erkezett-nehany-kep-az-asus-uj-billentyuzeterol/2016/10/13

Érkezett néhány kép az ASUS új billentyűzetéről

2016. október 13. Ficsor Tamás Periféria hírek

Az idei CES-es mutatkozott be az ASUS ROG családjába, azon belül is a billentyűzeteihez érkező új zászlóshajót, ami a Claymore névre hallgat.

Már a kinézetével is odavág minden gamer perifériának. A Claymore külsejét alumínium borítja, melyet a ROG termékeken látható Maya motívumok tarkítják. Ezen kívül egy egészen minimalista stílust képvisel a termék. Nagy újítása, hogy a Numerikus részt el távolították, így az akár baloldalra tehető a legjobb kényelem eléréséért, illetve ezzel sokat segítenek a bal kezes felhasználóknak. A több funkciós görgővel ellátott Num rész eltávolításával a LAN partikra járás is megkönnyebbül. Ráadásul egy USB 3.0-ás port is található rajta. Nagyon részletes specifikációkat még nem tudni. Ami biztos, hogy a kupakok alatt Cherry MX mechanikus kapcsolók rejtőznek, pontosabban Red, Blue, Brown vagy Black típusúak. Természetesen mind az RGB-s változatot képviselik.

52b

A szoftveres támogatottság alap dolog, ahogy a makrózható gombok is. Ami extraként szolgálhat, az az a funkció, amivel szinkronizálni lehet a házban lévő ROG alaplapot a Claymore-al, így egy gyors gombnyoimással egyszerűen lehet ellenőrizni például a ventilátor sebességet, a CPU és RAM órajeleket. Valószínűleg a világítást az ASUS Aura suite-al lehet majd menedzselni. Esetleg elképzelhető, hogy ezzel a technológiával rendelkező videókártya és alaplap világítása összhangba hozható a billentyűzettel. Mi már kíváncsian várjuk a megjelenését.

52d

52a

Írta: Ficsor Tamás

Hasonló bejegyzések: