bemutatkozik-az-asus-transformer-book-flip/2014/06/05

Bemutatkozik az ASUS Transformer Book Flip

2014. június 05. Kocsis Bence Mobilvilág Hírei

Az ASUS bejelentette a Transformer Book Flipet, ezt az elegáns, vékony, ugyanakkor megfizethető árú Windows 8.1 noteszgépet, amelynek figyelemre méltó, zsanéros kialakítása lehetővé teszi a Full HD képernyő elfordítását 0 és 360 fok között bárhová. 

Az ASUS Transformer Book Flipben egy nagy fényerejű, max. Full HD 1920 x 1080 felbontású érintőképernyő található, amely egy ügyesen kialakított zsanéros megoldással teljesen, 360 fokban elforgatható a lezárt állapothoz képest. A zsanérban négy fogaskerék gondoskodik a finom, folyamatos mozgatásról, garantálva, hogy a képernyő megálljon pontosan ott, ahol a felhasználó akarja, ugyanakkor a forgatás ne okozzon nehézséget.

Normál noteszgép módban a képernyő kényelmesen, azonnal beforgatható mindenféle feladathoz, amire csak szükség lehet – lehet médiaállvány filmek vagy fényképek nézegetéséhez, egy közös megjelenítő az ismerősökkel, családtagokkal vagy munkatársakkal, vagy egy táblagép a legmodernebb játékokhoz. Nem noteszgép módban használva a Flipet, bekapcsol egy automatikus billentyűzet- és touchpadzár, hogy ne legyen gond a nemkívánatos bevitellel.

A Flip érintőképernyője rendkívül pontos és válaszkész a precíz, 6 mm átmérőjű érzékelőknek köszönhetően, amelyek kétszer érzékenyebbek az iparági szabvány 9 mm átmérőjűeknél. Az exkluzív ASUS Splendid technológia gazdag, mély, élénk színekkel biztosítja a lenyűgöző vizuális élményt mindenféle típusú tartalomhoz.

TP500_22

A Flip telis-tele van az ASUS kiváló műszaki megoldásaival, de attól még úgy készült, hogy jól is mutasson – például hajszálvonalas borítást kapott a luxusminőség érzékeltetésére. Kompakt alumíniumházával a Flip egyszerre erős, tartós és elegáns. Az egy darabból készült, különálló gombos billentyűzet ergonomikus kialakítású, az optimális gépeléshez lett igazítva, a nagy, több ujjal kezelhető touchpad pedig a Smart Gestures technológiával segíti a pontos, természetes, ujjas bevitelt.

A Flip rendkívüli formájához kiemelkedő teljesítmény dukál. Az Intel® nagy teljesítményű, energiatakarékos Core™ processzorait (akár i7-est is) használ a kiemelkedő többfeladatos működéshez és a gond nélküli munkához, az akár NVIDIA GeForce GT840M külön grafika 2 GB videomemóriával pedig bőségesen elegendő grafikus teljesítményt biztosít a Flip számára a zökkenőmentes videolejátszáshoz vagy a legújabb játékok futtatásához.

Az Instant On technológiának köszönhetően a Flip mindössze két másodperc alatt felébred, de az adatok elvesztése miatt sem kell aggódni, miközben akár 14 napig is alvó módban van a gép – ha a lítium-polimer akkumulátor töltöttsége 5 százalék alá esik, akkor a gép automatikusan elmenti a fájlokat és adatokat.

Az exkluzív ASUS SonicMaster hangrendszer a kategória legjobb, a versenytársakat messze leköröző audioélményét nyújtja. A szokásos noteszgépeknél nagyobb hangszóróknak és zengőkamráknak köszönhetően a hangminőség figyelemre méltó. A felhasználók élvezhetik a mélyebb és gazdagabb basszusokat, a szélesebb hangtartományt, a jól elkülöníthető énekhangokat és a kristálytiszta hangzást. A Flip tehát tökéletes multimédiás partner, amellyel minden dal, film és játék jobban szól a gondosan kiegyensúlyozott, dinamikus hangoknak köszönhetően.

Minden ASUS Transformer Book Fliphez jár az ASUS WebStorage – ingyenes hozzáférés az online élet legteljesebb körű platformjához. A fájlok és dokumentumok rendkívül sokféle készülékről elérhetők, bárhol és bármikor. Az ASUS felhőszolgáltatásainak legfontosabb tervezési szempontja a használat kényelme volt: egyszerű tárolást, megosztás és szinkronizálást kínál mindenféle adathoz, az üzleti bemutatóktól kezdve a fényképalbumokon át a kedvenc multimédiás tartalomig.

Az ASUS Transformer Book Flip 2014. június végétől lesz kapható.

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: