hasznos-kutyuk-az-icy-box-muhelyebol/2016/08/01

Hasznos kütyük az Icy Box műhelyéből

2016. augusztus 01. Kocsis Bence Adattárolás

A Raidsonic számos számítógépes kiegészítőt dobott piacra Icy Box márkanéven az utóbbi időben. A külső és belső adattároláshoz használatos eszközei, adapterei, kártyaolvasói mind-mind nagyon hasznos eszközök, emellett a gyártó billentyűzeteket és audió eszközöket is készített a palettájuk szélesítéséhez.

Mai cikkünkben három termék kerül bemutatásra, melyekkel merevlemezeket tudunk beszerelés nélkül a számítógéphez csatlakoztatni, vagy akár jelszóval védett adattárolót is készíthetünk, emellett egy kártyaolvasót is kipróbáltunk.

Icy Box IB-117-U31

Bizányára sokakkal előfordult. hogy merevlemezük tartalmát fel szerették volna másolni a számítógépre, de a számítógép megbontása nem túlzottan szimpatikus számukra. Az is előfordulhat, hogy egy 0-24-ben működő számítógépre szeretnénk merevlemezünk (merevlemezeink) tartalmát felpakolni. Ebben az esetben olyan eszközre van szükség, ami házon kívüli csatlakoztatást tesz lehetővé. Persze sok ilyen megoldás van, melyek külső merevlemezt varázsolnak 2,5, vagy 3,5 hüvelykes merevlemezünkből, de az Icy Box IB-117-U31 esetében még könnyebb a dolgunk.

IB117U31_01 IB117U31_02

A  IB-117-U31 felülnézetből egy előlapi panelre hasonlít, melyen egy LED és egy harmónika szerűen nyitható rekesz található. A kisebb rekesz a 2,5"-os HDD, vagy SSD a nagyobbik értelem szerűen a 3,5"-os HDD esetén használható.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A  IB-117-U31 stabilan áll a helyén az aljára ragasztott tappancsoknak köszönhetően, így nem csak nem csúszkál az asztalon, még a karcolásokat is elkerülhetjük.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A dokkoló oldalán egy bekapcsoló gombot találunk, mellette a 12V-os adapter csatlakozója és az adatkábelo csatlakozója kapott helyet. Az adatkábel csatlakozója a dokkoló felől ewgy USB 3.1 Type C megoldás. Az USB 3.1 segítségével akár 10 gbit/s sebességgel is mozgathatjuk adatainkat, ha a számítógépen van USB 3.1 port természetesen. Ha nincs, az sem baj, hisz az interfész visszafelé (USB 3.0/2.0/1.1) kompatibilis. 3,5"-os HDD esetében természetesen külső tápellátásra van szükségünk, így a gyártó egy adaptert is mellékelt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA A visszacsapó kis nyílásnak köszönhetően sem a dokkoló foglalata, sem a merevlemezek SATA csatlakozói nem koszolódnak be, így akár ha épp nem dolgozunk az eszközzel magukra is hagyhatjuk őket. Egyébként is a IB-117-U31 nem egy csúnya megoldás. OLYMPUS DIGITAL CAMERA Az Icy Box IB-117-U31 18.000 forint körüli áron szerezhető be.

Icy Box IB-880

Az Icy Box IB-880 egy olyan adapter, ami nem csak négy SD kártya egyidejű használatát teszi lehetővé, de még az adapter működtetéséhez szükséges USB portot is meg tudja osztani. Bizonyára sokaknak van olyan probléműkuk, hogy egy kártyaolvasót csak akkor tudnak csatlakoztatni a számítógéphez, ha valemelyik USB eszközt leválasztják. Az Icy Box IB-880 ennek elkerülésére egy jó partner lehet.

IB-880_01 Az Icy Box IB-880 négy darab SD kártyát képes fogadni. A négy foglalatból kettő USB 3.0, kettő pedig USB 2.0 sebességgel képes kommunikálni a számítógéppel. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

USB kimenetekből hármat kapunk. Az USB 3.0 port mellett további két USB 2.0 gondoskodik arról, hogy ne kelljen azon gondolkoznunk, melyik eszközünket húzzuk le a számítógépről.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
.
fAz Icy Box IB-880 számítógépre és TV készülékre csatlakoztata is hasznos eszköz:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
.
Az Icy Box IB-880 támogatja az SD, SDHC, SDXC memória kártyákat, akár 128 GB-os kapacitásig, emellett USB sebesség terén 5 Gbit/s-ot (USB 3.0) és 480 Mbit/s-ot (USB 2.0) képes produkálni. Operációs rendszerek terén Windows Vista, 7, 8, 8.1, 10, Mac OS X 10.2 (vagy újabb) a támogatott. Az Icy Box IB-880-ért nagyjából 12 ezer forintot kérnek el.

Icy Box IB-289U3

Külső merevlemez házzal már minden webshop polcain találkozhatunk. Vannak fémházas és műanyag, kimondottan esztétikus megoldások. Abban az esetben viszont, ha számunkra fontos adatok vannak a merevlemezen, olyan adatok, melyeket nem szeretnénk mások számára elérhetővé tenni, nem igazán vannak biztonságban. Erre a célra olyan merevlemez tároló kell, mely a merevlemezen lévő adatokat biztonsági kapu mögé rejti. Erre a célra tökéletesen alkalmas az Icy Box IB-289U3 tároló.

IB_289U3_1

A Icy Box IB-289U3 doboza egy billentyűzettel ellátott merevlemez házat, egy USB kábelt és egy szilikon tokot tartalmaz. Utóbbi a nillenyzűzetnél kivágott, így a tok levétele nélkül használható a merevlemez ház. A tok nagyon hasznos, hisz megvédi a házat a karcolásoktól, sőt, ha leesik a ház, akkor sem lesz komolyabb baja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az  Icy Box IB-289U3 2,5 hüvelykes HDD, vagy SSD fogadására képes, melyeknek maximális vastagsága 9,5 mm lehet. Adatátvitel terén az eszköz USB 3.0 intefészt használ, 5 gbit/s adatátviteli sebességet engedélyez. Ez az USB 3.0 interfész visszafelé USB 2.0 és USB 1.1 szabványokkal is kompatibilis, így szinte bármilyen eszközre ráköthető.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az Icy Box IB-289U3 256 bites védelmet használ (AES szimmetrikus kulcsú rejtjelező szabvány). Lehetőségünk van 1-12 számjegyű jelszó beállítására, illetve a beállított jelszót később meg is változutathatjuk. Figyelni kell azonban, hogy a kreált jelszót alaposan rajtározzuk el, hisz, ha elveszítjük, akkor nagy bajba kerülhetünk, ugyanis 99 órábolkozás után a merevlemez végleg elérhetetlenné válik. Fontos megjegyezni azt is, hogy minden használat előtt fel kell oldani a merevlemezünket. Akkor sincs probléma, ha használat után nem zárjuk le, ugyanis nagyjából 10-15 perc inaktív állapot után a védelmi mechanizmus újra éles lesz.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
.

Az Icy Box IB-289U3 13.000 forint körüli áron szerezhető be.

Egyéb Icy Box termékekkel kapcsolatban a raidsonic.de oldalán találhattok információkat!

   

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: