hetvegen-playit-debrecenben/2018/03/08

Hétvégén PlayIT Debrecenben

2018. március 08. Uszkai Dávid

Az ország legnagyobb gamer és IT rendezvénye a PlayIT hétvégén Debrecenbe érkezik, itthon jelenleg elérhetetlen újdonságokkal.

A debreceni Főnix Csarnokban folytatódik a PlayIT Show tavaszi szezonja. Ez azt jelenti, hogy március 11-én a csarnok megtelik a számítástechnika újdonságaival, a látogatók kipróbálhatják a legfrissebb videojáték címeket, de több játékban versenybe is szállhatnak egyénileg, vagy csapatosan. Mint minden alkalommal, így most is eljönnek a rendezvényre az ország olyan ismert videósai, mint a Pamkutya, BeniiPowa, Unfield, Szalay Isti vagy Sirius.

Az évente több alkalommal megrendezett programsorozat játékrajongók tízezreit mozgatja meg a budapesti és a vidéki rendezvényein. Fontos azonban leszögezni, hogy a PlayIT Show nem egy egyszerű játékos rendezvény, hiszen sokkal szélesebb körben merít ebből a modern szórakozási formából, és tárja ezt a debreceni közönség elé.

Március 11-én, a Főnix Csarnokban felvonulnak a legnagyobb számítógép- és hardvergyártó cégek az újdonságaikkal. A debreceni közönségnek is lesz alkalma kipróbálni, a Magyarországon nem kapható Star Wars™: Jedi Challenges AR szettet, ami a valóságos környezetünket átalakítva hozza el a valódi játékélményt. Kipróbálható lesz több VR eszköz is, amivel kicsik és nagyok egyaránt beléphetnek a 3D-s játékkörnyezetbe.

A számítógépes játék forgalmazók is elhozzák a legfrissebb- illetve az utóbbi időszakban piacra dobott videojátékaikat, de 2017 legnagyobb kedvencei és a korábbi évek sikerjátékai is ott lesznek a PlayIT-n. Több e-sport helyszín is helyet kap a csarnokban, ahol akár egyénileg, de csapatban is megküzdhetnek a játékosok League of Legends-ben, Clash Royalban, Counter Strike: Global Offensive-ben, Hearthstone-ban és Playerunknown's Battlegrounds-ban is.

Ma már kincsnek számító, 20-30 évvel ezelőtti számítógépeket és konzolokat is megtekinthetnek, sőt, ki is próbálhatnak az érdeklődők. A játékkínálat ugyan nem mai, de az igazi retro jatékélmény garantált.

Mindig különleges pontját képezi a rendezvénynek a Cosplay Show, ahol a fellépők saját készítésű jelmezben, rövid performance kíséretében jelenítenek meg egy-egy karaktert játékokból, filmekből, vagy animékből. A GameArt kiállításon szintén a kreatívabb játékosok kapnak teret. Profi és hobbi alkotások láthatnak az érdeklődők, amik digitális vagy épp hagyományos rajzolási technikával készültek, és sokak kedvenc, ikonikus karaktereit jelenítik meg.

Elmaradhatatlan része a rendezvénynek a Chio Mozdulj Gamer mozgalom, mely a mozgás fontosságára hívja fel a játékosok figyelmét. A hagyományos sportok gyakorlása mellett például lasertag összecsapáson is részt vehetnek a látogatók.

A helyszínen mi is kint leszünk így megpróbálunk minden érdekességről beszámolni mind itt a weboldalon, mind pedig a Facebook oldalunkon. A teljes program listáját és a rendezvény térképét alább megtaláljátok. Jegyeket IDE kattintva vásárolhattok. Várnak mindenkit sok szeretettel a szervezők!  

Írta: Uszkai Dávid