bemutatkozott-az-uj-rog-zephyrus-s17

Bemutatkozott az új ROG Zephyrus S17

Az ASUS Republic of Gamers (ROG) a mai napon bejelentette a ROG Zephyrus S17 prémium gamer laptopot femelkedő optikai-mechanikus billentyűzettel, amely kiváló hűtést és kényelmes gépelést tesz lehetővé. A Zephyrus S17 csúcsteljesítményt nyújt játékhoz és munkához egy vékony csomagban, stílusával pedig bárhol megállja a helyét. A csúcsteljesítmény garantált a 11. Generációs Intel® Core™ i9-11900H CPU-val, mely maximálisan 90W teljesítményre képes, valamint egy NVIDIA® GeForce RTX ™ 3080 laptop GPU-val, amely a Dynamic Boost funkcióval eléri a 140W-ot. A ROG Intelligent Cooling technológiák támogatásával ezek az alkatrészek páratlan platformot kínálnak a játékhoz és a tartalomkészítéshez. A billentyűzet 5 fokos szögben emelkedik fel, javítva a gépelés kényelmét és széles szellőzőnyílásokat nyitva, amelyek lehetővé teszik az új Arc Flow ventilátorokkal ellátott innovatív AAS Plus hűtőrendszer számára, hogy csendesen behúzza a hűtő levegőt a laptopba.

A tágas, 17 hüvelykes képernyő magával ragadó élményt nyújt két panel opcióval: egy WQHD kijelző Advanced Optimus és G-SYNC támogatással a nagyobb képkockasebesség érdekében, vagy egy Adaptive-Sync támogatással rendelkező, 4K-s panel a részletgazdagabb látványvilág érdekében. Mindkét megoldás magas képfrissítést, lenyűgöző színeket és színhű megjelenítést biztosít. A hat hangszórós hangrendszer az erősítőkkel minden eddiginél jobb hangélményt kínál játék vagy szórakozás közben. A tárhely kapcsán akár 3-meghajtós HyperDrive Ultimate SSD RAID opció is elérhető a lenyűgöző gyorsaságért és a mindenki számára megfelelő kapacitásért. Az optikai-mechanikus billentyűzet precíz és pontos bevitelt kínál, miközben a konfigurálható Multiwheel rengeteg hasznos extra funkció előtt nyit kaput.

Kényelmes gépelés, hatékonyabb hűtés

A Zephyrus S17 egy merész, új dizájnt vezet be, amely kiegyensúlyozza az erőteljes számítási képességet, a csendes akusztikát és a hűvös hőmérsékleteket egy 20 mm-nél vékonyabb házban. Amint a felhasználó felemeli a fedelet, a billentyűzet 5 °-os szögben felemelkedik, ezzel széles szellőzőnyílásokat nyitva, amelyek 25%-kal növelik a beszívott levegő áramlását. Az innovatív ROG AAS Plus technológiájának egyedülálló megvalósítása megfelelő hűtést és teljesítményt nyújt a szupervékony rendszerben. A billentyűzet megemelkedése csökkenti a felületi hőmérsékletet is, így tovább növelik a felhasználói élményt.

A további ROG intelligens hűtési funkciók tovább erősítik az S17 hőteljesítményét. A ROG legújabb Arc Flow ventilátorai csendesen és hatékonyan mozgatják a levegőt; a lapátok vastagsága változik az áramlás maximalizálása érdekében, és egy speciális aerodinamikai hullámminta fedi le őket a turbulencia és a zaj minimalizálása érdekében. Amikor az alkatrészek hőmérséklete 50 fok alá süllyed, a ventilátorok automatikusan 0dB üzemmódba kapcsolnak a teljesen csendes működés érdekében.

ROG szabadalmaztatott eljárása által felhordott különleges folyékony fém termikus vegyület hatékonyan elvezeti a hőt az Intel processzorától. A hagyományos hőpasztához képest akár 10 ° C-kal is csökkenti a CPU hőmérsékletét. Összesen hat hőcső vonja le a hőt a CPU, a GPU, a VRAM és a VRM áramköréből, és négy vékony bordákkal ellátott hűtőbordán keresztül vonja ki azt a házból. Amikor a ventilátorok forognak, a frissített öntisztító kialakítás elvezeti a port a kritikus hűtőelemektől, hogy javítsa a hosszú távú teljesítményt és stabilitást.

