feltekerheto-bluetooth-billentyuzet-jinjang/2014/07/17

Feltekerhető bluetooth billentyűzet Android/iOS-hoz - teszt

2014. július 17. Teszt delmaster

Megérkezett szerkesztőségünkbe az a rendkívül hasznos okostelefon/tablet kiegészítő, ami nélkül a nyári utazás folyamán történő ügyintézés nehezen kivitelezhető. Nem más ez a termék, mint egy flexibilis, vezeték nélküli, magyar billentyűzet, mely kis helyen is szállítható a rugalmasságának köszönhetően. Ezt az egyedülálló terméket érdemes megismerni, így egy alapos tesztnek vetettük alá. Olvassátok el cikkünket, amiből megismerhetitek ezt a fantasztikus terméket, hogy mire is való!

BLUETOOTH KEYBOARD

DSC_0133 DSC_0139

.

Mivel manapság már nagyon sok városban kialakítottak ingyenes hotspotot, illetve nagyon sokan rendelkeznek mobilnettel, így semmi akadálya annak, hogy egy nyaralás vagy utazás során ezen hálózaton szörfözzünk, emailezzünk vagy fotókat / videókat osszunk meg barátainkkal a közösségi hálón. Előfordul azonban az is, hogy egy rendkívül fontos, céges emailt kapunk, amire azonnal válaszolnunk kell. Ezt megtehetjük okostelefonunkkal, illetve táblagépünkkel, de a hosszú levél megírásához rendkívül jó türelem és "ujj gyakorlat" szükséges. Ilyenkor legszívesebben előkapnánk a notebook-ot és pár perc alatt megírnánk. De mit tehetünk akkor, ha nincs kéznél a notebook és nagyon nincs érzékünk az okostelefon virtuális billentyűzetéhez? A megoldás: a bluetooth billentyűzet, mellyel a már megszokott formában gépelhetünk gyorsan és pontosan.

DSC_0140

A termék feltekerve helyezkedik el egy műanyag hengerben, aminek a teteje és alja nyitható. Ezen a résen vehetjük ki a billentyűzetet, illetve szükség szerint ugyanitt helyezhetjük vissza. A csomag a terméken felül tartalmaz még kábelcsévélős mini USB-kábelt (csak töltésre szolgál), egy angol nyelvű részletes leírást, illetve egy magyar nyelvű beüzemelési segédletet.

DSC_0143 DSC_0146
DSC_0144 DSC_0149

.

Az első használat előtt az akkumulátort gondosan fel kell tölteni, ami kb. 2,5 órát vesz idénybe, viszont cserébe kb 2-2,5 hét rendelkezési időt kapunk. A billentyűzet mindössze 250 x 90 x 5 mm méretű, anyagát tekintve gumi, melynek az esztétikáját a fekete és fehér szín adja, de ugyanakkor megtalálhatjuk a fontosabb funkciógombokat szürke színbe burkolva. Az eszköz elektronikája műanyagházban foglal helyet, melyet jól megfigyelve észrevehetjük, hogy felül található meg rajta a mini USB port, a hátulján az ON/OFF kapcsoló, illetve a BT párosító gomb. Egy LED állapotjelző is kapott helyet rajta, mely összekapcsolódás előtt kéken tud villogni, illetve töltéskor pirosan világítani. Gyakorlatilag ennyiből áll a kezelőszerve, de nincs is szükség további hardveres gombra. Teljes kiosztású, magyar ékezetes betűket is tartalmaz a billentyűzet, így a notebook klaviatúráját megtanulva nem kell újra megszoknunk, hogy melyik betűt hol találjuk.

DSC_0157

TECHNIKAI ADATOK

- Működési frekvencia: 2.4 - 2.4835 GHz - Érzékenység: -75dBm - Hatótávolság: 10 méter - Hőmérséklet igény: -10 - 50°C - Max. páratartalom: 50% - Beépített Lithium akkumulátor

DSC_0159 DSC_0160 DSC_0162

.

DSC_0172

FORGALMAZÓ BEMUTATÓ VIDEÓJA

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=8wQlHgoMGFw[/youtube]

A beüzemelése nagyon egyszerű, így nem igényel különösebb tudást, csupán annyi a teendőnk - Android rendszer esetén -, hogy a Google Play webáruházban megkeressük az External Keyboard Helper Pro nevű alkalmazást, majd telepítjük. Ez a program fizetős, de van neki egy ingyenes változata is, amivel szintén működik. Ha ezzel meg volnánk, akkor belépünk a Menü / Beállításokba, majd megkeressük a Bluetooth fület, ahol aktiváljuk a BT vevőt. Ezt követően bekapcsoljuk a billentyűzetet a hátoldalon található kapcsolóval, majd megnyomjuk a mellette lévő gombot 2mp-ig, így az eszköz készen áll az összekapcsolásra. Az okostelefonunkon máris meg fog jelenni a Bluetooth Keyboard észlelhető eszköz, amihez csatlakozunk. A párosítás azonnal létrejön, mihelyt a billentyűzeten megnyomjuk az ENTER gombot, amikor a párosítási kódszám megjelenik. Ezen lépés után már csak annyi a teendőnk, hogy a képernyő felső állapot sorában megjelenő billentyűzet ikonra kattintunk, ekkor megkérdezi az Android rendszer, hogy melyik billentyűzetet szeretnénk használni. Az External Keyboard Helper nevűt kell kiválasztani, s máris megjelenik a magyar kiosztás, s a termék használatra kész.

DSC_0177

Kényelmesen és villámgyorsan tudunk gépelni a billentyűzettel, hiszen a megszokott kiosztással rendelkezik, így nem kell keresgélni a betűk elhelyezkedését. Van pár hasznos funkciógomb is a jobb felső sarokban, amivel a képernyőt ki tudjuk kapcsolni, illetve képernyőzárba tudjuk tenni, vagy akár a kikapcsolás menüt is elő tudjuk hívni. A korábban említett alkalmazásban lehet ugyan finomhangolni a gombokat, de az alapbeállításon a "0" (nulla) és az "í" fel van cserélődve, pedig a megfelelő helyen helyezkednek el. A billentyűzetet vízszintes felületre érdemes helyezni, hiszen itt veszi fel a tényleges formáját, s így lesz tökéletes a működése. Persze ez nem azt jelenti, hogy ágyból, vagy hasunkról irányítva nem funkcionál (ezt is kipróbáltuk és működik). A klaviatúra mérsékelten vízálló, azonban nem szabad vízbe helyezni, vagy éles tárggyal érintkeznie. Ugyanakkor nehéz tárgyat sem rakhatunk rá, vagy nem tehetjük forró felületre. Ezek mind apróságok, amire ha odafigyelünk, akkor nagyon sokáig tudjuk használni ezt a szuper billentyűzetet.

DSC_0154 DSC_0152

.

DSC_0150

Egyetlen észrevételünk volt a teszt során, ami egy kicsit a kényelmünket mulasztotta: a bluetooth-szal akár 10 méter távolságból is vezérelhetjük a telefont, azonban nem teljeskörű az irányítás, hiszen az egér funkciót nem tudja a billentyűzet, s sokszor az ujjunkkal megszokott érintést nem tudjuk kivitelezni ezzel az eszközzel (értem ezalatt pl. a Facebook Messenger üzenet küldése gombot). Az eszköz készenléti ideje rendkívül hosszú és az egyszeri párosítás után már megjegyzi a beállításokat, így nem kell a kapcsolódási procedúrát mindig eljátszani. Hasznos és ugyanakkor kényelemes és szórakoztató a használata, így mi mindenképpen ajánljuk! A billentyűzet most akcióban 5.000 Ft-ért vásárolható meg a Jinjang.hu webáruházában.

ajanlott

Köszönjük a terméket a Jinjang.eu Kft.-nek, hogy a terméket a rendelkezésünkre bocsájtotta!

logonew

Írta: Teszt delmaster