cooler-master-mh703-gaming-earbuds-teszt

Cooler Master MH703 Gaming Earbuds teszt

2019. április 03. Ficsor Tamás Hangeszközök

Már több, mint két éve, hogy a gyártó piacra dobta az első „agybadugós” fülhallgatóját, a Master Pulse In-Ear-t. Ehhez a fajtához sajnos nem volt szerencsém, viszont kíváncsi voltam, hogy ezen a téren a Cooler Master mit tud mutatni, így boldogan vállaltam el a lehetőséget az új, fülbe helyezhető MH széria egyik tagjának a teszteléséhez.

Csomagolás:


A Cooler Master olyan díszdobozba csomagolta az MH703-at, ahogy azt egy top kategóriás gyártóhoz illik. Igaz, hogy az előző generációtól csak dizájnban tér el, de akkor is jó látni, hogy ezt a fajta megoldást. A csomagolásban, a fülhallgatón kívül találunk egy kis hord táskát, amiben helyet foglal két pár gumiharang, valamint egy átalakító, ha PC-n szeretnénk használni.

Külső, belső:

A gyártó kínálatában két új MH szériás, azaz Master Headset (a Master Headphone nem illene rá) fülhallgató található meg, az MH703 és az MH710. Jó formán mind a két termék egyforma, viszont az utóbbi rendelkezik egy, a Master Pulse In-Ear-en is megtalálható basszus erősítő funkcióval. Az úgy nevezet Focus FX 2.0 technológia a hangszóró mögé van beépítve, amit egy nyomással tudunk aktiválni. Viszont most nem erről a termékről lesz szó, hanem az előbbiről, az MH703-ről. Ha a másikhoz hasonlítanánk össze, akkor úgy is lehetne fogalmazni, hogy ez a sima vagy hagyományos verzió.

A fülhallgatót a fekete és a gun metal színek jellemzik. Az 1.8 méter hosszú vezeték fekete szövet külsőt kapott, ami egy 4 pólusú, rugalmas 90 fokot bezáró 3,5 mm-es Jack csatlakozóval végződik. A bal oldali füles kábelén találunk egy kis controll box-t, amin mindössze egy gomb van. Ebben a box-ban helyezkedik el a mikrofon is, ami Omni-directional mintavételezéssel rendelkezik, azaz minden irányból veszi a hangot. E mellett jellemző még rá a -42 dB ± 4 dB érzékenység és a 100 Hz - 10 kHz frekvencia tartomány. 

A gombbal mindössze az alap funkciókat érhetjük el, amik a következők:
1 kattintás: Play/Stop, Hívás felvétel/Hívás elutasítás;
2 kattintás: Következő szám;
3 kattintás: Előző szám.

Maguk a fülhallgatók az alap kialakítást kapták, vagyis az egész egy L alakot ad. Érzésem szerint a hangszóróház fémből van, amit nagyon feldob a szál csiszolt felület. Ez a rész gun metal szín kapott. A fekete kábel egy fekete műanyag részbe csatlakozik, ami gyűrűként öleli körül a fémházat. A kábel csatlakozásánál látjuk a feliratot, hogy melyik füles melyik oldalt szolgálja.

A dizájnhoz hozzá tesz a fülhallgató külső részére helyezett műanyag karika, amin a gyártó lila logója díszeleg. A hangért egy 16 Ohm-os, 10 mm átmérőjű neodímium hangszóró felel, ami 100 dB-es érzékenységgel és 20 Hz-20 kHz-es frekvencia tartománnyal bír. A füles helyén maradásáért egy-egy gumiharang felel, amiből plusz két pár található a csomagban, amik más mérettel rendelkeznek. Ha az eszközt PC-hez szeretnénk csatlakoztatni, akkor a mellékelt 30 cm hosszú átalakítót kell használnunk.


A csomag része egy kör alakú, merev fedeles tartó, ami fekete és lila színekben pompázik. A belső részének egyik fele üres, míg a másikba egy kis hálós zsebet is helyeztek.

Tapasztalat, vélemény:

Először is meg emelem a kalapomat, hogy egy ilyen prémium minőségű csomagolással látták el a 10 ezer forint körüli áron megvásárolható fülhallgatót. A mellékelt tartó rendkívül hasznos, illetve azon is látszik a minőségi anyaghasználat. A prémium külsőhöz sokat tesz hozzá a szál csiszolt gun metal hangszóróház, amit nagyon menőre sikerült elkészíteni.

A hangzás felé kanyarodva az érzéseim megoszlanak. Zene hallgatás terén számomra, az ígért nagy teljesítményű Hi-hi minőség kimerül egy átlagos hangzással. Az MH703 alacsony basszussal, éles közép és magas hangtartománnyal rendelkezett. Játékoknál már más volt a helyzet, ahol főként csak a basszus hiányát vettem észre. Többnyire a PUBG Mobile lett vele megszólaltatva, aminél a hanghatások élvezetesek, a hangirányok pedig pontosak voltak.

Megnevezéséből adódóan inkább házon belül vagy utazás közben lesz használva. Ezek esetében a mikrofon nagyon szépen tette a dolgát, a hangom jól és tisztán hallható volt. Viszont kültéren már hagy némi kívánni valót maga után. Az MH703 nagyon kényelmesre sikerült. A 3 pár gumiharang minősége is jó, a méretük pedig minden féle méretű hallójáratot lefed.


Összességében nekem az a véleményem alakult ki, hogy az MH703 abban jó, amire ki lett találva, vagyis a játékra. Zenehallgatáshoz szerintem túl lapos. Ez persze csak az én véleményem és tapasztalatom, mindenkinek van egy személyes preferenciája. Viszont ezért az árért nagyon jó volt látni, a csomagolás és a termék prémium minőségét.

Írta: Ficsor Tamás

Hasonló bejegyzések: