fifa-20-ultimate-team-mi-hogyan-tradelunk

FIFA 20 Ultimate Team - Mi hogyan tradelünk ?

2020. március 04. Kocsis Bence PC / PS4 / X-BOX One

Az Ultimate Team középpontjában a csapatépítés áll. Feladatunk az, hogy a számunkra rendelkezésre álló coin mennyiségből a lehető legjobb csapatot építsük fel, hogy aztán a Squad Battle, Division Rivals és Weekend League módokban a legjobb eredményeket érhessük el. A coin megszerzésének egyik módja, hogy játszunk a meglévő csapatunkkal, ami után meccsenként adott coin üti a markunkat, ezen felül az említett játékmódokban csomagkora és coin-ra tehetünk szert. A csomagban játékosok és egyéb kártyákat (szerződések, fitness, mezek, chemistry kártyák, stb..) találunk. Így a lejátszott meccsek eredményeképp tudjuk fejleszteni, csinosítani csapatunkat. 

A coin szerzésének van még egy módja, mely a trade-elés, azaz a játékosok megvásárlása, majd eladása. Ennek számos módja van. Sokan úgy próbálnak lecsapni játékosokra, hogy folyamatosan a piacot figyelik, fix összegeket beállítva. Ez kimondottan időigényes és idegölő procedúra. Én nem vagyok annak a módszernek a híve, hogy órákig figyelem a piacot, hogy egy Lewandowski, vagy Aubameyang, ne adj isten egy drágább játékos eladásait figyelgessem, hogy aztán nagy szerencsével szert tegyek az egyik csillagra, melyet aztán 4-5-6 ezer coin felárral el tudjak adni. Persze nagyon ritkán előfordul, hogy az eladó elnézi egy 0-van a piacra kerülés összegét, így aztán a játékost töredék áron lehet megvenni, de ennek esélye gyakorlatilag nulla. 

Amit én használok, az az olcsóbb, nem ritka játékosok beszerzése. Ennek a módszernek azért látom értelmét, mivel nem kell folyamatosan a gép előtt ülni. A folyamat lényege, hogy a top bajnokságokból 350 coin-ért licitálok annyi játékosra, amely csak a "tárcámba" belefér. Persze képben kell lenni, ugyanis vannak olyan játékosok, melyek a liga SBC-be nem passzolnak bele, hisz posztjukra nincs szükség az adott feladat teljesítéséhez. Napszaktól függően az 50 licitből 10, de akár 30 játékost is le tudunk ütni. Ezek után mennek a piacra 600-700 coin-ért. 10 játékos eladásából így körülbelül 3000 coin nyers haszon üti a markunkat. Ez nagyjából 5-10 percet vesz igénybe. További feladatunk az, hogy a licit lejártával újra a piacra tegyük a játékost. Ezt naponta többször megcsinálva akár 20-30 ezer coin haszon is lehet, ami nem feltétlenül jelent 1 óránál több időbefektetést. Ez azért is jó, mert játék előtt leütünk pár játékost és elkezdünk egy-két meccset és nem kell folyamatosan a piacot bújni, hisz alapvetően a játék nem erről szól, de azért jó, hogy játék alatt is gyűlik a coin...


Ott vannak még az Silver játékosok, melyek kimondottan jó áron mennek, bár itt már kicsit kevesebb pottyan le az 50 licitből. A Silver játékosok ára azért magasabb, mint a nem ritka Gold játékosoké, mert sokkal kevesebb van belőlük a piacon, hisz kevesebbet nyitnak ki. Nem ritka, hogy egy 250 coin-ért megvett játékost aztán 1000-2000 coin-ért is el tudunk adni. Esetleg ha olyan napszakban nézelődünk, amikor kevesen figyelik a piacot, akkor levadászhatunk nélkülözhetetlen Silver kártyákat is. Ezek a kártyák olyan játékosokat rejtenek, melyek posztjukon nem helyettesíthetők Gold lapokkal, így megvételük nélkülözhetetlen az SBC elkészültéhez. A legtöbb SBC 95-ös csapatösszhangot kér, ami két teljesen eltérő poszton lévő játékos használatát már nem engedi.

Ugyanerre az analógiára érdemes megcsinálni az SBC-ket, főleg a LIGA SBC-re gondolok, ahol nem hajt az idő, van mód bogarászni. Nem kell a játékosokat villámáron megvásárolni, érdemes (persze amit lehet) 350-450 coinért elhozni, hogy olcsóbban jöjjünk ki a végén. Persze nem egy csapatra koncentrálva, mert az sok idő. Érdemes kinézni 4-5 csapatot, melynek játékosaira licitálgatunk a piacon, sok időt megspórolva és a végén sok-sok coint megspórolva. 2-3 nap alatt ezzel a módszerrel sikerült 13 SBC-t megcsinálnom mindössze 45 ezer coin-ból, természetesen a párhuzamos "tradelést" használva. 

Ez az iromány nem azzal a céllal készült, hogy így kell a piacon eljárni, hanem egy alternatívát nyújt azoknak, akik tanácstalanok a coin szerzést illetően. 

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: