogy az egyik percben például egy páncélos kémlelőnyílásán keresztül vadásszuk le az ellenség harcjárműveit, a következő pillanatban pedig már ott vagyunk egy városi ütközetben, ahol többszörös kínai túlerővel kell farkasszemet néznünk a győzelem érdekében. Az izgalomból és a változatosságból tehát ezúttal sem lesz hiány!

Battlefield-4-Siege-on-Shanghai-Multiplayer-Screens_3-WM

Az igazán realisztikus és komolyabb kihívásokkal kecsegtető háborús élményeket azonban nem a Battlefield 4 egyjátékos kampányában, hanem a multiplayer módban élhetjük majd át, ahol hús-vér rajongókkal, igazi virtuális katonákkal kell összemérnünk tudásunkat. A hatalmas és egyben változatos csatatereken egy időben akár 64 fő is jelen lehet, és ezúttal már három frakció közül is választhatunk, így az amerikaiak és az oroszok mellett megjelennek a kínaiak, akik új színt hoznak az összecsapásokba, méghozzá felszereléseikkel, fegyvereikkel és harcjárműveikkel. Az előző részből jól megszokott és megismert játékmódok mellett a Battlefield 4-ben egyébiránt egy régi ismerős is visszatér, így az utoljára a Battlefield 2142-ben szerepet kapott Commander Mode, aminek lényege szinte mit sem változott az évek során. Ennek köszönhetően egy igazi tábornokot személyesíthetünk meg, akinek segítségével egy stratégiai képernyőt bámulva adhatunk parancsokat katonáinknak azért, hogy minél sikeresebben kivitelezhessék bevetéseiket. Változatosságból és újdonságokból tehát garantáltan nem lesz hiány a Battelefield 4 keretein belül!

A Battlefield 4 Limited Edition PC-re október 30-án jelenik meg a GameShop-nál.

Írta: Uszkai Dávid