genius-sw-g-2-1-3000-a-jatekosoknak-szant-hangrendszer/2013/08/23

Genius SW-G 2.1 3000 - A játékosoknak szánt hangrendszer

2013. augusztus 23. Kocsis Bence

Kétfajta számítógépes játékos létezik... Az egyik aki fülessel próbálja a maximális koncentrációt elérni, a másik pedig hangfalrendszert használ. Egy közös azonban van bennük, hogy mindketten a tökéletes hangzást igénylik. A szerkesztőségen belül is megoszlik a csapat, hisz amíg Bazskó barátom a 7.1-es fülesekre esküszik, addig én leragadtam a 2.1-es hangrendszereknél. Én személy szerint nem vagyok egy nagy "kocka", szeretem tudni mi történik körülöttem még abban a fél-egy órában is, amit kevéske szabadidőmben játékkal töltök el.

A napokban egy olyan hangrendszer járt nálunk, mely nagyon megfogott. Ez a modell egy Genius  SW-G 2.1 3000, melyet ezúton szeretnénk megköszönni a Genius magyarországi képviseletének.

genius_box

set

Már a 435 x 365 x 256 mm-es  doboza is mutatja, hogy nem egy kispályás 2.1-es hangrendszerről van szó, amely tény a kicsomagolás után már biztossá válik. A mélysugárzó egy óriási darab, amit a 2.1-es hangrendszereknél nem szoktunk meg. Ez pontosan 230 x 215 x 314 mm-es méreteket jelent. A mélysugárzóban egy 6,5 hüvelykes egységet találunk, melynek membránján ott virít a Genius GX Gaming sorozat emblémája, mely ez esetben egy aranyszínű skorpió. Igen, az  SW-G 2.1 3000 fő színe a fekete alapszín mellett az arany.

sub_2 sub_1

IMG_4279

midle_1 A két darab magas és középhangokért felelős hangszórók nem mondhatók igazán letisztult formának.  A két, 99 x 143 x 115 mm-es méretekkel rendelkező kis csoda kialakításánál biztos rengeteget agyaltak a készítők, ami szerintem megérte a fáradozást, hisz a sok-sok él és törés nagyon szépen hat. Ez esetben nem logót kapunk a membránok közepébe, hanem teljes egészében fényes arany színben pompáznak a hangszórók.
Az erősítő és a kontroller az SW-G 2.1 3000 esetében nem a mélysugárzóba került, hanem egy külön egységbe, ami számomra nagy pozitívum. Ennek köszönhetően ugyanis a mélysugárzó kerülhet bárhová, akár a földre, akár a mellettünk lévő polcra, a hangerőt és a mély hangzást ettől függetlenül állíthatjuk. Ha ez az egység nem különült volna el a mélysugárzótól, minden bizonnyal egy miniatűr távirányítót azért mellékelt volna a gyártó.Már említettük a fekete és arany főszínt, azonban a hangrendszernél felhasznált anyagokról még nem esett szó. A mélysugárzó természetesen MDF fa házat kapott, műanyag előlapja anyaghatásban követi a házat és kapott néhány tükröződő műanyag berakást, ami feldobja a kinézetét. A magas/közép sugárzók és a vezérlő egység műanyag házat kapott csillogó előlappal, ami jól mutat az arany színnel.

control_1

Még a külsőnél maradunk, de kicsit haladunk a belső felé. A vezérlő egységen találjuk a hangerő szabályzót, és a mély hangszín tekerőjét, a headset fülhallgató és mikrofon csatlakozóit. A hangerőszabályzó önmagában a be és kikapcsoló gomb is. A teljesen letekerjük, akkor a hangrendszer kikapcsol, amit egy kattanás jelez.

genius_3000_2

Ha megfordítjuk a vezérlő egységet, láthatjuk az RCA csatlakozókat, melyek a 3 hangszóró bemenetei, illetve számítógéppel összekötő csatlakozók. Hátul is kapunk egy mikrofon bemenetet, valamint egy külső hangforrás csatlakoztatására, erősítésre alkalmas "AUX" bemenet.

rear_1 rear_2

A külső meggyőzött minket... De mi a helyzet a zenei teljesítménnyel, a hangzással. A Genius SW-G 2.1 3000 összesen 70W zenei teljesítményre képes, ami egy 2.1-es, számítógéphez kitalált hangrendszernél figyelemre méltó. A 70W összteljesítmény úgy tevődik össze, hogy a mélysugárzó 40W-ra képes, míg a magas/középsugárzók egyenként 15W-ot préselnek ki magukból.

Pozitívum számunkra a kis hangszórók hangja. A 15W bőven elegendő ahhoz, hogy a magas és a mély tartomány közti űrt is megtöltse tartalommal. Így a 40W-ra képes mélysugárzó felel a mély hangokért, míg a két darab, egyenként 15W-os hangszóró a magas hangok mellett a közepes hangokat is visszaadja, melynek eredménye a tökéletes hangzás. A hangrendszer 35 Hz - 200 kHz tartományban működik, miközben 85 dB zajszintet produkál.

Én nagyon szeretek szimulátorozni, de persze egy FPS is jöhet, ha a Crysis gyönyörű grafikájáról van szó. Vegyünk egy nagy monitort, hozzá egy ütős hangcuccot, üljünk a volán mögé és had szóljon! A következő videóban a GRID 2 beépített benchmark programjával szeretnénk szemléltetni, hogy milyen játékélményre számíthat hangzás terén az aki egy SW-G 2.1 3000 mellett teszi le a voksát.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PU7j_4VcqNI&feature=youtu.be[/youtube]

Specifikációk:

  • 70W RMS teljesítmény 2 x 15W + 40W)
  • 35 Hz - 20K Hz frekvencia
  • 85 dB zajszint
  • Faházas mélysugárzó
  • Sztereó audió bemenet PC/TV/DVD/Konzolok részére
  • Mélysugárzó mérete: 230x215x314 mm
  • Satellite mérete: 99x143x115 mm
  • Vezérlő egység mérete: 60x170x154 mm
  • Hangrendszer súlya: 4,66 kg
Tartozékok:
  • Mélysugárzó
  • Vezérlő egység
  • 2 Satellite sugárzó
  • 2 audió kábel
  • leírás

Összegzés:

A Genius SW-G 2.1 3000 egy nagy teljesítményű 2.1-es hangrendszer, mely nem csak megfogó külsejével, hanem tiszta, de erőteljes hangzásával is magára vonja a figyelmet, ahogy ránk is hatott. Ezek összességéért 20-22 ezer forint körüli árat kell fizetnünk.

ajanlott

Genius SW-G 2.1 3000

history_of_the_genius_logo2

Írta: Kocsis Bence