erkezik-az-assetto-corsa-competizione/2018/02/22

Érkezik az Assetto Corsa Competizione !

2018. február 22. Kocsis Bence

A Kunos Simulazioni nagy sikert aratott az Assetto Corsa játékkal. A készítők nemrégiben bejelentették, hogy az alapjáték és az összes, hozzá tartozó DLC elérhető lesz egy Ultimate Edition formájában, ami már előjele lehetett egy nagy dobásnak. Ez a nagy dobás egy új játék érkezése, az Assetto Corsa Competizione.

Az Assetto Corsa Competizione a Blancplain GT series új, hivatalos játéka. A versenysorozatot az SRO motorsport Group szervezi a világhírű, svájci gyártóval a Blancpain-el együttműködve (utóbbi névadó szponzorként vállal szerepet). A Kunos Simulazioni és 505 Games új játéka a nyártól Steam Early Access változatban már elérhető lesz.

A játékosok rendkívül magas szintű szimulációs minőségre számíthatnak, ami a GT3 sorozat egyedülálló hangulatát hozza el a monitorokra. Valós versenyzők, csapatok, a legnagyobb pontossággal megszerkesztett autókkal és pályákkal találkozhatnak majd a szimulátorozás szerelmesei.

Az Assetto Corsa Competizione az Unreal Engine 4 motorját maximálisan kihasználja annak érdekében, hogy magas minőségű, már-már fotorealisztikus grafikát, lélegzetelállító időjárási körülményeket kapjanak a játékosok.

A játékban egy újfajta rangsorolási rendszer kap helyet, mely azt a célt szolgálja, hogy a versenyzők közel azonos képességű ellenfelekkel kerülhessenek össze a többjátékos módokban. Lesz mód arra is, hogy a leggyorsabb köridők kerüljenek összehasonlításra és emellett rendelkezésre fog állni karrier mód, bajnokság és egyedi esemény is.

Ezen felül a játék fel lesz készítve a hosszútávú versenyzésre is. A 60 perces sprint futamoktól a 24 órás Spa-i maratonig róhatjuk a köröket, realisztikus, dinamikusan változó időjárási körülmények között.

A hangzásvilágra sem lehet majd panasz, hisz a készítők nagy hangsúlyt fordítottak az ilyen jellegű mintavételezésekre, így egy magával ragadó akusztikus környezet vár majd a játékosokra.

További információkért látogassatok el az Assetto Corsa Competizione hivatalos oldalára.

Írta: Kocsis Bence