elephone-u-es-u-pro-mobilok-a-gearbest-tol/2018/02/05

Elephone U és U Pro mobilok a GearBest-től

2018. február 05. Uszkai Dávid Android hírek

Az Elephone egyik telefonjáról már korábban nálunk is olvashattatok egy tesztet, akkor a P8 Mini-t mutattuk be nektek mely ár-érték arányával próbálta felvenni a versenyt a társakkal. Azóta eltelt egy csomó idő és az Elelphone is előrukkolt legújabb csúcskategóriás készülékével melyből rögtön kettőt is be szeretnénk nektek mutatni.

Elephone U

Kezdjük is a kisebbik modellel, mely egy picibb gyengébb specifikációkkal rendelkezik mint a nagy testvére a U Pro. Maga a telefon 5,99 hüvelykes képernyőt kapott, teljes mérete 15.40 x 7.25 x 0.84 cm, összsúlya pedig 160 gramm.

A telefonban egy nyolc magos MTK6763T processzor dolgozik mely 2 GHz-en működik, ezt egészíti ki az ARM Mali-G71 MP2-es grafikus gyorsító 4 vagy épp 6 GB RAM-al modelltől függően. A 4 GB RAM-al rendelkező modellben 64 GB-os belső tárhely van míg a 6 GB RAM-os változatba 128 GB került.

A telefon egyik fő attrakciója az nem más mint a képernyő ami a telefonba került. A készülékben egy AMOLED kijelző dolgozik mely egy tényleges hajlított kijelző ahhoz hasonló mint amilyen a jóval drágább Samsung Galaxy S8 és S8+ modellekben is megtalálható. A kijelző méretét tekintve 5,99 hüvelykes 18:9-es képaránnyal melynek a felbontása 2160 x 1080, azaz FHD+. A kijelzőt Gorilla Glass üveg védi a külső behatásoktól.

Kamerából sincs hiány melyből pontosan hármat kapunk, egy duál kamerát hátul és egy előlapi kamerát. A két hátlapi kamera egyenként 13+13 megapixelesek, míg az előlapra egy 8 megapixeles szenzor került. A hátlapi kamerával mélység elmosás, HDR, fehéregyensúly és ISO beállítási lehetőségeink vannak míg az előlapi kamera képes az arc azonosításra.

Ami a vezeték nélküli kapcsolatokat illeti kapunk kétcsatornás WiFi-t mely a 2,4 GHz-es sáv mellett az 5 GHz-et is támogatja, 4.0-ás Bluetooth-ot és az itthon is használt B20-as 800 MHz LTE frekvenciát is támogatja.

Üzemidő szempontjából se állunk olyan rosszul, hisz a Elephone U-ba egy 3620 mAh-es akkumulátor került melyet egy Type-C porton keresztül tölthetünk, gyorstöltési lehetőség is van köszönhetően a MediaTek Pump Express Plus technólógiának. Ha viszont nem szeretnénk a kábelekkel vacakolni, akkor kapunk vezeték nélküli töltési lehetőséget is. A telefonban két nanoSIM-et használhatunk és egy memóriakártyát. Van a telefon hátán egy ujjlenyomatolvasó is, de kapunk arcfelismerő rendszert is.

Ha megtetszett az Elephone U akkor most a GearBest weboldalán keresztül a 6 GB RAM-al és 128 GB belső tárhellyel rendelkező változat mindössze 349.99$-ért, átszámolva körülbelül 87.000 Ft-ért megvásárolható IDE vagy a fenti képekre kattintva.

Elephone U Pro

Lássuk először is miben különbözik a nagytestvér a sima U-tól. Az Elephone U Pro elsősorban hardveresen tér el tőle, hisz ebbe a modellbe már egy jóval erősebb Qualcomm Snapdragon 660 került. A többi specifikáció megegyezik a két modellben, ugyanolyan kamerákat és képernyőt kapott mindkettő.

A Qualcomm Snapdragon 660 szintén egy nyolcmagos processzor, melyben Kyro magok dolgoznak. Ezek két részre bonthatók, az egyik négyes egység 1,84 GHz-en, míg a másik négy egység pedig 2,2 GHz-en képes működni. A grafikus gyorsító ennél a modellnél egy Adreno 512. Remek teljesítményének köszönhetően pedig képes megközelíteni a tavalyi év felső kategóriás telefonjaiban megjelenő Snapdragon 835-öt. Ezt figyelembe véve érthető is miért került be a névbe a "Pro" és hogy miért kerül egy picit drágábba ez a modell.

Ha kedvet kaptatok a vásárláshoz az Elephone U Pro 6 GB RAM-al és 128 GB-os belső tárhellyel felszerelt változata 419.99$-ért, azaz átszámítva körülbelül 105.000 Ft-ért megvásárolható a GearBest weboldalán IDE vagy a fenti képekre kattintva.

A látottak alapján mindkét modell hasznos társa lehet az embernek a hétköznapokban így érdemes mindenképp egy pillantást vetni rájuk.

Írta: Uszkai Dávid

Hasonló bejegyzések: