fifa-23-weekend-league-harmadik-felvonas

FIFA 23 - Weekend League - Harmadik felvonás

2022. november 04. Kocsis Bence PC

A múlt heti Weekend League-ről nem készült beszámoló. Nem azért, mert mindössze 7 győzelmet kapartam össze, hanem mert a 20 meccs ledarálása mellett nem volt elegendő időm egy számomra minőségi irományt közzétenni. A harmadik alkalomról viszont írtam pár sort. Bíztam benne, hogy nem csak a játékot fogom élvezni, hanem az eredmények is jönnek. A célom az volt, hogy végre azt a Rank-et érjem el, ahol már tradeable TOTW lapok is vannak, hogy legyen egy kis profit, szerencsés nyitás esetén a csapatépítéshez, bár tudom, ez a TOTW nem valami acélos.

Csütörtökön kezdtem a qualifikációt és péntek kora estére daráltam le a 10 meccset. A quali közben néhány játékosom megkapta a boost-t. Aubameyang 90-ről 91-re, Joao Mario pedig 85-ről 87-re ugrott, így még a WL előtt picit erősödött a csapat. Egyébként azt vettem észre, hogy az EA boost előtt picit butít az eredeti lapokon, hogy azt érezzem a rating emelés milyen jó hatással van a játékosra, bár ez lehet csak az én túlkapásom. A qualifikációt 6-4-el zártam, ráadásul pottyan egy Sterling, egy Gulácsi, egy Rare Gold Aubameyang és kiesett egy TOTW Wilson is. Az előzetes terv az, hogy a WL után, remélhetőleg pár komolyabb lap kinyitásával le tudom cserélni Bernardo Silva lapját, mert 200K coinból egyelőre nem találtam nagyon olyan alternatívát, akire megérné a váltás, viccesen hangzik egy 20 ezres lapnál, de ez van. 

A WL álomszerűen indult, az első 8 meccsből 6 győzelem jött, aztán elkezdtem a megszokott szerencsétlenkedést, nem odafigyelést és sorra vesztettem el a meccseket. A WL második fele arról szólt, hogy legyen meg a kitűzött cél, a 9 győzelem, hogy elmondhattas, az előző két WL-hez képest sikerült az előrelépés. Kicsit lehangoló volt olyan meccset bukni, ahol emberelőnyben sem tudtam mit kezdeni az ellenfél támadásaiva, vagy olyan mérkőzésen alulmaradni, amyetet egy öngól döntött el. A WL második felében mindössze 4 győzelemre futotta, de így is meglett a 10-10-es mutató, amivel RANK VI lett az eredmény. Aubameyang kicsit visszafogottan szerepelt, az upgrade ellenére is csak 23 találatig jutott. De Bruyne 11, míg Salah 9 találatot jegyzett és az utolós Weekend League-t teljesítő Bernardo Silva is négyszer betalált.  

Eredmények:

 1. 5-1
 2. 3-1
 3. 1-6
 4. 5-4
 5. 2-6
 6. 3-2
 7. 5-4 (3-3)
 8. 3-2
 9. 2-10
 10. 6-2
 11. 4-5
 12. 4-6 (3-3)
 13. 4-1
 14. 2-4 (2-2)
 15. 1-2
 16. 1-5
 17. 1-6
 18. 4-1
 19. 3-2
 20. 4-5


És hogy megérte e a 20 meccses szenvedés? A lejátszott meccseket és a szórakozást nézve azt mondom igen. De ha a díjakra ránézek, semmiképp nem, hisz sem a WL lapokból, sem a TOTW lapokból nem jött olyan játékos, akik értékben, vagy teljesítményben megfelelőek lennének. Ráadásul a Jumbo Rare Players Pack-ből is mindössze egy Kroos és egy Gündogan esett ki, ami nem nevezhető nagy profitnak. 

Le nem vagyok törve, hisz nem zártam negatív mutatóval a hétvégét, a 10 győzelem felűlmúlta a várakozásaimat, bár a WL első fele után megjött az étvágy. És hogy mi lesz legközelebb? Ahogy említettem Bernardo Silva megy, helyére várhatóan egy ICON érkezik és szerintem kész is a csapat a jövő heti WL-re. Úgy gondolom, ha akkor is meglesz a 9-10 győzelem, ugyancsak elégedett leszek, bár bízom benne, a díjak - aminek persze kell egy jó TOTW keret alap - szerencsésebb nyitásokat követnek majd. 

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: