frissitsd-sztereo-fejhallgatoidat-7-1-es-gamer-terhangzasra/2013/06/25

Frissítsd sztereó fejhallgatóidat 7.1-es gamer térhangzásra

2013. június 25. Herczeg Balázs

CARLSBAD, Kalifornia – 2013. június 25.– A Razer™, a világ vezető cége a csúcsteljesítményű gamer hardverek, szoftverek és rendszerek területén, a mai napon bejelentette szoftvercsaládjának legújabb tagját, a Razer Surround-ot.

A Razer Surround egy a technika élvonalát képviselő audio motor, amely virtuális 7.1-es térhangzást biztosít bármilyen sztereo fülhallgató használata mellett. A virtuális térhangzást nyújtó technológiák jelenlegi generációja gyakran csak pontatlan hangélményt ad, mivel az egyének más és másképp érzékelik a hangot, különböző fülformájuk és fülméretük miatt. Ennek következtében a virtuális térhatású hangzás hagyományosan elmarad az aktív térhangzást nyújtó konfigurációktól.

A szabadalmaztatott Razer Surround audio motorral a felhasználóknak lehetősége nyílik arra, hogy egy sor audio tesztet követően – melyek során pontosan meghatározásra kerülnek igényeik - személyes térhatású hangbeállításokat kalibráljanak be, ezáltal pedig a hagyományos virtuális megoldásokat messze felülmúló pozícionált hangzást érhetnek el. A Razer Surround a játékosoknak egy valóban személyre szabott 7.1-es surround hangzást és összehangolt 3D-s hangélményt nyújt, amely lehetővé teszi számukra, hogy akusztikailag pontosan meghatározzák játékbeli ellenfeleik helyzetét, ezáltal pedig „tisztességtelen előnyhöz” jussanak a játékban.

A Razer Surround egy, a Razer Synapse 2.0-ba beépülő, kiegészítő szoftverbővítmény, amely virtuális 7.1-es térhangzást biztosít, az egyedi hangbeállításokat pedig a felhőbe menti. Ezek a beállítások bármikor elérhetőek, és az új rendszereket az előzetesen kalibrált beállításokkal automatikusan frissítik.

A játékos közösség Razer felé történő támogatásának elismeréseképpen, valamint gamer kereskedelmi partnereivel történő szolidaritásból, a Razer 2013 decemberének végéig ingyenessé tette az amúgy 19,99 USD-s árú Razer Surround-ot, így akik ebben az időszakban regisztrálnak, ingyenesen juthatnak a program egy példányához. Ugyanezen idő alatt a felhasználóknak lehetősége nyílik rá, hogy bármekkora összegű adománnyal támogassák a Child’s Play-t (www.childsplaycharity.org), miután megkezdődik a program letöltése. Mindenki, aki 2014. január elsejét követően iratkozik fel, már a teljes, 19,99 USD-s árat kell, hogy fizesse.

Míg a Child’s Play részére felajánlott adományok teljesen önkéntes alapúak, és a játékosok akár úgy is dönthetnek, hogy a Razer Surround-ot ingyen szeretnék letölteni, a Razer reméli, hogy kezdeményezése révén a felhasználók a Razer-rel közösen segíthetnek a világ kórházainak gyermekein, hogy ugyanúgy élvezhessék a játékokat, ahogy mi is.

A Child’s Play kinyilatkoztatott küldetése, hogy “… világszerte javítsa a kórházakban a gyermekek életét a video-játék ipar kedvessége és nagylelkűsége, és a játék ereje által.” E sajtóközlemény kiadásáig a jótékonysági szervezet több mint 5 millió dollárnyi adományt gyűjtött erre a célra.

“A Razer Surround egyedi kalibrálásával új etalont állítunk fel a 7.1-es virtuális térhangzásban.” nyilatkozta Min-Liang Tan, a Razer társalapítója, vezér- és kreatívigazgatója. “Nagy hívei vagyunk annak, hogy rajongóinknak és a közösségnek különböző módokon megháláljuk támogatásukat, és valamit adjunk nekik. Az, hogy a Razer Surround-ot 2013-ban, egy Child’s Play adománnyal együtt ingyenesen elérhetővé tettük, a bizonyítéka elkötelezettségünknek, hogy a világ jelenlegi, és elkövetkező játékosainak visszaadjunk valamit.”

Razer Surround

A Razer Surround-ról

A Razer Surround továbbfejlesztett virtuális 7.1 csatornás surround hangélményt nyújt a játékosoknak, legyen bármilyen sztereó fejhallgatójuk.

A legmodernebb technológiákat használó Razer Surround a térhatású hangzást biztosító algoritmusok révén hihetetlenül pontos surround hangkörnyezetet hoz létre, és lehetővé teszi a játékosok számára, hogy egyedi igényeinek megfelelő módon kalibrálják a helyzeti hangokat. A kalibrálhatóság ilyen magas szintje biztosítja, hogy a Razer Surround hihetetlenül pontos legyen a játékok során, ezáltal pedig tisztességtelen előnyhöz juttatja a játékosokat.

Termékjellemzők:

  • Kalibrálhatóság az egyedi igényeknek megfelelően
  • Előre beállított kalibrációk az összes Razer audiotermékhez
  • Bass boost – a mennydörgő basszusokért
  • Hang normalizálás – Csökkentsd a hangerő változását
  • Tiszta hang – A kristálytiszta bejövő hangkommunikációért
  • Hangszint – Állítsd be a bejövő hangkommunikáció szintjét
  • Egyedi & 11 gyári hangszínszabályzó beállítás
  • Minden headset-tel és fejhallgatóval együttműködik

Támogatott operációs rendszerek:

  • Microsoft Windows 8 (32 bites vagy 64 bites változata)
  • Microsoft Windows 7 (32 bites vagy 64 bites változata) Starter / Home Basic / Home Premium / Professional / Ultimate
  • Microsoft Windows Vista (32 bites vagy 64 bites változata) Starter / Home Basic / Home Premium / Professional / Ultimate

Rendszerkövetelmények:

  • 100 MB szabad merevlemez terület
  • Razer Synapse 2.0 regisztráció (érvényes e-mail cím szükséges hozzá), a szoftver letöltéséhez, a licenc elfogadásához, internet kapcsolat szükséges a termék összes funkciójának aktiválásához és a szoftverfrissítésekhez. Az aktiválást követően a funkciók teljes köre elérhető a választható kapcsolat nélküli módban.

Elérhetőség:

Világszerte – Már elérhető

Ajánlott fogyasztói ár:

Feliratkozás 2013-ban – Ingyenes

Feliratkozás 2014. január 1. után – 14,99€ 

További Razer Surround információkért kérjük, látogasson el a

www.razerzone.com/surround oldalra.

Ui.: Mi már próbáltuk a szoftvert, és meg kell hogy mondjuk, megéri feltelepíteni! A kalibrálás nem a legkönnyebb, de a végeredmény nagyon jó :) Tiamat 7.1 sztereó módon tesztelve.

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter