frissul-az-asrock-deskmini-termekcsalad-jonnek-a-gamer-deskmini-pc-k/2017/01/30

Frissül az Asrock DeskMini termékcsalád - jönnek a Gamer DeskMini PC-k

Sok ember egyre inkább a hordozható számítógépek mellett teszi le a voksát, ennek következtében szükségessé vált az emberek számára amely nem csak kicsi, de méretéhez képest hatalmas teljesítménnyel bír. Az Asrock ezt tartotta számon mikor frissítette a DeskMini termékcsaládot - melyet eredetileg irodai és ipari felhasználásra szántak - úgy, hogy az a gamerek számára is kedvező legyen. A felújított számítógép egyben a világ első micro-STX formátumú alaplapjával érkezik. A számítógép az intel legújabb Kaby LAke alapú Core i7 7700K processzorával felszerelve érkezik egy AMD RX470 MXM társaságában (később elérhető lesz RX 480-al, RX 460-al és Nvidia Geforce GTX 1060-al is), melyek együttes kombinációja prémium kategóriás teljesítményt nyújt.

A számítógép 3 db M.2 foglalattal rendelkezik, és a teljes gép minössze egy 2.7 literes házban kapott helyet. Az alapmodell 2x8 GB DDR4 3.2 GHz-es memóriával, 128 GB-os SSD-vel és beépített AC Wifi adapterrel fog rendelkezni. A Wifi adapter egy külön (negyedik) M.2 foglalatba kapott helyet, így nem fogja elvenni a helyet, ha éppen tárhelyet szeretnénk bővíteni. Emellett két SATA III-as csatlakozó is kapott helyet az alaplapon. A gépház elején megtalálhatjuk a fejhallgató ki és mikrofon bemenetet egy Thunderbolt 3 (usb 3.1 type-c), egy USB 3.0 és két USB 2.0 normál csatlakozó kíséretében.

A gép külső tápegységgel fog érkezni, melynek maximális összteljesítménye 220W lesz, így képes lesz boldogulni az erősebb videokártyákkal is.

 

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter

Hasonló bejegyzések: