harom-szupergyors-hama-mobil-akku-qualcomm-technologiaval/2018/03/09

Három szupergyors HAMA mobil akku, Qualcomm technológiával

2018. március 09. Kocsis Bence

Az utóbbi évek fejlesztéseinek hála már a mobil töltők között is vannak olyan típusok, amelyek a QuickCharge 3.0 technológiát támogatják. Ilyenek például a HAMA legújabb töltői is.

Manapság az okostelefonokat már szinte kivétel nélkül naponta töltőre kell dugni, hisz az akkumulátor kapacitásától függetlenül nagyon gyorsan merülnek a készülékek. Használunk wifi-t, GPS-t, bluetooth-t böngészünk az interneten, fényképeket, videókat készítünk, melyeket később megosztunk a közösségi oldalakon és persze telefonálunk.

Erre a célra alkalmasak a hordozható USB-s akkumulátorok, melyek az utóbbi időben sokat fejlődtek. A kapacitásuk folyamatosan növekszik, így az okostelefont akár többször is fel lehet tölteni, emellett már nem csak 5 voltos, hanem 9 és 12 voltos feszültséggel is tudnak tölteni, aminek eredménye hogy rövid idő alatt képesek a telefon akkumulátorát életre kelteni, így ha gyorsan van szükség a lemerült telefonra, akkor tudunk cselekedni.

A megoldás régóta adott, hiszen az USB-s akkumulátorok régóta velünk vannak; a technológia viszont annyit fejlődött az utóbbi időben, hogy az újdonságok között érdemes szétnézni.

A Hama három új akkumulátora támogatja a QuickCharge 3.0 technológiát. Az arany és a grafitszürke változat 12000 mAh kapacitású és Li polimer technológiára épül. Ez a két modell csak az 5 voltos feszültségen történő töltést tudja, így apróbb hátrány a hosszabb töltési idő.

A harmadik modell 10000 mAh kapacitással rendelkezik, mely Li-ion technológiára épül. A töltő mindkét irányban gyorsan funkciónál, azaz nem csak gyorsan tud tölteni más eszközöket, de ő maga is gyorsan feltölthető. A töltő mellé a csomagolásban megkapjuk a hálózati adaptert és egy olyan kábelt is, amivel microUSB illetve USB-C csatlakozóval rendelkező eszközöket is fel tudunk tölteni.

A Li polimer technológiával működő modellek 7000 forintos áron szerezhetők be, míg a Li-ion változatért 11000 forintot kérnek el. További információkért látogassatok el a HAMA oldalára!

 

Írta: Kocsis Bence