computex-2015-fractal-design-ujdonsagok/2015/06/02

Computex 2015 - Fractal Design újdonságok

2015. június 02. Kocsis Bence

A hűtési megoldásairól és kiváló minőségű számítógépházairól ismert Fracral Design is képviselteti magát a Computex 2015-ös rendezvényen. A gyártó június 2. és június 6 között új számítógépházakat, tápegységet és felfrissített folyadékhűtéseket is bemutat.

A Node 202 egy esztétikus kompakt számítógépház, melyből gamer PC és irodai konfiguráció egyaránt varázsolható. A ház úgy lett kialakítva, hogy álló és fekvő helyzetben is használható, így az szinte bárhol elhelyezhetó. A karcsú kialakítás lehetőséget ad arra, hogy TV mellett a nappaliban, vagy az asztalon, irodában helyezzük el azt.

202A ház támogatja a Mini-ITX alaplapokat, tápegységként SFX erőforrást használhatunk és grafikus kártyából 310 mm a maximális megengedett hossz. A kis belső tér nem jelenti azt, hogy az alkatrészek egymásra rossz hatással lennének, hisz pé a grafikus kártya és az alaplap egymástol elszeparálva, külön kamrában helyezkedik el. A ház levegő ellátása is optimális, a port pedig porszűtők tartják a házon kívül.

A Node 202 tápegységgel is megvásárolható lesz, méghozzá egy Integra SFX 450W modellel. Az Integra SFX 450W egy 80 PLUS Bronze hatékonyágú, 80 mm-es halk ventilátorral ellátott modell, mely hálós kábelezést kapott.

A Core 500 egy kis helyigényű, nagy lehetőségekkel rendelkező számítógépház. A Core 500 hűtés terén profinak mondható, hisz az előre telepített 140 mm-es (+ 2 opcionális) ventilátor mellett képes fogadni a 280 mm-es folyadékhűtést, vagy az akár 170 mm magas léghűtéses processzorhűtőket.

core500_3 core500_2
.

A szálcsiszolt alumínium ház 19,5 liter térfogatú, mini-ITX alaplapok és normál ATX tápegységek fogadására képes. A Core 500-ban használhatunk egy időben három 3,5"-os , három 2,5"-os és egy 5,25"-os meghajtót. A belső tisztaságról az oldalsó és felső légbeömlőn elhelyezett mágneses porszűrők gondoskodnak.

A Fractal Design a Computex-en bemutatja a Kelvin sorozatú folyadékhűtéseinek frissített változatát. Az új hűtőkön a GP-12 PWM ventilátornak köszönhetően csendesebb működés, de intenzívebb légáramlás érhető el. A szétszerelhető részek meg lettek erősítve, így azok tartósabbak. A Radiátor csavarok le lettek cserélve, így azokhoz már egy egyszerű csavarhúzó is elegendő.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=iaWB2pAjgIw[/youtube]

Írta: Kocsis Bence