fifa-19-ultimate-team-ismerteto

FIFA 19 Ultimate Team ismertető

2018. november 03. Kocsis Bence PC

Bizonyára rengetegen kipróbáltátok a FIFA sorozat valamelyik részét és biztos vagyok benne, hogy sokan már hetek óta a FIFA 19-et nyomjátok. A játékban már évek óta helyet kap az Ultimate Team mód, de rengetegen kihagyják ezt a lehetőséget és inkább a karrier móddal próbálkoznak kedvenc csapatuk – vagy esetenként egy alacsonyabb osztályú gárda – mezét felhúzva, vagy épp a The Journey módban próbálnak boldogulni.

Most azok számára készült ez az iromány, akik nem igazán ismerik az Ultimate Team játékmódot, de bízunk benne, hogy cikkünk sokak kedvét meghozza, hogy ebben az irányban is elkezdjenek „fifázni”.

Ultimate Team

Az Ultimate Team legnagyobb eltérése a karrier móddal szemben, hogy itt nem vagyunk rákényszerítve hogy a játék elején klubcsapatot válasszunk, igazából erre nincs is lehetőség, hisz saját magunknak kell az álomcsapatunkat összeállítani, majd ezzel a gárdával online, vagy a gép ellen boldogulni.


A játékmód alapja a kártyacsomagok kinyitogatása és a piacon történő játékoskereskedelem. Kezdetben csomagokat nyithatunk, melyekben gyengébb képességű játékosokat találunk és ebből kell összerakni egy csapatot, melynek nevet adhatunk és a valós klubok mezei közül kiválaszthatjuk a hazai és a vendég mezünket.


A lejátszott mérkőzésekért „coin” jutalmat kapunk, melyet később játékos vásárlásra, vagy csomag nyitására költhetünk el. A csomagokban található kártyák között nem csak játékosokat találunk, hisz valamilyen szinten ez egy menedzser mód is. Lesznek edzők, különféle trénerek, mezek és számos olyan lap, amely nélkülözhetetlen a játékhoz. Ilyenek a fitnessz kártyák, vagy a szerződések és az esetleges sérülések esetén is szükségünk lesz lapok használatára. Az Ultimat Team eléggé összetett játékmód, hisz számos téren gyűjtögethetünk coin-okat, vagy szerezhetünk kártyacsomagokat.


De milyen játékmódokról is van szó?

Single Player season: Ez egy egyjátékos mód, melyben csapatunkkal valós kubok ellen kell megküzdenünk 10 különféle osztályban. Minél jobban megy a játék annál magasabb osztályba kerülhetünk és értelem szerűen az osztályok átugrásáért egyre komolyabb díjakat kapunk. Minden osztályban 10 mérkőzést kell lejátszanunk és egy-egy osztály megnyeréséhez egyre több győzelemre van szükség. Természetesen osztályt nem csak ugrani lehet, hanem ki is eshetünk.

Squad Battles: Ez egy hibrid játékmód, hiszen bár a gép ellen játszunk, a gép mások által összerakott csapatokkal próbál megverni bennünket. Itt heti turnusokban zajlanak az események. Egy héten belül 45 mérkőzést tudunk maximálisan lejátszani és a beállított nehézségtől, valamint eredménytől függően pontokat kapunk. A héten összegyűjtött pontok alapján leszünk rangsorolva bronz és elit besorolás között és komoly díjakat gyűjthetünk össze (coin és csomag díjak)

Division Rivals: Ebben az esetben is mások által összerakott csapatok lesznek az ellenfelek, de ez az esemény online zajlik, azaz valós játékosok ellen kell boldogulnunk. Ez az esemény is egy héten keresztül zajlik, de itt nincs megszabva a mérkőzésszám, minél többet játszunk, annál több pontot gyűjthetünk és itt is komoly díjak várnak ránk.


Fut Champions / Weekend League – Ez egy hétvégi esemény, melynek feltétele, hogy a Division Rivals alkalmával kvalifikáljuk magunkat. Itt (PC-n) 30 mérkőzést kell péntektől vasárnapig lenyomni és a győzelmek számának függvényében kapunk besorolást coin díjakért és csomagokért.

Draft: A Draft online és single player is lehet, azaz gép ellen és mások ellen is küzdhetünk, de természetesen az online draft jobban fizet. Itt minden alkalommal új gárdát kell összeállítanunk, melyekbe a játékosokat a gép véletlen szerűen adja, csak rajtunk múlik melyik 22 játékost nevezzük a draftba. Négy mérkőzés vár ránk, minél többet nyerünk, annál komolyabb lesz a díjazás, de az első vereség után vége a mókának, tovább nem játszhatunk.

Az Ultimate Team módban nem minden csak a meccsek szűntelen lejátszásáról szól, ugyanis rendelkezésre áll a Squad Bilding Challenge. A készítők számos csapatépítő feladattal örvendeztetnek meg bennünket, melyek célja, hogy egy meghatározott összetételű – erősség, nemzetiség, klub, liga, stb. – csapatot rajunk össze a meglévő kártyáinkból, vagy a piacról összevadászva. Ezek a kártyák a csapat elkészülte után mennek a levesbe, de cserébe sok-sok szép csomagot kapunk, melyeket aztán kinyitogathatunk.  


Ezen felül lesznek napi és heti feladatok is, melyekért coin-t, vagy kisebb csomagokat és egyedi kártyákat kaphatunk. Ilyen feladatok például, hogy rúgj két gólt francia játékossal online módban, vagy vásárolj a piacról adott feltételek mellett.

Az Ultimate Team-ben szereplő játékosok a valós bajnokságok és klubok játékosai. Ezek a játékosok nem fejleszthetők, mindenki ugyanazt a Messi-t, vagy Neymar-t használja. Viszont a készítők kicsit belenyúltak a gologba, hogy élvezetesebb legyen. Félévkor történik egy „Winter Upgrade” ahol számos játékos képességei megnőnek és onnantól emelt képességekkel nyitható az adott kártya. Például egy Gabriel Jesus 83-as értékeléssel startolt szeptember végén, de januárban elképzelhető, hogy 85-ös lesz a kártyája. Ezen felül minden héten kiadják a Team Of The Week-et, ahol 22 játékos extra lapot kap, de lesz Team of The Season és Team of The Year is, sőt lesznek Player Of The Mount kártyák és sok-sok extra lap vár majd még ránk. 

   

Elsőre egyetlen játékmód tükrében eléggé összetettnek tűnik a dolog, de minden esetben csak az a célunk, hogy minél több coin-t lapátoljunk össze – illetve minél több csomag kinyitását tegyük lehetővé – azzal a céllal, hogy a mi csapatunk legyen a legerősebb.

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: