egy-uj-platinum-kategorias-atx-30-tapegysegsorozat-az-fsp-tol

Egy új Platinum kategóriás ATX 3.0 tápegységsorozat az FSP-től

1996-ban az FSP és az Intel együttműködött az első olyan tápegység létrehozásában, amely megfelel az ATX-specifikációnak. Az FSP kiemelt partnerként kezdett el együtt dolgozni az Intellel, és idővel egyre jobbá vált a tápegységek fejlesztésében és tervezésében. Az FSP850-57ASB, az FSP1000-57ASB és az FSP1200-57ASB tápegységek az Intel ATX12V V3.0 szabványhoz nemrég debütáltak! A 12VHPWR, a legújabb PCIe Gen5 csatlakozó a teljes sorozatban megtalálható. A termékek kompatibilisek az AMD RX 7000 és az NVIDIA RTX4000 sorozatú grafikus kártyákkal, így megfelelnek a magas fogyasztású GPU-k és CPU-k piaci igényeinek.

Az energiakonverzió hatékonysága követelménnyé vált a tápegységek vásárlása során a magas fogyasztású PC-komponensek folyamatos megjelenéséből adódva. A teljes 57ASB-termékcsalád mindhárom – 850 W, 1000 W és 1200 W kimeneti teljesítményű – változata Platinum-energiahatékonyságot és kimagasló energiakonverziós teljesítményt nyújt. Ez a sorozat megfelel az ATX12V V3.0 szigorú előírásainak. Teljes terhelés esetén, a nagy teljesítményű grafikus kártyák maximális névleges energiafelvételének akár 200%-t is biztosítják 100 mikroszekundumig. Akár 600 W teljesítményt is továbbíthat a grafikus kártyáknak a PCIe Gen5 12VHPWR csatlakozón keresztül. A tápegységek váza 10 mm-rel rövidebb hagyományos ATX-tápegységeknél és 60 mm-rel rövidebb a nagy méretű ATX Platinum tápegységeknél. Akár kicsi vagy közepes méretű asztali toronyházba is beszerelhető. A rövid váz olyan előnyökkel jár, mint a kényelmes kábelmenedzsment, a kiváló hőelvezetés, más alkatrészek egyszerű telepítése és egyebek. Azok a felhasználók is alkalmazhatják, akiknek szigorú elvárásaik vannak az gépház terének kihasználásával kapcsolatban.

Az 57ASB sorozat kompaktabb, mint a hagyományos ATX-modellek, azonban a ventilátorok képessége nem csökken. Alacsony fordulatszámon az 57ASB sorozatban használt ventilátor kiemelkedő hőelvezetési eredményeket biztosít az ATX-szabványos modell 12 cm-es ventilátorának köszönhetően, amely méretarányaiban hasonlít az SFX-modell 8 cm-es ventilátorához. Az ECO ventilátor hőmérséklet-szabályzó kapcsoló arra is utasíthatja a ventilátort, hogy az teljesen kapcsoljon ki amikor a tápegység alacsony terheléssel üzemel, így a felhasználóknak zajmentes használatban lehet részük.

Miközben nagy hatékonyságú és kiváló minőségű energiaellátási termékeket mutat be, az FSP, a jól ismert tápegységgyártó nem feledkezett meg a környezeti fenntarthatóság iránti elkötelezettségéről sem. Annak érdekében, hogy több kiváló minőségű terméket kínáljon az ügyfeleknek, az FSP továbbra is nagyobb hatékonyságú és kiváló minőségű tápegységek fejlesztésére fog törekedni.

FSP FSP850/1000/1200-57ASB termékjellemzők:

  • Ÿ Intel PSDG ATX 12V V3.0 szabvány
  • Ÿ Támogatja a PCIe Gen 5 specifikációkat
  • Ÿ 80 PLUS Platinum hatékonysági szint
  • Ÿ Támogatja a 100 Vac - 240 Vac nemzetközi feszültséget
  • Ÿ Egysínes +12 V-os kimeneti ág, hogy megfeleljen a különböző rendszerkövetelményeknek.
  • Ÿ Aktív PFC, amely akár 0,99 értékű teljesítménytényező-korrekciót biztosít.
  • Ÿ LLC + D2D architektúra a nagy teljesítményű hatékonyságért.
  • Ÿ 12 cm-es ventilátor a rendkívül csendes használatért.
  • Ÿ ECO-ventilátor hőmérséklet-szabályzó kapcsolós kialakítással.
  • Ÿ Nemzetközi biztonsági tanúsítványok: CB 62368, CB 60950, CE, EMC, FCC TUV, CUL, BSMI, CCC, KC

Írta: Fenes Kristóf

Hasonló bejegyzések: