enermax-maxpro-the-quietest-long-runner/2015/03/24

Az ENERMAX bemutatta MAXPRO tápegység sorozatát

2015. március 24. Kocsis Bence Tápellátás hírek

Az Enermax bemutatta új MAXPRO tápegységeit, melyek az optimalizált ventilátor szabályozásnak köszönhetően sokkal csendesebb környezetet teremtenek, mint elődeik. Az Enermax már hosszú évek óta élvezi a felhasználók bizalmát, hisz a gyártó tápegységei a stabil, hosszantartó működésről váltak ismertté. Az új sorozat négy modellt tartalmaz, a 400, 500, 600 és 700W-os változatok lefedik a PC felhasználók igényeinek legnagyobb részét. A több 8 tűs PCI Express csatlakozó és a nagy teljesítményű 12V-os ág garantálja a MAXPRO tápegységek stabil áramellátását a felsőkategóriás PC-k esetében is. A tápegységek csak 14 cm hosszúak, így akár a kisméretű házakat előnyben részesítők számára is jó alternatíva lehet.

Az Enermax márnökei nemcsak a ventilátor vezérlőt fejlesztették, hanem az olcsóbb golyóscsapágy ventilátor helyett egy "Twister Bearing" nevű saját fejlesztésű csapágyazással ellátott 120 mm-es ventilátort szereltek a tápegységbe. A mindössze 500 RPM-en működő ventilátorok gyakorlatilag zajtalanok akár 50%-os terhelésig. Nagy terhelés esetén , ami 90% feletti igénybevételt jelent, a fordulatszám meghaladja az 1500 RPM-et, de ebben az esetben sem szűrődik ki a tápegységből nagyobb zaj, köszönhetően a csapágyazási technológiának.

maxpro04 maxpro01
.

A tápegységek a szokásos 20-50% közötti terhelés közben 87%-os hatásfokkal teljesítenek, ami nemcsak a legújabb európai öko szabályozásnak felel meg, hanem kiérdemelte a nemzetközi energiatakarékossági 80PLUS 230V EU minősítést. A tápegységek kiváló minőségű komponenseinek köszönhetően biztosítják a 24/7 működést 40° C-os hőmérsékletig. A MAXPRO sorozat rengeteg biztonsági funkcióval rendelkezik, mint a túláram, túlfeszültség, rövidzár védelem, OCP, OVP, OPP, SCP és SIP. A gyártó tápegységeire 3 év garanciát vállal. A MAXPRO sorozat tápegységei már elérhetőek, a 700W-os modellt leszámítva, mely április közepén kerül a boltok polcaira. Árak tekintetében az Enermax 49,90, 59,90 , 69,90 és 79,90 eurós ajánlott fogyasztói árral kalkulál.

maxpro02

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: