diszitsd-falaid-muveszeti-alkotasokkal-monet-tol-basquiat-ig-az-uj-meural-canvas-ii-vel

Díszítsd falaid művészeti alkotásokkal Monet-től Basquiat-ig az új Meural Canvas II-vel

2019. október 09. Kocsis Bence Periféria hírek

A NETGEAR bejelentette a Meural Canvas II elérhetőségét. A Meural 2018-ban csatlakozott a NETGEAR intelligens hálózati termékek családjához. A Meural Canvas II egy elegáns, WiFi csatlakozással rendelkező digitális vászon, amely elhozza a művészetek világát az otthonokba és az irodákba. A jellegzetes, tükröződésmentes matt kijelzővel a Meural Canvas minden ecsetvonást felfed, ezzel olyan hatást érve el, mintha csak az eredeti képet látnánk egy múzeumban. A Meural okosvásznak kiváló eszközként szolgálnak saját fényképkollekciónk megmutatására is.

A Meural Canvas II továbbfejlesztett WiFi-vel rendelkezik a gyorsabb feltöltés és nagyobb hatótávolság érdekében. Az digitális vászon üzembehelyezése is egyszerűsödött, mindössze egy QR-kód beolvasására van szükség és máris problémamentesen csatlakozhatunk a a WiFi hálózathoz. A vászon ezenfelül 45%-kal kevesebbet fogyaszt az előző modellhez képest. Egy előlapi fényérzékelőnek köszönhetően pedig a vászon a környezeti fényviszonyokhoz alkalmazkodva mutatja a képeket, amelyek így megvilágítástól függetlenül is tökéletesen látszódnak.

A Meural Canvas II két méretben érhető el, egy 19x29 cm-es keretben 27 hüvelykes HD kijelzővel és egy kisebb 16x24 cm-es keretben 21,5 hüvelykes HD kijelzővel, amely alacsonyabb árazást is kapott. A két méret több lehetőséget biztosít a falakra történő felhelyezésnél. Minden vászon 16:9-es képaránnyal rendelkezik, ráadásul használhatók portré (vertikális) és tájkép (horizontális) módban is. A vászon automatikusan érzékeli a felfogatás pozícióját, a Meural Swivel Mount segítségével pedig könnyedén állíthatunk a vászon helyzetén anélkül, hogy levennénk a falról. A Swivel Mount kiegészítő erős, strapabíró és könnyű mechanizmussal rendelkezik; ezzel biztosítva, hogy az éppen megjelenő képek mindig megfelelő irányban legyenek. Az egyszerű telepítésnek köszönhetően a Swivel Mount egy elengedhetetlen kiegészítő azoknak, akik gyakran változtatnak képeket, vagy meg szeretnék mutatni saját alkotásaikat.

Négyféle interaktív módon navigálhatunk az okosvászon könyvtárának alkotásai között:

· Irányítás kézmozdulattal: egyszerűen csak intünk a kezünkkel a vászon felé majd, a két beépített szenzor a mozdulattól függően képet vált, vagy a beállításokhoz visz

· Hangvezérléssel (Amazon Alexa eszközzel működik)

· Számítógépen (a my.meural.com felületen)

· Vagy a Meural alkamazással (iOS-en és Androidon)

Előfizetés esetén a Meural tagok hozzáférést kapnak egy több, mint 30 000 művészeti alkotást tartalmazó dinamikus könyvtárhoz, amelyek a világ vezető múzeumai, festői és gyűjtemények képeit tartalmazzák. Tekintsük meg a reneszánsz alkotásoktól kezdve az impresszionista műveken át a modern és posztmodern képkollekciókat. A Meural dinamikus képkönyvtár mindenki számára tartalmaz valamit olyan mesterektől, mint Keith Haring és Jean-Michel Basquiat, vagy éppen a reneszánsz Leonardo da Vinci vagy Michelangelo Caravaggio. A Meural könyvtár egyszerre használható oktatási és szórakoztatási célra is. Az áruházból a felhasználók megvásárolhatják kedvenc műveiket és hozzáadhatják saját gyűjteményükhöz úgy, mintha aukción vásárolták volna a képet.

Azon felül, hogy a legtöbb műalkotással rendelkező könyvtár azonnal elérhető online, a Meural lehetőséget nyújt a saját fotóink egyszerű és gyors feltöltésére, megmutatására. A beépített funkcióknak köszönhetően egyszerre több képet is feltölthetünk, állíthatunk a színeken és 16:9-es képarányhoz is igazíthatjuk őket. A Meural tagsággal járó online tárhelyen kívül akár SD kártyát vagy egyéb eszközt is csatlakoztathatunk USB kapcsolaton keresztül, ezzel biztosítva mindig elegendő tárhelyet fényképeid számára.

A 19x29 cm-es kerettel, 27 hüvelykes HD kijelzővel 599 / 699 dolláros áron érhető el a Meural Canvas II, míg a kisebb 16 x 24 cm-es 21,5 hüvelykes HD kijelzővel ellátott modellért kerettípustól függően 499 / 699 dollárt kérnek el. A felfogató 50 dollárba kerül, míg az előfizetésért éves szinten 70 dollárt kérnek el. 

Írta: Kocsis Bence