A hűtési követelmények a feladattól függően változnak, ezért az ROG többféle módot kínál különböző helyzetekre hangolva. A néma üzemmód kissé csökkenti a sebességet, hogy alacsony legyen az akusztika, ami ideális a mindennapi feladatokhoz. A Teljesítmény mód biztosítja azt a lóerőt, amely túl magas zajkeltés nélkül szükséges a játékok magas képkockasebességének eléréséhez. A turbó üzemmód a CPU-t teljes sebességre kapcsolja, hangosabb ventilátorprofillal.

A felhasználók manuálisan válthatnak az üzemmódok között a Zephyrus S17 Multiwheel segítségével, gyorsgombokkal a billentyűzeten, vagy automatikusan a felhasználói profilok segítségével. A ROG Armory Crate segédprogramon keresztül elérhető felhasználói profilok lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy az egyes játékokat és alkalmazásokat egyedi üzemmódokkal, fényhatásokkal és egyéb rendszerbeállításokkal társítsák. 

Erőteljes, új Intel® processzor

A legerősebb változatban található Core™ i9-11900H akár 4.9GHz-re is képes, és az ROG innovatív hűtésének köszönhetően akár 50 W-os fenntartott energiával is működhet, amikor a GPU aktív, valamint90 Watton egyedül. Ezt a csúcskategóriás CPU-t úgy tervezték, hogy kivételes teljesítményt nyújtson vékonyabb és hordozhatóbb eszközökben. Nyolc magja és 16 szála biztosítja az élménydús játékot, a streaminget és az alkotást. Akár 48 GB DDR4-3200MHz RAM-mal is párosulhat a gyors és hatékony multitasking érdekében. Az alkotók nagy felbontású eszközök felhasználásával nagy projekteket készíthetnek, a játékosok pedig egyszerre streamelhetnek, cseveghetnek és játszhatnak.

A Zephyrus S17 még a legigényesebb játékokban is magas fps számokat biztosít, akár egy NVIDIA® GeForce RTX ™ 3080 laptop GPU-val. A hűtést érintő frissítések lehetővé teszik, hogy a grafikus processzor sebessége az 1545 MHz-et is elérje 115 W-on ROG Boost mellett, és a 140 W-ot is elérheti a Dynamic Boost segítségével.

A GeForce RTX 30 sorozat többi részéhez hasonlóan a GeForce RTX 3080 laptop GPU is az élvonalbeli Ampere architektúrára épül. Kombinálja az új streaming multiprocesszorokat a 2. generációs RT magokkal és a 3. generációs Tensor magokkal, hogy lehetővé tegye a legreálisabb sugárkövetésű grafikát és a fejlett AI funkciókat. Ezek a fejlesztések élethű látványt nyújtanak, miközben a képsebességet új magasságokba emelik. Támogatja azokat az NVIDIA Reflex technológiákat, amelyek csökkentik a késést a kiválasztott többjátékos játékokban, és az NVIDIA Broadcast effektek, amelyek azonnali fényezést adnak az élő közvetítéseknek. Ezt egy hatalmas, kizárólag a GPU-nak fenntartott, 16 GB-os GDDR6 VRAM is támogatja. Az Resizable BAR támogatása lehetővé teszi a CPU számára, hogy egyszerre férjen hozzá az összes GPU memóriához, ami sok játék teljesítményét javíthatja.

A következő generációs tárolási lehetőségek révén a felhasználók megdöbbentő sebességgel tölthetik be a játékokat és hatalmas fájlokat érhetnek el. Az átviteli sebesség elképesztő 10,5 GB/s-ot ér el - a világ leggyorsabb a gamer laptopjában - a HyperDrive Ultimate RAID-del, amely három külön NVMe meghajtót használ. Más konfigurációk egyetlen PCIe 4.0 SSD-t használnak, amelynek átviteli sebessége kétszer olyan gyors, mint a PCIe 3.0, és további két M.2 bővítőhelyet kínálnak a jövőbeni bővítéshez.

