battlefield-5-2-vilaghaboru-ingyenes-dlc-k-uj-jatekmod-minden-amit-eddig-tudunk-a-jatekrol-2/2018/05/24

Battlefield 5 - 2. Világháború, ingyenes DLC-k, új játékmód. Minden, amit eddig tudunk a játékról!

2018. május 24. Szajcsán Márk

Ahogy pár hete bejelentették a mai napon megtartották az új Battlefield bemutatóját. A név már akkor tisztázásra került, az új szoftver a Battlefield 5 nevet viseli. Ez kicsit fura lehet mert a harmadik és a negyedik rész a modern korban játszódik, majd ezeket követően érkezett a Battlefield 1 ami az első világháborút tárja elénk. Most pedig itt az ötödik rész ami 10 év után visszakalauzol minket a 2. világháború komor stílusába.

Szépen felépített Live event keretein belül meséltek az új rész újításairól illetve, hogy miket javítottak az előző részekhez képest.

Először a helyszínek estek szóba. Európa megszokott frontvonalain túl is játszhatunk. Skandinávia valamint Afrika került említésre. Reméljük azért itt nem áll meg ez az egész és bekerül a Csendes-Óceáni vidék, Dél és Kelet Ázsia.

Visszaköszönnek a klasszikus korábbi játékmodok. Az Operations mód frissül, mostantól Ground Operations móddal is találkozhatunk ami az előbb említett játékmód egy bővített változata.

A Battlefield 3 után visszatér a kooperatív mód. Sőt már nem csak másod magunkkal hanem akár 4 fővel is nekivághatunk.

Az egyjátékos mód követi a BF1-ben kitaposott ösvényt. A célja az lesz, hogy megismerjük a háborút azoknak a szemszögéből akikakkor megvívták. Lehetünk katonákkal, ellenállókkal vagy akár hétköznapi emberekkel.

Újításon esett át a rombolhatóság is. Ha esetleg úgy tartja királyi kedvünk, hogy egy tankkal átmenjünk egy házon akkor a bemeneti és a kimeneti sérülések máshogy fognak kinézni. Ahol bementünk ott a törmelékek belefé fognak esni, ahol pedig kijöttünk ott pedig kifelé fog szétszóródni. Ugyan ez lesz a lövedékekkel is. ha esetleg rálövünk a házra és az átmegy a házon akkor ahol bement ott befelé fog robbanni a fal, ahol pedig kijött ott pedig egyértelműen kifelé fognak repülni a ház darabjai. Viszont, ha bent eltalálunk valami fő falat akkor akár szét is robbanhat az egész szerkezet.

A squadok is átalakítást kaptak. Sokkal több szerepet kapott a csapatmunka, így a magányos farkasoknak is érdemes lesz csapatba vergődnie. Csapaton belül bármi fel tudja éleszteni a másikat, anélkül, hogy az orvosi kaszttal lennénk.

Egy újítás. A Fortifications rendszerrel építhetünk vagy megerősíthetünk házakat vagy áshatunk lövészárkokat.Természetesen mindnek van egy megadott területe ahol ezek kivitelezhetőek lesznek. Nekem ez egyelőre nem igazán tetszik, de majd meglátjuk mi sül ki belőle.

További újítás. The Company. Az az létrehozhatunk saját katonát, fejleszthetjük, átszinezhetjük a ruháját, fegyvereit. Megváltoztathatjuk a külsejüket. A négy alap kaszt ugyan úgy megmarad, ezzel a funkcióval csak specializálódhatunk. Természetesen mindezt valódi pénzért.

2. világháborúhoz hűen rengeteg korhű fegyverrel, páncélos földi, vizi vagy légi járművel fogunk találkozni. Ezek mellett titkos, pusztító fegyvereket is használhatunk. A gázmaszk helyét egy szerszámosláda vagy eszköztár veszi át amivel különböző dolgokat tudunk majd csinálni.

Talán a legfontosabb dolog. Nincs Premium Pass! Nem kell fizetni a később érkező pályákért, módokért fegyverekért stb stb. A tavalyi Battlefront II után ez várható volt. A modell ugyan az lesz. Seasonsok lesznek. Ezek fogják az új tartalmakat elhozni majd a játékba. A második világháború különböző eseményit dolgozzák majd fel.

És akkor itt a várva várt trailer.

https://www.youtube.com/watch?v=fb1MR85XFOc

Írta: Szajcsán Márk