evolveo-bluetooth-repro-3w-teszt/2013/10/18

Evolveo Bluetooth Repro 3W teszt

2013. október 18. Gosztonyi Adorján

Az Evolveo ezúttal valami igazán különlegessel lepett meg minket, mégpedig a Bluetooth Repro 3W névre keresztelt mini hangszóróval. Teszteltünk már hasonló termékeket korábban, így nagyon kíváncsi voltam mire képes a gravírozott aluba csomagolt technika.

Evolveo Bluetooth Repro 3W

DSC_0288 DSC_0295

A csomagolás nem változott az Evolveo-nál, aminek nagyon örültem, hiszen a lángok már a cég védjegyévé váltak, a nagyjából 10 centiméter széles dobozban vajon az ördög bújt-e el vagy Én tesztünk közben kiderül.

A tartozékok listája rövid, ami ilyenkor a szokásos: töltő és a nélkülözhetetlen 3,5-es jack csatlakozó, amire azért van szükség, hogy a bluetooth nélküli eszközeinken tárolt zenét is élvezhessük valamint egy használati utasítás.

Lássuk magát a hangszórót: a maga a termék 320grammot nyom, ez sok mindenre elég, de ezt a fantáziátokra bízom. Magasság és szélesség tekintetében szinte tökéletes henger (56mm x 55mm). Ahogy azt már szintén megszokhattuk az Evolveo-tól, itt sem spóroltak, a hangszóró külső burkolatának nagy része alumínium szépen gravírozott felirattal a talapzaton csúszásgátló gumikoronggal, aminek közepén egy kétállású kapcsoló (be-ki kapcs.) található. Illetve azért egy minimális fekete műanyag is akad, ami nagyjából másfél centit foglal el, ez rejti az elektronikát és itt kaptak helyet a főbb gombok és különböző csatlakozó aljzatok: lejátszás és hangerő gombok, mikrofon a kihangosított telefonbeszélgetésekhez, BT visszajelző, 3,5-es jack, mikro USB és a töltés visszajelző.

DSC_0297 DSC_0298
DSC_0299 DSC_0302

30 kattintás a 0-ról a max hangerő, kicsit doboz hangú, a magasat kicsit soknak találtam, de megszokható, a torzítás szinte nulla. Max hangerőn az érzés nagyjából hasonló, mint az itthoni hangcuccomnál, amikor kellemesen feljebb veszem a hangerőt, de közel sem eszik annyit. Apropó sub, az nagyon hiányzik a teljesség érzéséhez, nagyon kevés, ami hallható. Több műfajon teszteltem (komolyzene, Rap/hip-hop,  rock and roll, Heavy Metal, nem justin bibőr nem szólt rajta) hogy milyen zenékkel teszteltem a képekből megtudhatjákot.

DSC_0309 DSC_0316

A BT hatótávolsága 10 méter, nem zavarják olyan dolgok, mint a becsukott ajtók, vígan el van probléma nélkül. Az akkumulátorra sikerült rendesen rácáfolni, a gyártó szerint 3-4 órát is bír, nos, tesztünk során kiderült, hogy azt a bűvös 4 órát azért át lehet lépni, nálam már 4 órája szólt, amikor úgy döntöttem eleget hallottam. Nem volt probléma vele sem kézben, sem bármilyen felületen, valamit nagyon eltaláltak a tervezők.

Használata nagyon egyszerű, az alján lévő kétállású kapcsoló segítségével csak be kell kapcsolni és már párosíthatjuk is mobiltelefonunkkal BT-n keresztül, vagy használhatjuk a jack dugókat egyéb BT nélküli lejátszók esetén, ezt a részét a laptopomon teszteltem és meg kell mondjam, nagyon elégedett voltam.

Specifikáció:

 
Torzítás <0,5 %
Frekvencia 20 Hz - 20 kHz
Teljesítmény 3 W
Töltés DC 5 V
SNR 85+-2 dB
Akkumulátor 450 mAh
Töltési idő 2 h
Lejátszási idő 3-4 h
Hatótávolság 10 m
Súly 320 g
Méret 56 mm x 55 mm

Összegzés:

Az Evolveo új piacra való törekvése nagyon jó úton halad, lehet, hogy csak 3 watt a hangszóró teljesítménye, de azért a szomszédokat meg lehet vele őrjíteni rendesen. Remélem, hamarosan tesztelhetjük a következő ilyen eszközt, kicsit nagyobb teljesítménnyel és némi bass kiemeléssel.

Ezúton is köszönjük az Evolveo-nak, hogy a terméket rendelkezésünkre bocsájtotta és felajánlotta következő nyereményjátékunkhoz fődíj gyanánt (Kár, hogy Én nem nyerhetek :D ), de aki elviszi, biztos vagyok, hogy rengeteg öröme lesz benne. A többieknek pedig 9900 Ft-ba kerül ez a remek kis hangszóró.

evolveo

tetszett

Írta: Gosztonyi Adorján