gigabyte-z270n-gaming-5-ddr4-alaplap-teszt/2017/06/08

GIGABYTE Z270N GAMING 5 DDR4 ALAPLAP TESZT

2017. június 08. Fenes Kristóf

Elmúlt hónapokban meglehetősen sok Z270-es alaplap járt a szerkesztőségnél, de ezek mind ATX szabványú lapok voltak. Most egy egészen kicsit lap érkezett hozzánk, mégpedig a Gigabyte Z270N Gaming 5 alaplapja. A Z270N egy Mini-ITX szabványnak megfelelő, felső kategóriás deszka. A Gigabyte Gaming alaplapcsalád társaitól egy kicsit eltér a Z270N, mivel a fekete-piros kombináció, helyett a gyártó fekete-narancs stílusra váltott. Ezáltal az alaplap, egy csöppet hasonlít az Aorus termékcsaládhoz, hogy ez véletlen vagy nem ezt már csak a gyártó tudja.

 

MI TALÁLHATÓ A DOBOZBAN?:

Gyakorlatilag, mivel egy Mini-ITX méretről van szó, így a Gigabyte Z270N Gaming 5 alaplapnak egyáltalán nem nagy a doboza, azonban a dobozt bőven ellátták ismertetővel, ábrákkal és persze egy kis kiegészítővel. Na, de nézzük is a doboz elejét. Elsőként, mikor meglátja valaki a doboz elejét, azonnal a GAMING felirat színessége tűnik fel. A piros, sárga, zöld, kék és lila színű felirat azonnal elárulja, hogy egy RGB ledekkel felszerelt alaplap található a csomagolás alatt. Ezen felül a doboz elején megtalálható a Gigabyte logója és a termék megnevezése is.

z270ndoboz1 (FILEminimizer) Persze van néhány „jelvény” is, amelyek kiemelik a legfontosabb jellemzőket, valamint tulajdonságokat, mint a hivatalos Intel jelvény, mely a CPU támogatásról árul el nekünk információkat.  Az előlapon a fekete-narancs színkombináció még nem dominál, azonban, ha megfordítjuk a dobozt, akkor azonnal érezteti a gyártó velünk, e két szín dominanciáját. Vagyis a fekete alapon narancssárga szövegek találhatóak, melyek a termék tulajdonságait írják le. Ilyen tulajdonságok például a beépített Intel Dual Band 802.11ac Wifi modul + hozzá tartozó vevőegység vagy az RGB fusion led, melynek többfajta világítási profilt tudunk beállítani vagy az USB 3.1 Gen 2-es csatlakozó bemutatása, de nem is sorolom tovább hiszen, rengeteg tulajdonsággal bír az alaplap és erre a kis dobozra a tulajdonságok nagy részét a gyártó fel is tüntette. Ezen felül még egy alaplap fotóval is ellátta a csomagolást a Gigabyte. Mondhatni, hogy nagyszerű munkát végzett el a csomagoláskor a gyártó, mivel amire szükség lehet az a dobozon megtalálható a doboz mérete ellenére.

z270ndobozhat (FILEminimizer)

A csomagolást leszedve és mikor kinyitjuk a dobozt, azonnal megpillanthatjuk a leendő alaplapunkat egy szivacs tálcán, ami felemeli az alaplapot az alatta található összes dokumentációtól és kiegészítőtől. A dokumentációkat tekintve, kapunk egy teljes használati utasítás és egy telepítési útmutatót. Ezek mellé persze még kapunk két darab telepítőlemezt is, melyek egyike az illesztőprogramokat és a szoftvereket tartalmazza, míg a másik lemezen csak a vezeték nélküli vezérlő (Wi-fi) drivere van rajta. Személy szerint én mindig a legfrissebb illesztőprogramokat telepítem fel a gépemre, amik csak is az interneten érhetőek el, de ezek a lemezek néha jól tudnak jönni, ha netán a LAN vezérlő nem települne fel automatikusan és internet nélkül maradnánk. A tartozékokat tekintve kapunk egy hátsó I/O panel hátlapot, ami szivacsos réteggel van ellátva és ez mellett a hátlap eleje fekete és narancs színű.

z270nkiegesz (FILEminimizer) Ezenfelül két darab SATA kábelt, melyek közül az egyik kábel egy derékszögű csatlakozóval van ellátva. Ezután már csak a beépített Wi-fi modulhoz kapunk egy vezetékes mágneses antennát. Plusz kiegészítőként még egy Gigabyte Gaming-es ajándék matricát is tartalmaz a doboz.

AZ ALAPLAP:

Tehát a Z270N Gaming 5 alaplap egy kicsit narancssárgásabb, mint társai, ez által valamivel egyedibb is, mint a Z270 széria többi tagja. A deszkát tekintve a nyák fekete és fehér témát kapott és ebbe a színkombinációba jön a narancssárga téma. A narancssárga színnel többnyire csak a két DDR4 DIMM-es csatlakozót látták el és a PCIe slot belső műanyag részét színezték narancssárga színre. Azonban, ha működés alatt megtekintjük az alaplapot, azonnal láthatjuk, hogy a lap az RGB világítás, miatt mindig azon a színeken fog dominálni, melyeken világít. IMG_2030 (FILEminimizer)

Az alaplapon a hátsó I / O csatlakozókat ellátták egy fém burkolattal, ami szerintem nagyon feldobja a lap kinézetét. Sok prémium lapon hiányolom ezt a megoldást, így öröm látni egy ITX alaplapon ezt a megoldást.  Vagy, ha meg is található akkor általában ez a borítás műanyag, ami egyáltalán nem dobja fel az alaplapok minőségét, vonzóságát.

z270ngamingkep1 (FILEminimizer)

Na, de térjünk is rá az alaplap felső részére. Mivel Mini-ITX alaplapról van szó, így mindig, ami elsőre eszünkbe jut az, hogy ez egy összetömörített alaplap. Persze ez általában így is van, de a gyártók mindig törekszenek arra, hogy ha el kell venniük egy-egy csatlakozót az alaplapról, akkor a megmaradt csatlakozók nagyobb teljesítményűek legyenek, vagy valahogy máshogy oldják meg annak a csatlakozónak a bekötését.  Elsőként, néhány felhasználónak aggasztó lehet a kétdarab DDR4-es DIMM csatlakozó, melyek egyesével 16gb-ot tudnak befogadni, de 2 darab esetén máris feltornászható a számítógépünk 32 Gb-ra, ami valljuk be nem kevés és az ATX méretű alaplapok esetében is 4 darab foglalat mellett gyakori a max 32Gb-os befogadó kapacitás. Ezenfelül a Gigabyte 1000+ darabszámú DDR4-es ramot támogat az alaplaphoz. Minden, olyan RAM, mely támogatott azt a gyártó saját maga tesztelte le, ami szerintem brutális és bizalmat sugall. Sok alaplapgyártó csak kirakja ram támogatási listát az alaplap weboldalára és, ha netán nem menne az újonnan vett memóriánk mehetünk reklamálni. A memóriákat tekintve a lap támogatja az alap 2133MHz-es üzemmódtól felfelé menő XMP profilú memóriákat is, mégpedig 4200 MHz-ig.

z270nram (FILEminimizer)

Ezután, szerintem már csak az 1 darab PCIe x16 lehet a kifogás vásárláskor, de erről sokat nem is szeretnék beszélni, mivel aki SLI-ben vagy CrossFire-ben szeretne videókártyákat használni az biztos nem MiniTower gépházat fog vásárolni. Visszatérbe a PCIe csatlakozóhoz, lassan a Gigabyte-tól megszokott megerősített oldalfalú PCIe Shield-el látta el ezt a csatlakozót. Ennek lényege, hogy a rögzítő/kioldó kapcsoló 3.2 szer erősebb, mint a sima társai és a csatlakozó oldalfala pedig 1.7 szer erősebb. Személy szerint én nagyon örülök ennek a megoldásnak, mivel ma már egyre nagyobb méretű és súlyú videókártyákat gyártanak, melyeket egyre nehezebb kivenni a PCIe csatlakozóból a mérete miatt. Így, ha egy Gigabyte alaplap tulajdonosa vagyunk nyugodtak lehetünk a videókártya eltávolításakor vagy netán a behelyezésekor.

Az alaplap áramköreit, ha megtekintjük, akkor ott is láthatjuk, hogy a Gigabyte nem spórolt a minőségi anyagokkal és úgy döntött, hogy10K besorolású kondenzátorokkal látja el a lapot. Ezenfelül 6+2 fázisú VRM dizájnt kapott az alaplap International Rectifier MOSFET-ekkel és vezérlőkkel. Ez több, mint elég ahhoz, hogy megbirkózzon a rendszer a nagyobb feszültséggel és az alapfrekvenciával. A 10K-s megoldás csakis a High-End alaplapok található meg, így nyugodtak lehetünk akkor is ha egy nagyobb áramingadozás érkezik be hozzánk. A 6+2 fázisból a processzor foglalata mellett elhelyezkedő 6 duplázás nélküli fázis a processzort látja el megfelelő feszültséggel és energiával, a maradék kettő pedig a processzorban található integrált grafikus egység kezeléséért felelős.

IMG_2032 (FILEminimizer)

Az alaplap hátoldalát ha jobban megfigyeljük, akkor láthatóvá válik az M.2-es csatlakozó nyílása. A csatlakozóról röviden egy NVMe PCIe Gen3 x4 2280 -as M.2-es csatlakozóról van szó, ami 32Gb/s-et támogat. Elhelyezés szempontjából nem a legtökéletesebb ennek a csatlakozónak a helye. Első szempont, mivel az alaplapot csavarokkal rögzíteni szoktuk a számítógépházhoz, ezáltal egy procedúra lesz az itt felhasznált SSD-ék cseréje. Másik szempont, pedig, hogy az alaplap alján mondhatni, hogy semmilyen hűtés sincs, így bekövetkezhet az is, hogy egy huzamosabb idő alatt magasabb hőmérsékleten működik az ssd, ezáltal előfordulhat, hogy csökken az élettartama. A hátoldalon még a CPU foglalat vastag fém hátlapját láthatjuk, ami szép vékonyra sikeredett.

A hátsó I / O panelen csatlakozó hiányban nem szenvedünk. Négy USB 3.1-es csatlakozó található hátul, melyek színe kék és ezen felül egy piros USB 3.1 Gen2-es csatlakozó is megtalálható. Utóbbinak lényege, hogy a sima USB 3.1-es társaival ellentétben ez a csatlakozó 3x gyorsabb, mint a sima társai. Számokat tekintve az USB 3.1-es csatlakozó 5 Gigabit/sec-et támogat míg a Gen2-es 10 Gigabit/sec-es adatátvitelre is képes. Ezen felül a hátlapon a sima USB-ék mellett egy USB Type-C is helyett kapott.

z270nhatlap (FILEminimizer)

A panelt ellátták még egy PS2-es portal, ami természetesen egér és billentyűzetet is befogad és kezel. Ezenfelül 2 darab grafikai kimenet is található az alaplapon. Az egyik egy DisplayPort és egy HDMI csatlakozó, a két csatlakozóról szerintem nem is kellene megemlítenem, de mind a kettő támogatja a 4k-s kimenetet. Az audióportokat tekintve kicsit szomorú vagyok, mivel csak 3 darab csatlakozóval látták el a I/O panelt, ezáltal a 7.1 támogatást hiába támogatja a chipset, csak úgy tudjuk elérni, hogy felhasználjuk az előlapon elhelyezett csatlakozókat is, ami nem teljesen mondható 100%-os 7.1.-es megoldásnak. Azonban az integrált audó chipset egy ALC 1220-as, mely 120dB SNR-el képes, kristálytiszta hangzást leadni. Ami még fontos az audió chipsetről, hogy fejhallgatókra lett tervezve, vagyis GAMING célokra. Úgynevezett Smart Headphone Amp-el lett ellátva, ami lényege, hogy felismeri a fejhallgatónk Impedancét ezáltal a gép saját maga bebírja állítani a kívánt hangzást az adott eszközhöz. FPS játékoknál ez egy hatalmas előny lehet a felhasználók számára.

Kiegészítőként, ha szeretnénk, akkor az alaplaphoz tudunk vásárolni egy OC Touch Panelt, melynek segítségével roppant egyszerűen végezhetünk el, olyan reseteket, tisztitásokat, mint példáult egy bios reset (cmos_clear) vagy, ha túl sok rendszerhűtővel rendelkezünk, akkor a panel segítségével plusz 6 darab hűtőt tudunk beüzemelni a szeretett gépházunkban. Persze, egy Mini-ITX alaplapnál ennyi rendszerhűtő csatlakozó bőven több, mint amit az ITX házak befogadnak, de szerintem a gyártó úgy volt ezzel, hogy jobb a több, mint a kevesebb.

IMG_2022 (FILEminimizer)

Amit még érdemes kiemelni szerintem, hogy az alaplapot ellátták RGB világítással. Mondhatni, hogy erre épül fel az egész alaplap marketingje. A multizónás világítás segítségével könnyedén beállíthatjuk azz, hogy több színben világítson az alaplaplapunk, amiben az RGB Fusion szoftver segítséget kínál számunkra.

Főbb jellemzői az RGB világításnak:

  • 16,8 millió színben képes világítani az alaplap
  • 2 programozható sektor
  • 7 különböző világítási effekt
  • 1 RGBW Light Strip PIN csatlakozó
  • Speciális üzemmód az extrém testreszabhatósághoz
rgbfusionz270n

A 7 különböző világítási effekt: Pulse, Music, Static, Flash, Color cycle, Intelligent effektek. Ezek közül szerintem, ami a legérdekesebb az Intelligent effekt, ami az alaplap hőmérsékletéhez képest változtatja az RGB ledek színét.

TESZT:

Mielőtt beleásnánk magunkat a teszt eredmények világába, előtte tekintsük meg a felhasznált rendszerek specifikációit:

A tesztben szereplő számítógép specifikációi:
  • Alaplapok: Gigabyte H170-HD3 DDR3
  • Intel i7 6700 4Ghz processzor
  • NVIDIA GTX 970 Gaming videókártya
  • 8GB DDR4 2400Mhz Kingston Ram
  • 120GB Samsung 840 EVO SSD
A tesztben szereplő számítógép specifikációi:
  • Alaplapok: Gigabyte H170-HD3 DDR3
  • Intel i7 6700 4Ghz processzor
  • NVIDIA GTX 970 Gaming videókártya
  • 8GB DDR3L Ram 1.35V
  • 120GB Samsung 840 EVO SSD

Az alaplapokat sokféleképpen le lehet tesztelni, hiszen rengeteg alkatrészből, vezérlőegységből és még sok minden másból épülnek fel. Mi három tesztelő programban és három játékban teszteltük le a Gigabyte új lapját.

Az első teszt a SATA vezérlők sebesség mérése volt. A mérés során a Samsung 840 Evo SSD segítségével hasonlítjuk össze a Gigabyte Z270N Gaming 5 alaplapját a Gigabyte H170-HD3 DDR3-as termékével.

[caption id="attachment_75003" align="aligncenter" width="280"]Gigabyte Z270N Gaming 5 alaplap SSD Teszt Gigabyte Z270N Gaming 5 alaplap SSD Teszt[/caption] [caption id="attachment_71830" align="aligncenter" width="280"]Gigabyte H170-HD3 alaplap SSD Teszt Gigabyte H170-HD3 alaplap SSD Teszt[/caption]
A teszt valamilyen oknál fogva a Windows hibájába ütközöt, ami miatt az AS SSD Benchmark érdekes eredményekre jutott. A hiba forrására még nem sikerült rájönnünk, így az eredményeket jelenlegi állapotában publikáljuk. Az olvasási szekció hozta a vártat, de ahogy említettük, az írás egy eddig ismeretlen technikai hibába ütközött, aminek a javításán dolgozunk. Ha megtaláltuk frissíthük a tesztet. 2017.06.08 - Update: A probléma maga az AS SSD Benchmark algoritmusával van, a Crystal Disk Mark már az elvárt eredményeket hozta. 19021440_1434992593224188_1701641915_n

Na, de térjünk is rá a következő tesztre.

A második mérést a 3DMARK programjában végeztük, azon belül pedig egy Fire Strike tesztet futtattunk le.

[caption id="attachment_75004" align="aligncenter" width="610"]Gigabyte Z270N Gaming 5 3DMark FireStrike Teszt Gigabyte Z270N Gaming 5 3DMark FireStrike Teszt[/caption]
[caption id="attachment_75006" align="aligncenter" width="610"]Gigabyte H170-HD3 DDR3 3DMark FireStrike Teszt Gigabyte H170-HD3 DDR3 3DMark FireStrike Teszt[/caption]

A tesztek alapján kijelenhető, hogy csak egy minimális eltérés látható a mérésekben, ami elhanyagolható, mivel a számítógép se bír mindig maximális teljesítményt nyújtani. Ezáltal ez a 100-200-as pont eltérés nem jelent semmit. Kijelenthető, hogy az alaplap processzor és videókártya vezérlője tökéletes.

A harmadik tesztet az AIDA64-ben futtamtam le, ahol a memóriákat teszteltem le.

[caption id="attachment_75022" align="aligncenter" width="280"]Gigabyte Z270N Gaming 5 alaplap memória olvasási teszt Z270N alaplap memória olvasási tesztje[/caption] [caption id="attachment_71828" align="aligncenter" width="280"]Gigabyte H170-HD3 DDR3 alaplap memória olvasási tesztje H170-HD3 alaplap memória olvasási tesztje[/caption]
[caption id="attachment_75021" align="aligncenter" width="280"]Gigabyte Z270N Gaming 5 alaplap memória írási teszt Z270N alaplap memória írási tesztje[/caption] [caption id="attachment_71829" align="aligncenter" width="280"]Gigabyte H170-HD3 DDR3 alaplap memória írási tesztje H170-HD3 alaplap memória írási tesztje[/caption]
 

A memória tesztek meglehetősen nem sikerültek jól a Gigabyte új ITX alaplapján. Ennek két oka is lehet. Első, hogy a jelenlegi memória vezérlő driver még nem tőkéletes az alaplaphoz. A másik ok, pedig az alaplaphoz felhasznált memória nem egy csúcsminőség, ezért nagy a valószínűsége, hogyez okozta ezt a 35%-os visszaesést, mind írásban és olvasásban.

Utolsó tesztként játékokban mértem le az alaplap teljesítményét.

[caption id="attachment_75027" align="aligncenter" width="610"]FPS Teszt FPS Teszt[/caption]  

A játékokban lefutottatott tesztek alapján is csak egy minimális fps eltérés figyelhető csupán meg. Azonban, ha a Counter Strike: Global Offensive játékkal szeretnénk játszani, akkor sokkal jobb választás a Gigabyte Z270N Gaming 5 alaplap, mivel sokkal stabilabban fut vele a játék. Az fps fix 300 fölötti éréken marad bármelyik pályán. A CS:GO-hoz visszatérve, az alaplap tőkéletes választás az FPS játékokhoz, mivel a már említett Smart Headphone Amp segítségével sokkal jobb hangzású lesz a fejhallgatónk vagy a fülhallgatónk. Ez az automata beállítás, leginkább az ellenfél lépései közben hallható.

BIOS:

Az alaplaphoz egy egészen jól kinéző bios-t kapunk. Fekete-piros dizájnnal. Az alaplap beüzemelése után, a bios-t ajánlott lefrissíteni, mivel az alap bios frimeware nem lett tökéletes. Vagyis az egér nem megfelelően üzemel és a CPU Vcore beállítása is igen magas, ezért mindenki számára ajánlott a frissítés feltelepítése.

[caption id="attachment_75031" align="aligncenter" width="280"]170606223404 (FILEminimizer) Bios Easy Mode[/caption] [caption id="attachment_75032" align="aligncenter" width="280"]170606223419 (FILEminimizer) Bios Classic Mode[/caption]
[caption id="attachment_75033" align="aligncenter" width="280"]170606223431 (FILEminimizer) Bios Classic Mode[/caption] [caption id="attachment_75034" align="aligncenter" width="280"]170606223438 (FILEminimizer) Bios Classic Mode[/caption]
[caption id="attachment_75035" align="aligncenter" width="280"]170606223445 (FILEminimizer) Bios Classic Mode[/caption] [caption id="attachment_75036" align="aligncenter" width="280"]170606223452 (FILEminimizer) Bios Classic Mode[/caption]
[caption id="attachment_75037" align="aligncenter" width="280"]170606223459 (FILEminimizer) Bios Classic Mode[/caption] [caption id="attachment_75038" align="aligncenter" width="280"]170606223506 (FILEminimizer) Bios Classic Mode[/caption]

A bios-ról még annyit, hogy 2 fő modullra épül. Az egyik egy Easy Mode bios a másik pedig egy Classic Mode bios vagy másik nevén Advanced.

 

TULAJDONSÁGOK:

Processzor: Intel Core i7/i5/i3 / Intel Pentium / Intel Celeron processzorok LGA1151-es foglalattal
Chipset: Intel® Z270 Express Chipset
Memória: 2 x DDR4 DIMM foglalattal maximum 32 GB memória támogatással
Kétcsatornás memória támogatás
Támogatott Mhz: 4266(OC)/4000(OC)/3866(OC)/3800(OC)/.../2400/2133 MHz
ECC és non-ECC UDIMM 1Rx8/2Rx8 memória modul támogatás
Audió: Realtek ALC1220 codec
HD Audió
S/PDIF kimenet támogatás
2/4/5.1/7.1 csatorna
Hálózati vezérlő (LAN): Intel® GbE LAN chip (10/100/1000 Mbit)
PCI bővítőhelyek: 1x PCI Express x16 slots, x16 (PCIEX16)
Mindegyik PCI Express bővítőhely PCI Express 3.0 szabvánnyal rendelkezik
Wifi vezérlő: Wi-fi 802.11 a/b/g/n/ac 2,4 és 5ghz-es támogatással
Adattárolás: 1 x M.2 20GB/s Socket 3 csatlakozó (Socket 3, M key, type 2260/2280 SATA and PCIe x4/x2 SSD támogatás)
6 x SATA 6GB/s csatlakozó
RAID 0, RAID 1, RAID 5, és RAID 10 támogatás
USB: 1 x USB Tpye-C (1 port a hátlapi panelen)
1 x USB 3.1 Gen 2 port (1 port az hátlapi panelen)
6 x USB 3.1 Gen 1 port (4 port a hátlapi panelen, 2 port az alaplapon)
2 x USB 2.0/1.1 port (1 port az alaplapon)
Hátlapi csatlakozók: 6 x USB 3.1 Gen 1 ports and 1 x USB 3.1 Gen 2 port
2 x USB 2.0/1.1 ports
1 x PS/2 billentyűzet/egér port
2 x Wi-fi antenna port
1 x RJ-45 port
1 x S/PDIF Kimenetel
3 x audió jack csatlakozó
1 x HDMI port
1 x DVI-D port
1 x USB Tpye-C port
Belső csatlakozók: 2 x rendszerventilátor csatoló
1 x 24 tűs ATX 12V tápcsatoló
1 x CPU fan header
1 x bekapcsológomb
1 x reset gomb
1 x 24-pin ATX main power connector
1 x előlapi audió csatlakozók
2 x USB 3.1 Gen 1 csatlakozó
1 x S/PDIF kimeneteli csatlakozó
1 x power ventilátor csatlakozó
1 x USB 2.0/1.1 headers
4 x SATA 6Gb/s csatlakozó
1 x Trusted Platform Module (TPM) header
1 x M.2 Socket 3 csatlakozó
I/O Vezérlő:  iTE® I/O Controller Chip
BIOS: 1 x 62 Mbit flash
AMI UEFI BIOS
SM BIOS támogatás
PnP 1.0a, DMI 2.7, WfM 2.0, SM BIOS 2.7, ACPI 5.0
Operációs rendszer: Windows 10/8.1/7
Méret: Mini-ITX ; 17.0 cm x 17.0 cm

ÖSSZEGZÉS:

Összességében a Gigabyte Z270N Gaming 5 alaplap egy nagyon jól kidolgozott Mini-ITX lap. Bár még vannak hiányosságai, mint például a chipsetek vezérlőihez írt driverek, amik még nem tökéletesen vezérlik a memóriákat, meghajtókat. Amire még érdemes figyelni első beüzemelés után, hogy az alaplap bios-t frissítsük le mivel egy-kettő alapbeállítást a programozók rosszul állítottak be, de ahogy a firmware updatet végrehajtjuk az alaplapon, után tökéletesen fog működni minden beállítás. Na, de térjünk is rá az alaplap előnyei. Mini-ITX alaplaphoz képest nagyon ütősen néz ki a lap és hozzá az RGB világítás ezt még csak jobban fokozza. Minőségi alapanyagok révén az alaplap biztos hosszú élettartamú lesz. A teszt programok alatt egy kis gyengülést tapasztaltam az alaplap használatával, de ezt hamarosan orvosolni fogják szerintem a gyártónál mégpedig driverek segítségével. Jelenlegi álláspont alapján és az ár-érték arány szempontjából az alaplap most csak egy tetszett minősítéssel tudjuk csak ellátni. Ára Magyarországon megközelítőleg 58.000Ft.

tetszett_s[1] [caption id="attachment_62513" align="aligncenter" width="280"]8282_crop_600x300_gigabyte_logo Az alaplapot a Gigabyte biztosította számunkra[/caption]  

Írta: Fenes Kristóf