Lenyűgöző, 17” colos kijelzők

A tágas, 17 hüvelykes képernyővel könnyű belemerülni a játékba és a kreatív projektekbe. Szuper keskeny keretek veszik körül, amelyek az oldalakon 5,65 mm-re karcsúsodnak. A gyors, 3ms-os válaszidő minimalizálja az elmosódást a gyorsan mozgó jeleneteknél. A DCI-P3 színskálájának teljes lefedettsége, valamint a fokozott kontraszt a Dolby Vision támogatással élénk színárnyalatokat eredményez a játékokban és a tartalomfogyasztásban. Az összes Zephyrus S17 kijelző gyárilag kalibrált és Pantone hitelesített a kivételes színpontosság érdekében, így az alkotók magabiztosan finomhangolhatják projektjeiket.

A kétféle panel segítségével a felhasználók az igényeiknek megfelelő legjobb élményt választhatják ki. Az első egyesíti a 165Hz-es frissítési frekvenciát a WQHD felbontással a folyékony, látványos játékmenet és a gazdag részletek érdekében. Ez a panel az NVIDIA Advanced Optimus technológiát is tartalmazza, amely ötvözi az Optimus akkumulátor-megtakarító opcióit a folyékonysággal és a G-SYNC®technológiával. Dinamikus kijelzőkapcsolóval intelligensen vált az integrált és a különálló GPU-k között, hogy maximalizálja az akkumulátor élettartamát vagy teljesítményét attól függően, hogy a felhasználó mit csinál. A diszkrét GPU használatakor a kijelző frissítési gyakorisága szinkronban van a GPU képsebességével a simább és élvezetesebb játék érdekében. A második megjelenítési lehetőség egy 4Ks panel, amely még több részletet kínál, miközben továbbra is lehetővé teszi a folyékony játékmenetet 120Hz-es frissítési gyakorisággal. Az Adaptive-Sync simábbá teszi a játékmenetet, az 500 nit csúcsfényesség pedig tiszta és élénk képet biztosít még a szabadban is.

A legkiválóbb hangélmény egy gamer laptop esetében

Hat Dolby Atmos hangszóró maximalizálja a hangélményt. Minden mélysugárzó két hangszórót tartalmaz, amelyek kissé eltolódtak, így képesek egymás rezgéseit megszüntetni, ami csökkenti a nem kívánt rezonanciát. Ez segít a Zephyrus S17-nek mélyebb basszust és nagyobb hangerőt produkálni, mint a versenytárs játék laptopok.

A 3D mikrofon elhelyezés különböző forgatókönyvekhez optimalizált felvételi módokat kínál. A kardioid mód rögzíti a hangforrásokat közvetlenül a laptop előtt, így a felhasználó hangja hangos és tiszta lesz a streaming és a csevegés számára. Az omnidirectional mód a hangot az egész szobából veszi fel, így egy egész csoportot hívásba vonhat. A kettő keverése sztereó módban gazdag felvételi lehetőségeket nyit meg a zene létrehozásában.

A hangcsevegés javítása érdekében a fejlett kétirányú AI zajszűrés eltávolítja a nem kívánt hangokat mind a bemeneti, mind a kimeneti hangból. Bármely eszközre alkalmazható, sőt alkalmazásonként is testreszabható, így a felhasználók a zajszűrést a csevegőalkalmazásokra korlátozhatják anélkül, hogy befolyásolnák a játékon belüli hangokat. A játékosok jobban kommunikálhatnak csapattársaikkal, az alkotók tisztább hangot rögzíthetnek bármilyen környezetben, és mindenki élvezheti a tiszta beszélgetést.

Mivel a kétirányú AI zajszűrés a CPU-n fut, a GPU szabadon összpontosíthat az fps szám maximalizálására.

Hordozható elegancia

A Zephyrus S17 magnézium-alumínium háza nem kíván feltűnősködni az Off Black kivitelben, mely egyébként az ujjlenyomatokat sem gyűjti. van, amely ellenáll az ujjlenyomatoknak. Ez a kifinomult színárnyalat könnyű eleganciát kölcsönöz a laptopnak, amely minden környezethez illik. A vékony kialakítás és a visszafogott megjelenés megkönnyíti az S17 használatát, bárhol is legyél. Jelentős, 90Whs akkumulátora növeli ezt a mobilitást, és amikor elérkezik az akkumulátor feltöltésének ideje, a gyors töltés mindössze 30 perc alatt 50%-ra tölti. A 100 W-ig terjedő USB-C típusú töltés támogatásával a felhasználók otthon hagyhatják a fő adaptert. A maximális teljesítmény érdekében a teljes méretű adapterre van szükség, de a laptop képes kezelni a mindennapi munkát akkor is, amikor egy kisebb C típusú adaptert vagy akár egy hordozható USB tápegységet használunk.

Kényelmes bemenetek, bőséges csatlakozó

A felemelkedő billentyűzet 5 ° -os szöge maximalizálja a gépelés kényelmét egy ergonomikus dőléssel amely visszahozza az asztali mechanikus billentyűzetek lejtését. Könnyen megtalálja a megfelelő gombokat az asztali stílusú elrendezésnek és a numerikus billentyűzetnek köszönhetően, független nyílbillentyűkkel és teljes méretű sapkákkal kiegészítve. Az érintőpad mindig elérhető, 125%-kal nagyobb felülettel, mint az utolsó generáció.

Az ultra-reszponzív optikai-mechanikus kapcsolók irányításba helyezik a felhasználókat. Mindössze 0,2 ms alatt reagálnak, visszavonási késleltetés nélkül. Az optikai mechanizmus rendkívül tartós, meghosszabbítja a kapcsoló élettartamát 100 millió billentyűleütésre. Az N gombos átgördülés biztosítja, hogy minden billentyű megnyomása még az eszeveszett csaták közepette is regisztrálódjon. A gombonkénti RGB világítás személyre szabott stílust ad, amelyet a felhasználók testre szabhatnak a különböző játékokhoz és munkafolyamatokhoz, valamint szinkronizálható más Aura Sync eszközök világításával.

Az általános kezelőszervek könnyebben hozzáférhetőek a konfigurálható Multiwheel segítségével a billentyűzet tetejének bal felső sarkában. A görgőre kattintva különböző funkciókat tartalmazó menü jelenik meg. A felhasználók beállíthatják a bemeneti és kimeneti hangerőt, a billentyűzet háttérvilágítását, a kijelző fényerejét, az üzemmódokat és egyebeket. Az Armory Crate testreszabási beállításai azt is lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy kiválasszák, mely funkciók jelennek meg az előugró menüben, és melyek legyenek alapértelmezetten a menet közbeni görgetésre.

Az integrált webkamera és az ujjlenyomat-érzékelő kényelmes lehetőségeket kínál a bejelentkezéshez és a kapcsolattartáshoz. A hagyományos kamerák vagy a 2DNR technológiát használják, amely elemzi az egyes képkockákat a zaj korrekciójához, vagy a 3DNR technológiát, amelyek sorrendben elemzik a kereteket a mozgó objektumokkal való megfelelőség javítása érdekében. A Zephyrus S17 ötvözi a 2DNR és a 3DNR technológiát, hogy a felhasználókról minden helyzetben a legjobb képet mutassák, még gyenge fényviszonyok mellett is. A bekapcsológombba integrált ujjlenyomat-érzékelő különösen zökkenőmentes Windows Hello élményt kínál. Röviden tárolja a felhasználó ujjlenyomatát, amikor bekapcsolják a laptopot, majd automatikusan a megfelelő fiókkal jelentkezik be.

A portok gazdag választéka kivételes rugalmasságot és kényelmes helyeket kínál a perifériák csatlakoztatásához. A Thunderbolt 4 sokféle lehetőséget kínál. Csatlakozhat sokoldalú dokkoló állomáshoz vagy akár egy 8K felbontású külső kijelzőhöz. Az interfész különösen nagy sebességű hozzáférést kínál a külső tárhelyen lévő nagy fájlokhoz. Tápellátással pedig fel lehet használni a laptop töltésére vagy más eszközök akkumulátorának feltöltésére.

Azoknak a felhasználóknak, akiknek másik kijelzőt kell csatlakoztatniuk, egy DisplayPorttal rendelkező C típusú USB-port rendelkezésre áll a dedikált HDMI-port mellett. Az SD-kártyaolvasó támogatja az akár 312 MB/s átviteli sebességet, lehetővé téve a fényképek és videók gyors elérését. A WiFi 6 hálózat lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a legtöbbet hozzák ki a kompatibilis útválasztókból, és a rengeteg USB-port megkönnyíti további eszközök csatlakoztatását.

Elérhetőség

The ROG Zephyrus S17 várhatóan a harmadik negyedévben válik elérhetővé a hazai piacon.

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter

Hasonló bejegyzések: