gxt-606-jav-rgb-kiprobaltuk-a-trust-rgb-s-sztereo-hangszorojat

GXT 606 Jav RGB - kipróbáltuk a Trust RGB-s sztereó hangszóróját

2020. november 26. Kocsis Bence Hangeszközök

A laptopok, mobileszközök hangzása egyre inkább megüti azt a szintet, melyhez már nincs szükség külső hangszóróra, persze ez inkább a felsőkategória kiváltsága. A belépőszint és a középkategória persze még mindig nélkülözi a minőségi integrált hangszórókat, így ebben az esetben szükség lehet külső hangra, emellett a PC esetében sincs mindenki oda a headsetekért. A Trust nemrégiben bemutatta GXT 606 Jav RGB sztereó hangszóróját, mely röbb szempontból is érdekes megoldás, amit a gyártónak ksözönhetően ki is próbálhattunk. 

A hangszórók a gyártóhoz hű színösszeállítású dobozban találhatók, melyeken sok sok illusztráció kapott helyet, szemléltetve az RGB világítást, emellett a legfontosabb tulajdonságok és tudnivalók is leolvashatók. A dobozt kibontva a két hangszórót mindössze egy-egy neilon borítja, egymástól elválasztva, a kábelek, pedig össze lettek kötözve. 

A hangszórók érdekes külsővel rendelkeznek, hisz az előlapok világosszürke / sötétszürke terepmintázatot kaptak, ami nagyon jól mutat. A membránok perforált fémburkolattal lettek befedve melyek sok éllel rendelkeznek. A bal oldali hangszórón nincsenek gombok, alul a gyártó GXT logója kapott helyet. A jobb oldali hangszóróra kerül a hangerőszabályó, mely egy méretes potméter, egy jellel a szélén, hogy lássuk, hol is tartunk hangerő terén. 

A bal oldali hangszóró felső részén kapott helyet az RGB világítás be/ kikapcsoló gombja, mely nem egy aktív gomb, hanem érintésre reagál, ami nagyon jól mutat. Ami a méreteket illeti, a hangszórók 175 mm magasak, 78 mm szélesek és 100 mm mélyek. Mivel egy vezetékes megoldásról beszélünk, fontos megemlíteni a kábelek hosszát. Ebből a szempontból könnyű dolgunk volt, hisz minden kábel 180 cm hosszú, ami kellőképp kényelmes ahhoz, hogy asztali számítógéppel is gond nélkül használható legyen, ne legyenek a kábelek rövidségéből eredő problémák.

A csatlakozó kábelén egy USB és egy 3,5 mm-es Jack is helyet kapott. Egyik a hangátvitelért felel, másik a tápellátást és az RGB fényeket biztosítja, ennek eredményeképp nincs szükség külső tápellátásra.

Ami a teljesítmélnyt illeti, a két 60 mm-es membrán 4 Ohm impedanciával rendelkezik és 12W (csúcs) összteljesítményre képesek, ami 6W RMS (átlagos) teljesítményt jelent. A mély és a magas hangok a 12 (6W) ellenére kimondottan jók, de azért ne várjunk nagy dübörgést. 

Az RGB világítás az említett, jobb oldali hangszóró tetején elhelyezett érintőgombbal aktiválható, vagy kapcsolható ki. A világítás a két 60 mm-es membrán körül és az alattuk található légbeömlők körül került elhelyezésre. Ami a látványt illeti, sokat dob a hangszórókon, de olyan szinkront és pontosságot ne várjunk, mint egy RGB-s ventilátornál láthatunk, nincs teljes összhang a két oldal között, ettől föggetlenül nagyon szépen világít. 

A Trust GXT 606 Jav RGB 2.0 kicsit több, mint 9000 forintért beszerezhető, ami a 12W összteljesítményh és az RGB világítás tükrében egész jó árnak mondható. 

 

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: