fifa-19-ujdonsagok-es-ketes-gameplay-video/2018/06/14

FIFA 19 - Újdonságok és kétes gameplay videó

2018. június 14. Kocsis Bence

Szeptember 28-án érkezik a FIFA sorozat következő epizódja a FIFA 19. A napokban egy videó látott napvilágot, amelyben a Bajnokok Ligája döntőjét mutatják be gameplay formájában. A videó hitelessége egyelőre kérdéses, hisz nem hivatalos forrásból származik, viszont rengeteg FIFA 18-as jegyet hordoz magában, annak ellenére, hogy jónéhány újdonsággal találkozhatunk az összeállításban.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=5pGvMBgTZlQ[/youtube]

.

Az E3-on aztán jópár médiumnak volt szerencséje kipróbálni a szoftvert, melyből elég sok tanúlságot le tudtak vonni.

A kirúgások például változtak. Kameramozgás nélkül ki lehet rúgni a labdát, így az ellenfél már nem tudja lefülelni, melyik hátsó védőnek passzolunk.

A mini map is változott. Most már nem kör mintát kap a két csapat játékosállománya, hanem a gép egyiket háromszöggel jelzi, így abban az esetben, ha használjuk a mapot, könnyebben eligazodhatunk.

Történtek változások a védekező játékosok pozícionálásában. Megszabhatjuk, hogy védőink a szélekre figyeljenek és a széleket megfutó ellenfeleket próbálják kivonni a játékból , vagy inkább a potenciális gólhelyzetet megakadályozva középre zárjanak. Ez azért is jó, mert az ellenfél játékstílusához tudjuk igazítani a védekezésünket, hibába kényszerítve a monitor túloldalán, a kontrollert nyomkodó illetőt.

Lesznek alternatív taktikai beállítások, melyeket a mérkőzések előtt konfigurálhatunk. Így ha vesztésre állunk, feltolhatjuk a védelmet, vagy biztos vezetés esetén ráülhetünk az eredményre a védelem megerősítésével. Ezeket a beállításokat játék közben egy gombnyomással előhívhatjuk.

A kommentátorok két új taggal bővültek, így már négyen lesznek. Újdonság, hogy a Bajnokok Ligája mellett a második legnagyobb európai kupasorozat, az Európa Liga is teljes pompájában helyet kap a játékban.

Változtak a szögletrúgások is. Most már hosszabb ideig tartózkodnak a levegőben a játékosok, így megkönnyítve a fejelést, valamint a büntetőterületre is aktívabban rohannak be a labda elrúgásakor.

Az Active Touch rendszer nem csak abban segít, hogy egy átlépős cselt könnyebben megoldjuk, vagy a labdát szinte bármelyik testrészünkkel megérinthetjük, de a színlelt cselezésnél, elindulásoknál is fontos szerepük lesz. Sokak szerint ez még inkább meg fogja nehezíteni a védekezést.

A megjelenés előtt természetesen lesz demó verzió. Azt még hivatalosan nem jelentették be, mely csapatok szerepelnek majd a kipróbálható változatban, de egyes források szerint a következő 9 klub körül válogathatunk:

  • Bayern Munich
  • Juventus
  • PSG
  • Man City
  • Man United
  • Borussia Dortmund
  • Real Madrid
  • Atletico Madrid
  • Tottenham Hotspur
 

Írta: Kocsis Bence