ces-2019-az-asus-noch-os-laptoppal-es-hordozhato-eromuvel-rukkolt-elo

CES 2019 – Az ASUS noch-os laptoppal és hordozható erőművel rukkolt elő

A héten kezdődött el a 2019-es Las Vegas-i CES, ahol minden ismert gyártó bemutat pár finomságot az új évi terveiről.

Az ASUS és az ő gamer al márkája a ROG sok új dolgot mutatott be a várható laptop gépeiken. Az ultra vékony laptopok egyre elterjedtebbek, de még mindig van hely, ahol gondos tervezés útján nagyszerű lehetőségek jöhetnek létre. Az új ZenBook S13 UX392 lehet erre egy tökéletes példa, amin minden idők legkisebb kávájával rendelkezik. A 13,9”-os FHD képernyő körül mindössze 2,5 mm vastag káva húzódik. Ez úgy is mondhatjuk, hogy a kijelző 97%-ban tölti ki a felületet.


Az előd UX391-től eltérően 12.5 %-al lett kisebb az egész gép, hála a NanoEdge megoldásnak. Sajnos a webkamera nem fért volna el ebben a kis keretben, így a gyártó egy amolyan notch-os megoldással rukkolt elő. Első ránézésre furcsa lett az eredmény, de véleményem szerint megszokható. Ráadásul a felhasználó könnyebben ki tudja nyitni az eszközt.

A teljesen fém házzal rendelkező gép 1,1 kg-os és mindössze 12.9 mm vastag. Az úgynevezett ErgoLift megoldásnak hála optimális hűtés és jobb gépelés keletkezik. Az MIL-STD 810G típusú katonai szabvány elérő gép szinte mindent túl él, így a benne lévő 8.-ik generációs Core i7 CPU, az Nvidia MX150 GPU, az 1TB PCIe SSD és a 16 GB RAM tökéletes biztonságban van.


A gép több fajta felszereltséggel lesz kapható. Az árról egyelőre nincs információ.


A gyártó új laptop családot hozott létre a komoly szakemberek számára. A StudioBook S W700 egy igazi bestia, ami tökéletes társ lehet a tartalomkészítők, tervezők, építészek, programozók, mérnökök számára. Az ASUS egy teljesen új formavilággal állt elő, de a lehető legvékonyabbra tervezték. Már amennyire lehetett, hisz a belsejében akár egy 6 magos Intel Xeon CPU is dolgozhat egy Nvidia Quadro P3200 GPU társaságában. Ezek mellé akár 64 GB ECC memória is telepíthető. A háttértárolásért 2 db NVMe SSD-t használhatunk, amik RAID 0-ba köthetők, így 48 Gbps-os adatátvitel is elérhető a max 4 TB tárhelyen.  


A gép 17”-os, 16:10 képarányú, FHD felbontású, Pantone tanúsítványt kapott, 97%-os DCI-P3 színtérrel rendelkező kijelzővel szerelték. A NanoEdge technológiának köszönhetően a laptop karcsú megjelenéssel és vékony kávával rendelkezik. Viszonyítás kép a StudioBook 17”-os mérete akkora, mint több 15”-os társaié.

A gép több fajta felszereltséggel lesz kapható. Az árról egyelőre nincs információ.

További információkért látogass el a gyártó weboldalára.

ZenBook S13 UX392

StudioBook S W700


Írta: Ficsor Tamás

Hozzászólások