hajlitott-kijelzos-notebook-az-acer-megoldotta/2016/08/31

Hajlított kijelzős notebook? Az Acer megoldotta

2016. augusztus 31. Ficsor Tamás

Már nagyban zajlik Berlinben az IFA, ahol mindenféle szórakoztató elektronikába sorolható csúcseszközökkel lehet találkozni. Természetesen a gyártók az új fejlesztésű, nagyon nagyot szóló eszközeit is itt leplezik le (mint ahogy más hasonló kiállításon is megszokhattuk). Az Acer pedig elég nagyon villantott a 21 inch-es IPS panelű ultrawide hajlított kijelzővel szerelt Predator 21X laptop-al.

137b

Természetesen a gyártó a gamer szegmensbe küldi az igen csak impozáns szörnyetegét. A Predator sorozat legnagyobb 17X tagját nem kicsivel előzi meg mind külső, mind hardveres értelemben. A 21 inch-es 2560 x 1080 felbontású hajlított kijelző alatt a még meg sem jelent 7. generációs Intel processzor fog operálni, ami mellé maximum 64 GB-nyi memóriát lehet ültetni. Ráadásul SLI-ben futó NVIDIA Geforce GTX 1080-as lapkák is helyet kaptak. Nem is kérdés, hogy a G-Sync támogatottságot élvez.A játékba való beleélés nem csak a hatalmas ívelt kijelző miatt érhető el. Beépítésre került a Tobi nevű infravörös szemkövető szenzor, melynek funkcióival új meglátásba kerülnek a játékok. Olyan interakciók érhetőek el, mint a célzás, ellenfél spot-olás, tereptárgyak és fedezékek felfedezése.

137c

A kényelemes gépelést pedig a Cherry MX kapcsolókkal szerelt mechanikus billentyűzet biztosítja, ami természetesen RGB háttérvilágítást is kapott. A teljes értékű billentyűzet numerikus része touchpad-ként is használható, ha a felhasználó egyszerűen csak megfordítja azt.

A Predator 21X minden bizonnyal óriási összegbe fog kerülni. Mivel még a tervezett specifikáció piacra dobásához még nincs processzor, így csak a jövő évben lehet számítani a megjelenésre.

 

Írta: Ficsor Tamás