fifa-21-weekend-league-uj-remenyek-2-resz

FIFA 21 - WEEKEND LEAGUE - ÚJ REMÉNYEK (2. RÉSZ)

2020. október 25. Kocsis Bence PC

A hétvégén másodszor estem neki a Weekend League-nek a FIFA 21 Ultimate Team módjában. Múlt héten La Liga csapattal próbálkoztam, de úgy éreztem, hogy abban a csapatban nem nagyon van már potenciál. A védők (Varane, Ramos) nagyon drágák, középpályán és csatárfronton már nem nagyon tudtam volna mit erősíteni, mindössze egy Messi beszerzése jelentett volnna komoly előrelépést, aki a játék ezen szakaszában még a megfizethetetlen kategória. Így átnyargaltam a Premier League-re. 

Aubameyang megvétele volt az elsődleges cél, hisz sokkal jobb mutatókkal rendelkezik, mint Griezmann. Bale csak szombat reggel csatlakozott a csapatba, aki Bernardo Silva helyére érkezett. Gabriel Jesus és Ziyech remélem jó megoldás lesz támadó középpályás pozícióban és bízom benne, hogy a védelem is jól fog muzsikálni. 

Péntek:

A pénteki nap sem sikerült túl fényesen, továbbra is a sok bekapott gól jelenti a legnagyobb problémát, hisz volt olyan meccs, amin 6 gólt is bekaptam. A nap mérlege 4 győzelem és 6 vereség volt, ami kezdetnek nem olyan rossz, hisz ez végeredményben 12 győzelmet jelenthet, de majd meglátjuk, hogy is alakulnak a napok.

Eredmények:

 1. 0-3    vereség
 2. 5-4    győzelem
 3. 5-3    győzelem
 4. 1-3    vereség
 5. 1-2    vereség
 6. 2-4    vereség
 7. 1-0    győzelem
 8. 4-3    győzelem
 9. 0-4    vereség
 10. 5-6    vereség

Szombat:

A szombati napon Bale-lel kiegészülve próbáltam jobb eredményeket elérni. Nem indult jól, hisz az első meccsen egy rossz gombot megnyomva a billentyűzeten máris nulláztam az első meccset (Alt+Tab), ráadásul a következő mérkőzésen belefutottam egy tizenegyes párbajba, amit 9-8-ra buktam, el. A maradék 8 mérkőzésből 5-öt sikerült megnyernem, így a napot 5-5-ös mutatóra tudtam lehozni, ami egy apró javulás a péntekhez képest. Bár egy 9-2-es vereség becsúszott, ahol minden összejött az ellenfél nek, nem áreztem úgy, hogy ott alárendelt szerepet játszottam volna. Bale megvétele jó ötletnek bizonyult, többet mutatott a 10 meccsen , mint Bernardo Silva a pénteki napon, sőt...

Eredmények:

 1. nincs eredmény
 2. 4-4    vereség (büntetők 8-9)
 3. 3-0    győzelem
 4. 2-5    vereség
 5. 3-2    győzelem
 6. 3-1    győzelem
 7. 2-9    vereség
 8. 3-2    győzelem
 9. 4-5    vereség
 10. 8-3    győzelem  

Vasárnap:

A vasárnap alapvető feladatnak éreztem a 2 győzelem megszerzését, hisz ennyi kellene a következő Weekend League induláshoz. Ha sikerülne elérni az 5 győzelmet, akkor komolyabb díjak várnánnak rám és az aktuális TOTW lapok közül is kettőt választhatnék. A nap jól indult, az első két mecccsen aratott 4-0 és 3-2-es sikerrel meglett a kötelezőnek mondható 11 win, ami után már csak játszogattam (a gondolattal is persze, hogy mi lenne, ha 14 győzelmet elérnék), úgyhogy egy-egy győzelem mellett jöttek a vereségek. Vasárnap nem kaptam ki két gólnál többel, bár a kapott gólok száma még mindig kritikán aluli volt. Végül aztán meglett a 14 győzelem, ami ugye újabb szint a díjak tekintetében, így kíváncsian várom a csütörtököt, hisz a héten is szerencsém volt, az egy lehetséges TOTW lapból Ibrahimovic-ra esett a választásom (SBC-be még jól jöhet). 

Eredmények:

 1. 4-0    győzelem
 2. 3-2    győzelem (Lindelöf kiállítása)
 3. 3-4    vereség
 4. 2-1    győzelem
 5. 3-5    vereség
 6. 5-0    győzelem
 7. 5-3    győzelem
 8. 3-4    vereség (hosszabbítás után)
 9. 4-6    vereség


A hétvége egész jól zárult, hisz elértem a 14 győzelmet, bár még mindig negatív a mutató és a kapott gólok száma is rengeteg. 92 gólt sikerült szereznem és 94 lett a bekapott gólok száma. Aubameyang rúgta majdnem a felét a szerzett góloknak, Bergwijn volt a második leggólerősebb.  

Gólszerzők:

 • 44 gól: Aubameyang
 • 12 gól: Bergwijn
 • 10 gól: Ziyech, Gabriel Jesus
 • 8 gól:  Bale
 • 4 gól: Fabinho
 • 2 gól: Bernardo Silva
 • 1 gól: Lacazette, Kane, Laporte

Ami a jövőt illeti, marad a Premier League, viszont néhány változtatás biztos lesz. Bale nagyon bejött, így Bernardo Silva megy a csapattól, ahogy Kane és Lacazette is. Bergwijn és Fabinho helyére szeretnék még igazolni, de ezek még gyűjtögetős posztok, nem feltétlenül akarom elhamarkodni a vásárlást. 

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: