elindult-a-basemark-gpu-tesztprogram/2018/06/21

Elindult a Basemark GPU tesztprogram !

2018. június 21. Kocsis Bence Segédprogramok

A Basemark elindította Basemark GPU  - grafikus teljesítménymérő - programját, mely a Vulkan 1.0, OpenGL 4.5 , OpenGL ES 3.1 grafikus API-kkal rendelkező rendszerek számára nyújt mérési lehetőséget. Az új program segítségével lehetőség nyílik arra, hogy objektíven, számszerűsítve összehasonlíthatóak legyenek a következő generációs mobil, autóipari és asztali processzorok grafikus teljesítményei.

A Basemark vezérigazgatója, Arto Routsalainen elmondása szerint a Basemark GPU nélkülözhetetlen lesz mindenki számára, aki okotelefonja, okos tévéje, autója, vagy számítógépe teljesítményét szeretné értékelni,

A Basemark GPU több operációs rendszeren is támogatott. Android, Linux, Windows rendszereken használható az alkalmazás. Olyan további API-k, mint a Metal, vagy a DirectX 12 és olyan rendszerek, mint az Apple iOS támogatása a következő hónapokban várható. A Basemark alatt futó Rocksolid Engine lehetővé teszi hogy a program azonos munkaterhelést hajtson végre különböző eszközökön, ezáltal lehetővé téve a fejlett GPU-profilozást.

A Basemark GPU szorosan együttműködik olyan jelentős cégekkel, mint a Imagination Technologies, Intel, NVIDIA, Qualcomm és Renesas. Ez a szoros együttműködés a GPU és CPU gyártó cégekkel biztosítja a megbízhatóságot és objektivitást.

[caption id="attachment_79549" align="aligncenter" width="338"] Teljesítményteszt - Honor 8[/caption]

A Basemark GPU már elérhető ingyenes alkalmazásként a Google Play áruházban és letölthető Windows a készítők oldaláról.

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: