hosszabb-csend-utan-robbant-a-noctua-erkezik-az-nh-d15/2014/04/08

Hosszabb csend után robbant a Noctua - Érkezik az NH-D15

2014. április 08. Kocsis Bence Hűtés hírek

A Noctua bemutatta legújabb zászlóshajóját, az NH-D15 processzorhűtőt. A hűtő alapját az az NH-D14 képezi, mely kiemelkedő hűtési teljesítményt nyújtott csendes körülmények között. A dupla toronnyal ellátott NH-D15 megfelel a legmagasabb elvárásoknak is.

A gyártó három éves folyamatos fejlesztésen van túl, melynek során több, mint 100 különböző kialakítást próbáltak ki, hogy megtalálják a tökéletes teljesítményhez vezető utat. A késés oka a Noctua politikájában rejlik, miszerint "ha nem vagyunk 100%-ig elégedettek az adott termékkel, akkor nem adjuk ki a kezünkből". Ennek tudatában az NH-D15 biztosan méltó utódja lehet az ND-D14-nek.

[youtube]

[/youtube]

Az NH-D14 több, mint 350 díjat és ajánlást kapott a vezető, nemzetközi weboldalaktól és magazinoktól, így az egyik legelismertebb prémium hűtés, amit valaha építettek. A kibővített elrendezés és a dual NF-A15 ventilátorok tovább javítják a D14 elismert csendes hűtési teljesítményét.

Az NH-D15 esetében a hőcsövek egymástól távolabb helyezkednek el, ami lehetővé teszi a sokkal egyenletesebb hőeloszlást. Köszönhetően a kialakításnak az NH-D15 64 mm-es magasságú memóriák használatát is lehetővé teszi, ami kompatibilissé teszi a legtöbb, a piacon lévő felsőkategóriás RAM modullal.

noctua_nh_d15_4

Az NF-A15 prémium ventilátorok PWM vezérlésének köszönhetően kényelmes, automatikus fordulatszám vezérlés valósítható meg az alaplapon keresztül. Ezen túlmenően a maximális ventilátor sebességet 1500 RPM-ről 1200 RPM-re lehet csökkenteni a mellékelt Low-Noise adapter segítségével a még csendesebb működés érdekében.

A SecuFirm2 multi-socket rögzítő rendszernek köszönhetően az NH-D15 széleskörű kompatibilitással rendelkezik, emellett a mellékelt NT-H1 paszta biztosítja a lapka és a processzorhűtő közötti maximális kapcsolatot.

noctua_nh_d15_5

A Noctua NH-D15 április közepétől lesz elérhető 89,90 eurós / 99,90 dolláros áron.

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: