genius-kb-g255-egy-praktikus-gamer-billetyuzet-magyar-kiosztassal/2013/12/15

Genius KB-G255 - egy praktikus gamer billentyűzet magyar kiosztással

2013. december 15. Kocsis Bence

A hétvégén szerkesztőségünkben vendégeskedett egy életrevaló Genius gamer billentyűzet, mely a KB-G255 nevet viseli. Most erről a modellről szeretnénk egy rövid bemutatást tartani, mert úgy érzem megérdemli.

Bár a Genius KB-G255 nevében a G betű a Gamer szóra utal és a teljes megnevezésben a Gamer billentyűzet névvel illetik ezt a modellt, elsőre egy kicsit sem hasonlít Gamer billentyűzetre. Külsőre egyszerű, esztétikus, egy olyan billentyűzet, amivel mindenki kibékülne és szívesen tudna magáénak.

[caption id="attachment_39211" align="aligncenter" width="549"]genius_001 A Genius KB-G255 csomagolása[/caption]

A G255 egy magyar kiosztású billentyűzet, mely nyolc darab multimédiás gombbal van kiegészítve, így a böngésző megnyitása, számítógépünk e-mail fiókjának elővarázsolása, böngészőben való keresés, illetve a filmek, zenék hangerejének változtatása mindössze egy kattintás. Ha megfogjuk a billentyűket akkor egy kellemes tapintást érzünk a speciális bevonatnak köszönhetően, mely a játékosoknak kedvező csúszásgátló tulajdonságokkal is rendelkezik. Ez a bevonat a billentyűket körülvevő részen is megtalálható, csak a keret kapott fényes borítást.

[caption id="attachment_39213" align="aligncenter" width="549"]genius_005 Esztétikus külső...[/caption] [caption id="attachment_39214" align="aligncenter" width="549"]genius_006 A multimédiás gyorsbilletyűk[/caption]

Ha már egy Gamer billentyűzet.... A dobozban találunk egy kis csomagot, amelyben 8  gombot és egy célszerszámot találunk. Ezek a gombok a WASD billentyűk és a kurzorok lecserélésére alkalmasak. Ezek a cserélhető gombok szürke színűek, ami nagyon szép, hisz nem rikító, mégis mutatja, hol rejtőznek a játékokhoz használt gombok.

[caption id="attachment_39215" align="aligncenter" width="549"]genius_007 A szürke gamer billentyűk és a szerszám[/caption]

A billentyűk cseréje a mellékelt célszerszámmal nagyon egyszerű, nem tudunk vele kárt tenni sem a gombokban, sem magában a billentyűzetben, a csere egy pillantás. Az eredmény egy szép látványt nyújtó billentyűzet. Ha üzembe helyezzük a KB-G255-öt a látvány már teljes, hisz a gombok átlátszó feliratain keresztül a billentyűzet kék LED-háttérfénnyel tündököl.

genius_008 genius_0081
[caption id="attachment_39218" align="aligncenter" width="488"]genius_0082 A Genius KB-G255 teljes pompájában[/caption]

Van egy praktikum ebben a modellben, amit a játékosok szerethetnek. Bizonyára sokan találkoztak azzal a problémával, hogy 3-4 gombot lenyomva a játék irányíthatatlanná vált, hisz az utolsó 1-2 gombnyomást nem érzékelte a számítógép. Ebben az esetben ettől nem kell tartanunk, hisz a G255 az „anti-ghosting” technológiának köszönhetően 17 billentyű egyidejű lenyomását is tolerálja, azaz nem csak az első lenyomásokat érzékeli, hanem mindet.

Még egy pozitívum a gombokkal kapcsolatban. A G255 esetében nem találkoztunk olyan hibával, amivel más modelleknél, ha nem is gyakran, de volt rá példa. A billentyű beragadása elég problémás, hisz amíg nem akad ki, addig azt a karaktert folyamatosan küldi el gépünknek. Ebben az esetben ezzel a hibalehetőséggel nem kell számolnunk. Végigpróbáltuk az összes gombot és nem sikerült hibát találni.

[caption id="attachment_39220" align="aligncenter" width="549"]genius_0083 Jó minőség, nincs beragadó billentyű...[/caption]

A játékosoknak próbál kedveskedni a Genius a G255 1000 Hz-es USB frissítési frekvenciájával, melynek köszönhetően gyorsabb válaszidő érhető el. Ezek után nem hivatkozhat az illető arra, hogy egy FPS játékban azért nem tudott időben tüzelni, mert a billentyűzet lassan reagált.

Nekünk összességében a Genius KB-G255 kimondottan tetszett. Esztétikus, kompakt, kellemes tapintású. A gombok nem ragadnak be, valamint a frissítés és a egyszerre lenyomható billentyűk száma is pozitívum. Ehhez jön még a kék LED-háttérfény és a lecserélhető fő játékgombok, ami egy vérbeli gamer billentyűzetet ad nekünk.

A Genius KB-G255 gamer magyar kiosztású billentyűzet 6.000 forint körüli áron vásárolható meg.

ajanlott-300x300

Genius KB-G255

history_of_the_genius_logo2

Írta: Kocsis Bence