hivatalosan-is-bemutattak-a-playstation-4-et/2013/02/21

Hivatalosan is bemutatták a PlayStation 4-et

2013. február 21. Kocsis Bence

Hivatalosan is bejelentésre került a Sony PlayStation 4 a ma éjjel, New York-ban megrendezésre kerülő PlayStation konferencia keretei között.

Egyenrőre az új konzol külseje még nem publikus, de sok érdekesség látott napvilágot a PS4-ről. A konzol segítségével szinte minden megoldható a tévékészülék előtt, nem kell a számítógépet bekapcsolgatni.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6Q2WSvdhork[/youtube]

Az őj gépben X86-os processzor dolgozik majd, 8 GB rendszermemóriával, a grafikus vezérlő - a Sony megerősítette, hogy aaz APU 1,84 TFLOPS számítási teljesítményre képes - is egy erős darab lesz. Újdonság lesz, hogy az egyes feladatokat külön processzormagok végzik (8 mag, magonként 1,6 GHz-es órajellel), így a játék teljesen akadásmentesen futhat majd. A beépített közösségi modulok segírségével mindent közzétehetünk, megoszthatunk barátainkkal, és a beépített videómegosztó funkció segítségével a felvételeink is felkerülhetnek az internetre.

A DualShock 4 kontroller, melyről már korábban is pletykálgattunk, érintőképernyős fuknkcióval is rendelkezni fog.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=U5JvOkcSggM[/youtube]

A PlayStation Cluod funkció lehetővé teszi, hogy a korábbi generációs PS játékok is kompatibilisek legyenek, megjelenésük azonban csak fokozatosan történik meg.

A PlayStation 4 decemberbtől lesz megvásárolható.

Néhány videó a bemutatott játékokról:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Pv34shBiXhM[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=p5R0dWgSAJI[/youtube]

forrás: racingzone

 

Írta: Kocsis Bence