foldon-vizen-levegoben-transport-fever-2-console-edition-ps5-teszt

Földön, vízen, levegőben – Transport Fever 2 Console Edition PS5 teszt

2023. március 16. Uszkai Dávid Konzol

Megérkezett a Transport Fever 2 játék konzolos átirata. Hogy milyen várost menedzselni konzolon? PlayStation 5 platformon készült tesztünkből kiderül! Olvass tovább...

A Transport Fever 2 egy városépítő és menedzsment játék, amely lehetővé teszi a játékosoknak, hogy építsenek és üzemeltessenek vasutakat, repülőtereket, kikötőket és egyéb közlekedési infrastruktúrákat. A játékban a játékosoknak az a célja, hogy hatékony és jövedelmező közlekedési hálózatot építsenek ki, és növeljék a városuk lakosságát és gazdaságát.

Az első pillantásra azonnal szembe ötlik, hogy a Transport Fever 2 gyönyörű grafikával rendelkezik. A játék részletes és kidolgozott világot mutat be, amely teljes mértékben interaktív. A játékosok bejárhatják a városukat, és megfigyelhetik az emberek és a járművek mozgását, amelyek valós időben történnek. Sajnos itt a konzolos változatnál – mi PS5-ön teszteltük a játékot, akadtak performancia gondok, számtalanszor leesett a képkockaszám, mikor ráközelítettünk egy-egy jármű mozgására. Erre jó példa, ha mondjuk a vonat haladását szerettük volna közelebbről követni a két állomás között.

Az elsődleges célja a játéknak a közlekedési hálózat építése és kezelése. A játék kezdetén a játékosoknak csak néhány alapvető jármű áll rendelkezésre, de az idő múlásával új és fejlettebb járművek közül válogathatunk. A játékosoknak azonban figyelembe kell venniük az ökológiai hatásokat és a gazdasági korlátokat, amikor döntenek arról, mely járműveket használják.

Az építkezési folyamat nagyon egyszerű és intuitív, a játékosoknak csak annyi a dolguk, hogy kijelöljék a területet, ahol az infrastruktúrát fel szeretnék építeni, és kiválasszák a megfelelő épületeket és járműveket a munkálatokhoz. A játékban szereplő járművek teljesen testreszabhatóak, és a kedvünk szerint beállíthatjuk azok színét, mintázatát és más jellemzőit is.

A játékmenet izgalmas, a magunknak kell gondoskodnunk arról, hogy a városunkban mindenki elégedett legyen a közlekedési hálózattal. Számos kihívással is kell szembenéznünk, mint például a városok állandó növekedése, az üzemeltetési költségek minimalizálása és a járművek karbantartása. A játék nagy előnye az is, hogy az ember szabadon eldöntheti, hogy melyik irányba szeretne haladni a játék során. A játék kihívást jelentő karrier móddal is rendelkezik, amelyben a játékosoknak a világ különböző pontjain kell komplex közlekedési hálózatokat kiépíteniük, és elérniük a kitűzött célokat. A játékban szereplő kihívások és célok nagyon változatosak, ami sokszínűvé teszi a játékmenetet.

A játékban szereplő gazdasági rendszer nagyon átlátható, lehetőségünk van az árak, a költségek és az üzleti tevékenységek figyelemmel kísérésére. Szintén negatívum, amit a játékban találtam, hogy a játék eleinte egy kicsit nehézkes lehet a kezdőknek. Az építési folyamat egy kicsit lassú lehet, és az alapvető járművek nem túl hatékonyak. Azonban az idő múlásával a játékmenet könnyebbé válik, és a játékosok új lehetőségekkel és járművekkel gazdagodnak.

A játék grafikája és hangja szintén elfogadhatóra sikeredett. A játék világa részletes, a járművek és az épületek kidolgozottak és jól megtervezettek. A hanghatások nagyon jól illeszkednek a játékhoz, az autentikus vonatsínek hangjától kezdve a repülők halk zúgásáig. Az összes audio és vizuális elem összességében hozzájárul a játék élmény növeléséhez.

Összességében a Transport Fever 2 egy fantasztikus városépítő és menedzsment játék, amely lehetővé teszi a játékosoknak, hogy saját közlekedési hálózatukat építsék fel, és kezeljék azt. A játék világa lenyűgöző, és az egész játékmenet nagyon interaktív. A játék változatos kihívásokat és célokat kínál, amelyek garantálják a játék hosszú távú élvezetét. A játékban szereplő gazdasági rendszer nagyon átlátható, és lehetővé teszi a játékosok számára, hogy a közlekedési hálózatokat üzemeltessenek az egész világban. Bár a játékban lehetnek kezdeti nehézségek, az idő múlásával a játékmenet is egyre könnyebbé válik, és a játékosok új lehetőségekkel és járművekkel gazdagodnak. Mindenkinek nagy szeretettel tudom ajánlani ezt játékot, aki szereti a városépítő és menedzsment játékokat, és szereti az igazi kihívásokat, de legfőbbképen a közlekedést!

A tesztpéldányt a játék forgalmazója, az Urban Games biztosította számunkra, melyet ezúton is köszönünk nekik!


Írta: Uszkai Dávid

Hasonló bejegyzések: