hamarosan-elerheto-az-xfx-type01-bravo-szamitogephaz/2014/03/06

Hamarosan elérhető az XFX Type01 Bravo számítógépház

2014. március 06. Kocsis Bence

A hardverekre specializálódót XFX, most újabb termékkel bővíti kínálatát. A high-end grafikus vezérlők, tápok és egyéb számítástechnikai alkatrészek mellet, most már az „XFX type01 Bravo“ számítógépház is elérhető a gyártótól. Az új hardver a CeBIT alkalmával az XFX standján (15-ös csarnok, D21-es standján) nézhető meg.

Az XFX Type01 Bravo ház átgondolt tervezésének köszönhetően, kábeldzsungel-mentes számítógépet építhetünk fel. Az ATX Midi torony kifejezetten játékosoknak és a high-end felhasználók elvárásainak megfelelően lett kialakítva, ugyanakkor szem előtt tartva a funkcionalitást és az esztétikus megjelenést is. Az elegáns, fekete színével és az oldalán található vörös betéttel, mindenhol az exkluzivitást és az erőt képviseli. A dizájnt a betéten található fémes márka-feliratok és a ház tetején lévő, minőségi USB és audio csatlakozó teszi teljessé.

XFX-TYPE1B-Main

Belsejébe pillantva az XFX Type01 Bravo erőssége a tökéletes szellőzéssel kombinált jól elválasztott és könnyen szerelhető meghajtó helyek. A légáramlást 200mm átmérőjű első és 140mm-es hátsó, nagyteljesítményű ventilátorok biztosítják, melyeket úgy helyeztek el, hogy a perforált lemezen keresztül is jól szabályozható legyen a szállított levegő mennyisége.

A hő szempontjából különösen kritikus helyekről, mint a CPU és a VGA, a meleg levegőt azonnal elszállítják a ventilátorok. Legyen teljesítmény centrikus vagy csendes számítógép, a type01 Bravo mindig megfelelő hőmérsékleten fogja tartani a benne rejlő komponenseket, így nagyobb teret kínálva a túlhajtásra specializálódott felhasználóknak is. A ház természetesen vízhűtés fogadására is alkalmas és az optimális felépítésnek köszönhetően akár túlméretes Crossfire rendszerek is telepíthetőek bele.

XFX-TYPE1B-Seite1

Az XFX Type01 Bravo hamarosan elérhető, nagyjából 45.000 Ft körüli áron, az Ingram Micro Hungary partnereinél.

XFX Type01 Bravo Midi torony tulajdonságai:
  • ATX szabvány
  • Optimális méret (23,5 x 51,8 x 56 cm), amely minden hardverhez igazodik (maximálisan 32 / 35cm VGA-t képes fogadni)
  • Három 5.25" slottal
  • Belül nyolc meghajtó hellyel – szabadon konfigurálható (8x 3.5" vagy 5x 2.5" és 3x 3.5" hely)
  • Előtelepített 200mm-es első ventilátor (felcserélhető, kettő 120mm-es ventilátorra)
  • Előtelepített 140mm hátsó ventilátor (további egy 120mm-es is telepíthető)
  • Könnyen elérhető csatlakozók a ház tetején: 2x USB 2.0, 2x USB 3.0, illetve fejhallgató és mikrofon csatlakozó
  • Egyedülálló félig nyitott perforált dizájn, porszűrővel
  • Modern kábelelrendezés
  • Vízhűtés előkészítés
XFX-TYPE1B-Main XFX-TYPE1B-Laufwerksschacht
.       XFX-TYPE1B-Oben      

Írta: Kocsis Bence