cyberpunk-2077-ezzel-a-pc-vel-futott-a-demo-az-e3-on/2018/06/19

Cyberpunk 2077 - Ezzel a PC-vel futott a demó az E3-on !

2018. június 19. Kocsis Bence

Azok után, hogy nemrégiben a CD Project Red tagadta azon pletykákat, hogy a Cyberpunk 2077 a következő generációs konzolokra érkezik, a fejlesztők közzétették azt a konfigurációt, mellyel az E3-on a PC-s változat demóját futtatták. Ez természetesen nem egyezik a játék hivatalos és végső rendszerkövetelményeivel.

Egyrészt ez annak köszönhető, mert a játék még nincs igazán optimalizálva, hisz a fejlesztés jelenlegi szakaszában a CD Project Red számára nem a legmagasabb prioritás a teljesítmény optimalizálás.

Ennek megfelelően jókora erőmű tett azért, hogy a Cyberpunk zökkenőmentesen fusson. Ez processzorban egy Intel Core i7-8700K modellt jelentett, videókártyából egy Geforce GTX 1080 Ti gyártotta a képkockákat és mellettük 32 GB DDR4 memória dolgozott.

Azt nem tudni, hogy az említett komponensek milyen órajel specifikációkkal dolgoztak (szükség volt e túlhajtásra) és az sem tisztázott, hogy milyen grafikai részletesség volt beállítva, gondolunk most a HDR vagy Raytracing-re, de ott a felbontás és a FrameRate kérdése is. Utóbbi kérdésben a legtöbb újságíró a 4K (3840x2160)  / 30 FPS látványt vélte felfedezni a demonstráció alatt. Erre a következtetésre azért is jutottak, mert véleményük szerint 4K felbontáson a komolyabb játékok esetében még mindig távoli a 60 FPS képkockaszám.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=16pY0EMdr3k[/youtube]

     

Írta: Kocsis Bence