fifa-21-bekapcsolodtunk-a-weekend-league-be-1-resz

FIFA 21 - Bekapcsolódtunk a Weekend League-be (1. rész)

2020. október 17. Kocsis Bence PC

A csütörtöki napon konkrétan vért izzadtam, hogy összegyűjtsem a 2000 pontot, ami a Weekend League induláshoz szükséges. Mindenki meglepetésére a Weekend League nem péntek reggel, hanem egy napos csúszással, szombat reggel startolt és így hétvégén kezdtem a próbálkozást. Célokat nem nagyon tűztem ki magam elé, szerettem volna élvezni a játékot, ismerkedni az új csapattal és azért szerettem volna nyerni néhány meccset.

A 2000 pont összegyűjtése után a Bungesliga csapatomat lecseréltem La Liga csapatra. A döntésben nagy szerepet játszott Valverde kinyitása a napokban (Untradeable). Ha nem is köré, de mellé szerettem vona építeni egy csapatot. Be is vásároltam, voltak elképzeléseim, de aztán picit káosz lett a piac látogatásokból, végül azért csak összeállt valami.

A cél az volt, hogy egy viszonylag gyors csapat álljon össze, mert nem vagyok egy nagy cselgép, inkább a gyors lerohanásokat szeretem. Ennek megfeleően kakukktojás lehet Griezmann és Casemiro, de helyükre nem nagyon találtam alternatívát, főleg csatárposzton. Azért Griezmann helyére a padra leült egy Benzema és egy Inaki Williams. Utóbbi csereként bődületesen gyors. Középpályára Fekirre esett a választás a kispadra. 

 A csapatépítés után neki is kezdtünk a próbálkozásnak, ami inkább mondható szenvedésnek, mint sikeres kezdésnek. Az első 8 meccs 2 győzelem kivételével iszonyat nagy égés lett, a 3-1 és 5-3 mellett a hat verseség kiábrándító volt, főleg úgy, hogy egy 1-8 és két 2-6 is becsúszott. Azon gondolkoztam mit tudnék tenni, mert ebből nem hogy szép eredmény, de még következő WL indulás jog sem lesz meg. 


Kicsit változtattam a formáción és Valverdét , valamint Ödegaardot kicsit feljebb toltam. Bár nem voltak nehéz ellenfelek a következő meccseken, de 10-1, 3-2 és 6-3 következett, amivel visszajöttem a versenybe, a 2-6-os mutatót 5-6-ra javítottam. Azt hittem, megvan a siker receptje, de aztán leért a lábam a földre. A következő 19 meccs nem is felemésra, hanem inkább nagyon mínuszosra sikerült, ugyanis mindössze 7 meccset tudtam megnyerni. 


A legbosszantóbb az egészben, hogy a két nap nagyon sok gólt kaptam, a védekezés valahogy nem megy még mindig. Szerencsére a 12 győzelem azért összejött, mellyel a GOLD rang elúszott, viszont a következő Weekend League indulás meglett. Az utolsó meccseken három hosszabbításos meccset kellett végigizgulnom, melyekből kettőt a 120 percben nyertem meg, egyet pedig temérdek tizenegyes után veszítettem el. 

A hétvége statisztikája számokban: 

A Weekend League 12 győzelemmel és 18 vereséggel zárult, 94-szer sikerült betalálni és majdnem meglett a 100 kapott gól (97). Először is nézzük az eredményeket, meccsről meccsre:

Szombat:

 1. 1-2    vereség
 2. 2-6    vereség
 3. 1-3    vereség
 4. 3-1    győzelem
 5. 1-4    vereség
 6. 5-3    győzelem
 7. 2-6    vereség
 8. 1-8    vereség
 9. 10-1   győzelem
 10. 3-2    győzelem
 11. 6-3    győzelem
 12. 2-5    vereség
 13. 4-2    győzelem (hosszabbítás)
 14. 1-3    vereség
 15. 2-6    vereség


Vasárnap:

 1. 0-2    vereség
 2. 6-0    győzelem
 3. 7-0    győzelem
 4. 3-5    vereség
 5. 4-7    vereség
 6. 2-3    vereség
 7. 0-5    vereség
 8. 2-4    vereség
 9. 2-2    vereség (büntetőkkel)
 10. 3-0    győzelem
 11. 3-5    vereség
 12. 8-2    győzelem
 13. 4-3    győzelem (hosszabbítás)
 14. 2-3    vereség
 15. 4-1    győzelem


Gólszerzők:

Griezmann cipője a Liga elején nehezen kopott be, de aztán elkezdte ontani a gólokat, volt olyan meccs, ahol hatszor talált kapuba. Akivel még meg voltam elégedve az Valverde, aki 16 góllal vette ki a részét a 12 győzeleből. Benzema becserélése nem volt igazán sikeres, mindössze egy találat fűződik a nevéhez. Aki padról inkább megállta a helyét az Inaki Williams, mindenkinek javaslom a használatát csereként, a fáradt védelem nem tud a gyorsaságával mit kezdeni. Sajnos van egy hiba a figura játékában, erős lövéseknél gyakran csattan a kapufán a labda. Aki még nagyon jó volt, az Casemiro, a védelemben és a támadásban is hasznos tagja volt a csapatnak, bár a tempója kicsit lassú. Akiben a legnagyobbat csalódtam Benzema mellett, az Ödegaard, aki nálam lehet hogy kijátszotta magát a csapatból, Valverde sokkal használhatóbb kártya. 

 • Griezmann - 39 gól
 • Valverde - 16 gól
 • Fati, Portu - 9-9 gól
 • Casemiro - 8 gól
 • Williams - 6 gól
 • Ödegaard - 4 gól
 • Benzema - 1 gól

A következő hétvégén a cél a kapott gólok drasztikus csökkentése, és picit több győzelem megszerzése, hát, kíváncsian várom, hogy alakul...

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: