bedurvult-a-cougar/2016/10/04

Bedurvult a Cougar

2016. október 04. Ficsor Tamás

A Cougar-tól már megszokhattuk, hogy tudnak brutális kinézetű perifériákkal előrukkolni. Gondolok itt a 700M szériára, mely nyitottsága és anyaghasználata miatt inkább valami robotra hasonlít, mint egérre. A ma útjára indított új ragadozó, ha nem is nyitottságával, de agresszív kinézetével mindent visz.

02

A Cougar új fenevadja a Revenger egyértelműen a játékos felhasználókat célozza meg. Ergonomikus alakja a jobb kezes játékosoknak lett formázva. A Cougar fanok rögtön rávágnák, hogy ez egy upgrade-elt 5xxM-es, ami igaz is, hisz formavilága és gombkiosztása teljesen egyforma. De olyannyira, hogy 135 x 70 x 45  mm méretek sem változtak, ahogy a 110 grammos súly sem. Külsőleg a szín, a csúszásmentes felület és a háton lévő logó változott, míg belül minden más lett.

08

A Revenger belsejébe egy PixArt PMW 3360-as optikai érzékelő került, mely 100-12.000 DPI érzékenységre képes. Ráadásul olyan technológiával toldották meg, ami segítségével akár acél felületen (nem rozsdásan) is ugyan olyan pontossággal képes működni. Természetesen a legjobb élmény érdekében a gyártó egérpadjai ajánlottak hozzá. A nagy RGB láz miatt a Revenger is megkapta ezt a fajta extrát, így két zónán állíthatjuk be kedvenc színeinket. A fő egérgombok alatt Omron kapcsolók találhatóak, melyeknek minimum 5 millió a leütési élettartamuk. A bordázott és gumis görgő mögött a 6 programozható gomb közül találjuk itt a Trigger-t, amire a nekünk megfelelő extra funkciót tudjuk beállítani. A kommunikácó USB porton keresztül történik maximum 1 ms-os sebességgel.  Természetesen a Revenger megkapta a Cougar Unix szoftver támogatottságot.

10

A Cougar Revenger Gaming Mouse valóban nagyon olyan, mint például az 550M, de mégis nagyon más, sokkal agresszív és "gameresebb". Kíváncsiak lennénk mire is képes az asztalon.

A Revenger 60 eurós áron érhető el.

További információkért látogass el a gyártó weboldalára.

Írta: Ficsor Tamás