bemutatkozik-a-zalman-s5-szamitogephaz

Bemutatkozik a Zalman S5 Számítógépház

2019. október 30. Herczeg Balázs Gépház hírek

A viszonylag egyszerű, RGB LED-es világítással rendelkező konstrukciók itthon is nagyon népszerűek. A Zalman S5 modell esetében az igényes kivitelezésenkívül tisztességes funkcionalitást is kapunk, ráadásul meglehetősen megfizethető áron.

Első pillantásra a Zalman S5 nagyon visszafogott, egyszerű stílusával és edzett üvegből készült ablakávalvonzza a figyelmet. A váz acélból készül, ezt egészítették ki műanyag elemekkel, méretei 398,5 x 212 x 465 mm, súlya 5,8 kg. A bővítőkártyák számára 7 helyet alakítottak ki, a tápegység pedig külön rekeszt kapott. A megfelelő hűtésről és légáramlásról két előre telepített ventilátor gondoskodik, melyek LED világítással rendelkeznek. Természetesen további ventilátoroknak és vízhűtéses rendszereknek is bőven van hely az ATX méretkategóriába eső házban, hiszen előre 3db, felülre 2db és hátulra 1db 120mm-es ventilátor szerelhető.

Az I/O panel a ház felső részén kapott helyet. Itt két darab USB 2.0, 1db USB 3.0, valamint a szokásos fejhallgató/mikrofon páros kapott helyet egy RGB LED vezérlő társaságában.

A fekete színben pompázó újdonság hamarosan a magyar piacon is elérhetővé válik, méghozzá várhatóan 20 000 Ft környéki kezdőáron.

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter