fifa-21-weekend-league-a-visszateres

FIFA 21 - WEEKEND LEAGUE - A VISSZATÉRÉS

2020. december 13. Kocsis Bence PC

Az utóbbi két hétben nem készült beszámoló az aktuális Weekend League-ről, aminek komoly oka van. A Premier League csapatomat már kezdte támadni az EA - ha a kényszeres csapatfrissítési és csomagnyitásra való ösztönzési teória valóban igaz - így gondoltam egyet és lecseréltem a csapatot egy Francia Liga csapatra. Sajnos a csere előtt a Weekend League-t nem játszottam le, mindössze 4 mérkőzést nyertem meg a nagyjából 8-10 meccsből, így a múlt hét a liga pontok gyűjtögetésével telt a Division Rivals-ben. Az egyik löketet az új Depay Speciális lap jelentette, akit támadó pozícióba tettem és megérkezett a csapatba Neymar is. A játékosok nagy része speciális lap, hisz a francia bajnokságban Mbappé kivételében már nincs nagyon hova fejlődni. Ráadásképp a napokban - természetesen untradeable csomagból - kinyitottam Mané-t, így a 30 meccsen csereként beszállt. 

A pénteki nap jól indult aztén megint jött a lejtő, az utolsó 5 meccsből 4-et sikerült elveszítenem, így a pénteket 4-6-os mutatóvaé zártam, aminek nem nagyon lehet örülni, de legalább visszatértem és ez a lényeg. Neymar tényleg jó lap, ajánlom mindenkinek és Depay-t is érdemes volt megcsinálni. 

Eredmények:

 1. 0-4    vereség
 2. 4-2    győzelem
 3. 2-0    győzelem
 4. 1-8    vereség
 5. 4-2    győzelem
 6. 3-6    vereség
 7. 2-4    vereség
 8. 5-1    győzelem
 9. 1-2    vereség
 10. 3-4    vereség

A szombati nap ismét munkával telt, így fáradtan mindössze 6 mérkőzésre futotta. A nap első meccse már olyan szinten kiakasztott, hogy azt nem lehet elmondani. Az utolsó bekapott gólnál konkrétan örjöngtem a monitor előtt. Kettős emberelőnyben 4-3-as vezetésről igenis ki lehet kapni. Ami a vicc az egészben, hogy 11 ember ellen ment a játék, de a két, utolsó emberes kiállítás után, mintha 13-an lett volna az ellenfél. A nap meccse azonban mégsem ez volt, hanem egy hosszabbítás utáni büntetőpárbaj. A 120 perc letellte után 7-7 volt az állás, ennyi gól egy meccsen... aztán a büntetőket sikerült behúzni. A szombatot 3-3-as mutatóval zártam, így már 7-9-en voltam, közeledve a 14 győzelmes kitűzött célhoz.

Ezen a napon volt egy érdekesség. Az ellenfél kapusát a gólvonalon löktem fel, így jött a szabadrúgás, amiből aztán elég hosszú nézelődés volt, ugyanis nem tudta ellenfelem elvégezni a szabadrágást. 18 percig bírtuk, miután ő kilépett és eredmény nélkül zárult a meccs. 

Eredmények:

 1. 4-5    vereség
 2. 3-2    győzelem
 3. 5-3    győzelem
 4. 7-7    győzelem (büntetőkkel)
 5. 1-1    vereség )büntetőkkel)
 6. 0-4    vereség


Vasárnap nem volt más célom, mint 7 győzelmet valahogy összeszedni. Ez a délelőttön könnyűnek látszott, hisz az első 7 meccsből 5-öt meg is nyertem és a 14 győzeléem is hamarosan meglett, viszont ezután - lehet, hogy elkényelmesedve - jött 7 zakó, amiből az első kettő nagyon féjt, hisz vezetésről buktam el a meccseket. 

Eredmények:

 1. 1-5    vereség
 2. 4-1    győzelem
 3. 2-0    győzelem
 4. 3-1    győzelem
 5. 2-5    vereség
 6. 4-1    győzelem
 7. 2-0    győzelem
 8. 3-5    vereség
 9. 5-3    győzelem
 10. 4-1    győzelem
 11. 4-5    vereség
 12. 2-3    vereség
 13. 2-7    vereség
 14. 2-5    vereség


A hétvége alapvetően élvezetes volt, annak ellenére, hogy a meccseket úgy szúrtam el, ahogy lehetett. A 14 győzelem meglett és bizakodva várom a jövő hétvégét. Neymar csatárban 40 gólt rógott, ami az egyik legtöbb a 30 meccses Weekend League statisztikámban. Depay, Renato Sanchez és Di Maria meggyőző volt, de Bamba és Marquinhos helyére kell alternatíva, mert velük nagyon nem voltam megelégedve. Mané 11 góllal járult hozzá a padról az eredményekhez, de feltehetőleg egy SBC már nagyon várja az érkezését. Jövő héten talán sikerül meglépni ezt az eredményt és végre egyszer elérhetem a 17-13-at, ami a FIFA 21-ben még nem sikerült. 

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: