cougar-cfd140-feher-led-fennyel-ellatott-ventilator-jart-nalunk/2015/06/30

Cougar CFD140 fehér LED fénnyel ellátott ventilátor járt nálunk

2015. június 30. Kocsis Bence Rendszerhűtés

A Cougar a kiváló minőségű, játékosoknak szánt perifériái és tápegységei mellett komoly számítógépház arzenállal rendelkezik. Bár a gyártó által piacra dobott házak többsége már "out of box" megfelelő hűtéssel van ellátva, de a Cougar azokra is gondolt, akik extra hűtést, vagy csinosítást szeretnének végrehajtani akár Cougar, akár más gyártó által készített házba épített konfigurációjukban. A Cougar CFD140 ventilátorok erre a célra tökéletesen megfelelnek, hisz a normál változat mellett 4 különböző színű LED-del ellátott modell szerepel a választékban, ami a legtöbb színvilággal rendelkező belsőbe integrálható. Ebből a CFD 140 sorozatból egy fehér LED-del ellátott modellt próbáltunk ki.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
.

Cougar CFD140:

A Cougar CFD140 egy 140 mm-es ventilátor, mely szabványos, 140 x 140 x 25 mm-es méretekkel rendelkezik. A jobb világítás érdekében átlátszó keret formája nem a megszokott négyszög, hanem körben követi a ventilátor lapátok ívét, a rögzítési pontok pedig 1-1 nyúlványon találhatók.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
.

A rögzítési pontok alul és felül is gumiborítást kaptak, aminek rezonancia-, ezáltal zajcsökkentő szerepe van. Ez a gumiborítás minden modellnél megegyezik a LED világítás és lapátok színével.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maguk a ventilátor lapátok - melyekből 9 darab van - kétrétegű (keresztmetszetében v-alakú) , merev megoldások, melyeken 4-4 uszony került elhelyésre, amik koncentrálják a beszívott levegőt és a zajszintre is kedvező hatással vannak. Ezek a lapátok kissé átlátszóak, ami a LED fény esetében növeli a vizuális élményt.

shark

A lapátok és a rezgéscsökkentő gumiborítás mellett tovább csökkenti a zajszintet a siklócsapágy (Hydro-Bearing), mely a stabiltást és a ventilátor élettartamát is növeli. A CFD140 fix, 1000 RPM-es fordulatszámmal rendelkezik, mely tökéletesen alkalmassá teszi számítógépházak hűtésére, vagy akár nagyméretű hűtőbordával ellátott processzorhűtők és folyadékhűtéses radiátorok esztétikus köntösbe bújtatott hűtésére. A ventilátor az 1000 RPM-es fordulatszámon 18 dB zajszintet produkál, mi közben óránként 124,4 köbméter levegőt mozgat meg. Mivel a ventilátor nem PWM vezérléses, 3 pines, 450 mm hosszú csatlakozóval rendelkezik, emellett a készlet tartalmaz egy 3 pin - molex átalakítót, mellyel közvetlenül tápegységre csatlakoztathatjuk a ventilátort. A ventilátor rögzítését kétféleképp oldhatjuk meg. Egyrészt ott van a 4 megszokott fémcsavar, emellett extra a 4 darab gumirögzítő, melyekkel szerszám nélkül is rögzíthetjük a ventilátort, ami további rezgéscsökkentést, ezáltal zajcsökkentést eredményez.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

[youtube]

[/youtube]

.

A gyártó palettáján a fehér LED fénnyel világító modellel együtt összesen 5 CFD140-es ventilátor szerepel. A narancssárga, kék, fehér és zöld LED-del ellátott változat mellett egy normál, LED világítás nélküli változat is megtalálható. Utóbbi esetben az átlátszó szürke lapátok mellett a rögzítők gumiborítása is szürke.

normal szurke
kek zold
narancs

A Cougar CFD140 narancssárga, kék, zöld és fehér színben izzó LED ventilátorok 4.700 forint körüli áron szerzhetők be, míg a LED nélküli változatért néhány százassal kevesebbet kérnek el.

tetszett_s

cougar-logo

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: