be-quiet-sfx-l-power-kicsi-es-halk-tapegyseg-gaming-es-multimedias-rendszerekhez/2017/08/31

be quiet! SFX L Power - Kicsi és halk tápegység gaming és multimédiás rendszerekhez

A Németországban 11 éve vezető tápegység gyártó be quiet! bemutatta az SFX L Power tápegységet. Az egyre kompaktabb méretű PC-k manapság nem csak multimédiás használatra találják meg helyüket a nappaliban, de gaming felhasználásra is. A be quiet! SFX L Power már tervezésénél arra készült, hogy a nagy hatékonyságra és a halk hűtésre való növekvő igényeket kielégítse a kis méretű számítógépekben. Az új tápegység széria nem váltja le az SFX Power 2 szériát, de az SFX Power L a legjobban teljesítő alternatíva a be quiet kis méretű tápegységei között.

Kompakt méret, halk működés

AZ SFX méretű tápegységek 80 milliméteres ventilátorokat használnak, melyeknek sokkal gyorsabban kell forognia ahhoz, hogy olyan teljesítményt nyújtson, mint egy nagyobb méretű ventilátor, ezáltal növelve a zajszintet. A kicsivel hosszabb, SFX-L formát választva a be quiet!-nek lehetőséget nyújtott egy 120 mm-es ventilátor beszerelésére az SFX L Power tápegységbe. A tápegység ennek köszönhetően még mindig elfér a legtöbb gépházban, mindeközben pedig ideális választás marad a mini ITX rendszerekhez, és kisebb ATX rendszerekhez is, köszönhetően a csomagban mellékelt ATX adapternek. Az SFX L Power-rel a felhasználók halk működésre számíthatnak, miközben a tápegység kiszolgálja multimédiás vagy kompakt gaming rendszerük igényeit.

Hosszú élettartam és akár 92%-os hatékonyság

Az SFX L Power „LCC + SR + DC/DC” topológiája biztosítja a stabil tápellátást magas fokú hatékonysággal akár 92%-ig, így a tápegység megkapta a 80PLUS Gold minősítést, ráadásként pedig a japán kondenzátoroknak köszönhetően az élettartama is megnövekedett. A maximális megbízhatóság érdekében a szakszerűen beállított ventilátor mindig lehűti a tápegység komponenseit a megfelelő hőmérsékletre. A teljeskörű áramköri védelem (OCP, OVP, UVP, OPP, OTP és SCP) szintén a tápegység részét képezi.

Teljeskörű kábelmenedzsment lapos fekete kábelekkel

Az SFX L Power fekete kábelei leválaszthatók. Mivel az SFX-L tápegységek általában kompakt PC-kben kerülnek felhasználásra, a felhasználók rengeteget nyernek az SFX L Power kábeldizájnjának köszönhetően több helyet biztosítva a kábelmenedzsmentnek a nem használt kábelek eltávolításával. A lapos kábelek ráadásul biztosítják a megfelelő légáramlást azzal, hogy nem állnak feleslegesen a felszabaduló légáramlat útjában a gépházon belül. Az SFX L Power tápegységek ezenkívül 4 PCI express csatlakozóval érkeznek, ezzel biztosítva a több videókártyás konfigurációk támogatását.

Az SFX L Power már elérhető az európai piacon, az 500 W-os modell ajánlott fogyasztói ára €109, míg a 600 W-os modell ára €129.

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter

Hasonló bejegyzések: