fifa-21-ultimate-team-hianyoljuk-a-statisztikakat

FIFA 21 Ultimate Team - hiányoljuk a statisztikákat?

2020. november 12. Kocsis Bence PS4 / PC

A FIFA sorozatot nekem már évek óta kizárólag az Ultimate Team-ben való próbálkozás jelenti. Évről évre vannak kisebb nagyobb újítások, bejönnek újabb játékmódok és a menüt is folyamatosan bővítik a készítők. A legutóbbi újítások között szerepel például a Squad Battle játékmódban az ellenfél kezdőcsapatának megtekintése, ami nagy segítség, hisz a csapat Rating a sok-sok kispadon helyet foglaló bronz kártya miatt becsapós. A játékmód a statisztikák terén elég bőségesnek mondható, hisz az aktuális keretünk játékosainak góljait, passzait, lapjait és lejátszott meccseit is megnézhetjük. A birtokunkban lévő lapokra rákattintva láthatjuk a tulajdonosok számát és az adott játékos előéletét is. Egy menüben megnézhetjük, mennyi coin-t meccseltünk össze, mi az aktuális klub értékünk és mennyi transzfer profitot szedtünk össze. A főmenüben láthatjuk a győzelmeink, döntetlenjeink és vereségeink számát, szóval van bőségesen statisztika. De elegendő ez nekünk valójában? Nekem azért van hiányérzetem. 

Sok játékban látható egy a statisztikákra kihegyezett menü, ahol minden apró mozzanatot kijelez a rendszer, bár ezek inkább a lövöldözős és kalandjátékokban megszokottak. De mi lenne, ha az EA az Ultimate Team-re is alkalmazná ezt a lehetőséget? Megnézhetnénk például a Squad Battle, Division Rivals és Weekend League módokban elért eredményeket, nem csak az adott héten, hanem szépen gyűjtögetve. Megnézhetnénk, hogy hány gólt szereztünk a játékban a megjelenés óta , hány játékossal rendelkezünk, hány csomagot nyitottunk ki, hány lapot adtunk el és vettünk, hány SBC-t teljesítettünk, hány FIFA pontot vásároltunk (bár ez lenne a legkevésbé valószínű, hisz ez a mutató már az EA tárcájában való turkálást is kimeríti) és így tovább. 

Ha már a Squad Battle alatt betekintést kaphatunk az ellenfél kezdőcsapatába, akkor ilyen alapon miért ne láthatnánk, hogy a Weekend League-ben az aktuális ellenfelünk a meccs kezdetekor milyen hétvégi mutatóval rendelkezik? Ezt a funkciót például nagyon hiányolom, hisz jó volna tudni, hogy milyen formában lévő játékos ellen nyerek, vagy épp kapok ki. Ez azért lenne fontos, hogy a 30 lejátszott mérkőzés után levonhassam a következtetést, hogy a keretektől függetlenül nehéz, vagy könnyű ellenfelekkel sorsolt össze a gép. 

A statisztika rendszer egyébként nem lenne túl komoly feladat az EA számára, hisz az objectives menühöz a játék folyamatosan követi a tevékenységeinket, hisz egy-egy feladat akár több hét megfeszített munkája alatt teljesíthető (szerezz 500 gólt , vagy adj 500 gólpasszt 85+ ratingű csapattal)

Nem tudom, hogy ezekre a dolgokra mekkora igény mutatkozik és ha van igény, akkor ezt milyen módon jelzik a játékosok a fejlesztők felé, de személy szerint örülnék neki , ha ilyen téren fejlődés lenne, hisz ez a játékmód az eredményekről és a mutatókról is szól, így azon felül, hogy a kezdőcsapatokkal dicsekszünk, a statisztikáinkat is összevethetnénk társainkkal a fórumokon, csoportokban. 

Ti hogy vagytok ezzel a kérdéssel?

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: