i-heli-mjx-x200-rc-quadrocopter-teszt/2013/12/05

i-Heli MJX X200 RC quadrocopter - teszt

2013. december 05. Teszt delmaster

Az oldalunk főprofilja a szórakoztatás: a játékok. Ez most sem lesz másként, hiszen rendhagyó módon most egy kézzel fogható, szórakoztató játékot fogunk nektek bemutatni, amellyel ki lehet mozdítani bennetek a lakásból, a számítógép elől. Felhőtlen szórakozás a szabad levegőn, s ami ezt lehetővé teszi: i-Heli MJX X200 quadrocopter, azaz egy négy propelleres RC repülőgép, ami a távirányítósjáték.hu webáruházából érkezett hozzánk. Olvassátok el cikkünket, s megtudhatjátok, mit is lehet csinálni ezzel a szuper copterrel!

I-HELI MJX X200 RC QUADROCOPTER
DSC_6612 DSC_6613

Bizonyára nagyon sokan hallottatok már erről a repülőgépről, azonban a funkciója és vezérlése csak azok számára ismert, akik repültek vele, illetve volt már szerencséjük a copterhez. Egyszerűnek tűnik, de mégis körültekintően kell repülni vele. Számos funkciója van, amit részletesebben lent prezentálok.

DSC_6615

Esztétikus, fényes dobozban kapható a termék, amiben gondosan ki van bélelve a copter, nehogy megsérüljön szállítás közben. Találunk még itt 4 db tartalék légcsavart, egy távvezérlőt, egy 3.7V 600mAh Li-Polymer akkumulátort, hálózati töltőt és egy angol nyelvű használati útmutatót. A copter repülésre készen áll, nem kell összeszerelni. A használat előtt gondosan át kell tanulmányozni a kezelési leírást, illetve az akkut teljesen fel kell tölteni a mellékelt töltővel (kb. 1,5 órát vesz igénybe), ami nagyjából 13-15 perc repülésre elegendő. A töltő akkor végzett, amikor a piros LED zöldre vált, ilyenkor egyszerűen lecsatlakoztatjuk az akkut, s máris használatra kész.

DSC_6621

A quadrocopter négy propellerből áll: 2 fekete és 2 piros színű. Fontos már az elején leszögezni, hogy a piros légcsavar jelöli a copter elejét. Ha jól megfigyeljük, akkor láthatjuk, hogy a lapáton A és B jelölés látható, valamint a forgásirány egymással ellentétes. Ez azért lényeges, mert mindegyik propeller külön csatornán vezérelhető; ennek eredményeként lehetséges a megfelelő manőverezés.

DSC_6633 DSC_6634
DSC_6652 DSC_6654

DSC_6629

A rotorokat fémváz tartja össze, míg maguk a rotorok műanyagból vannak, beleértve a hajtást is. Az alsó részen LED-ek figyelhetők meg: az első 2 rotor alatt váltakozva villogó kék-piros, míg a hátsóknál egy-egy fehér LED világít. Sötétben, illetve nagy magasságból is pontosan tudhatjuk, hogy merre néz  az eleje.

DSC_6630

A felső, nagyon vékony burkolat alatt találjuk az elektronikát, ami tulajdonképpen a copter agya. Ezen borítás mondhatjuk dízájn elemként szerepel itt, de védelmet nyújt az esőcseppek és egyéb légköri szennyeződések ellen. Maga a quadrocopter alig van 90 gram, mégis komoly kerületi sebesség kell ahhoz, hogy a levegőbe emelkedjen. Felszálláskor elég rendesen "tutul" a propeller; este kifejezetten félelmetes a hangja, de ugyanakkor látványos a LED-ek miatt.

DSC_6665

A távvezérlőt megvizsgálva azt tapasztaljuk, hogy sok minden található meg rajta, amiről arra következtethetünk, hogy az irányítása talán nem is olyan egyszerű, mint ahogy azt sokak gondolják. Nem kell megijedni, nagyon hamar megtanulható az irányítása. A beüzemeléséhez szükségünk lesz 3 db AA alkáli elemre vagy akkumulátorra, amely nem tartozék; ezt nekünk kell beszereznünk hozzá.

DSC_6636

Középen máris feltűnik a piros állapotjelző LED és a nagyobb méretű LCD kijelző, ez utóbbin láthatjuk a távirányító feszültség visszajelzését, a repülési adatokat, módokat, csatorna használatát, illetve a gáz adás és kitérés mértékét százalékban. Balra közvetlenül a bal joystickot találjuk, ami alapesetben a felemelkedés, süllyedés és a kommunikáció összehangolásáért felel, de át lehet állítani bal kezesre is a vezérlőt; ekkor felcserélődik a joystick funkciója. Maradjunk még itt a bal oldalinál, hiszen közvetlen mellette mindkét irányba és alatta trimmer kapcsolót találhatunk; ezek a repülés bal- és jobb oldali automatikus kitérését eredményezik 1 digitben. A bal oldali, nagyobb trimmer kar pedig a joystick funkcióját változtatja meg. Ezen trimmert R és L állásba tolhatjuk, annak függvényében, hogy az adott joystick melyik joystick szerepét kapja (bal vagy jobb). A bal oldali állásba téve a jostick nem rugózik fel-le, hanem beáll abba a helyzetbe, ahol éppen hagytuk a joystick gombját. Fontos ez akkor, amikor gázt adunk, elemelkedik a földtől és szeretnénk, ha lebegne. Ilyenkor nem kell megtámasztani a joystickot ujjunkkal, a távirányító zárolja az adott pozícióban.

A jobb oldali joystick szerepe - alapesetben - kettős, hiszen lehetőség van a coptert előre, hátra, jobbra és balra mozdítani, de lehetséges ugyanakkor előre-hátra, illetve önmaga körül megfordítani az óramutató járásával megegyező és ellentétes irányba. Erre a mód váltó gombbal van lehetőség: a távvezérlő alján találunk két gombot, ebből az alsó felel a MOD2-4 közötti váltásért. MOD2-ben tudunk alapmozgásokat, míg a MOD4-ben lehetséges a tengely körüli megfordulás. A MOD1-3 funkciók pedig a joystick felcserélését eredményezik, illetve ott is az előbb említett kettős funkció elérhető a módok közötti váltással. Az alsó gombbal a copter mozgása állítható: lassú, közepes és gyors sebességre. Az első a tanuló, majd haladó mód és a utolsó opció a már több órás repülésben jártas felhasználóknak kedvező. A kijelző mellett jobbra pedig egy pótméter helyezkedik el, amivel a gázadás mértékét finom hangolhatjuk: pl. mennyit kell a joystick karját eltolni, hogy a gép a levegőbe emelkedjen. A beépített 3 irányú giroszkóp segítséget nyújt a gép stabilizálásában, így a copter könnyedén tud lebegni külső beavatkozás nélkül.

Bal joystick MOD2: emelkedés/süllyedés, balra/jobbra MOD4: emelkedés/süllyedés, balra forgás/jobbra forgás MOD1: előre/vissza, balra/jobbra MOD3: előre/vissza, balra forgás/jobbra forgás
Jobb joystick MOD1: emelkedés/süllyedés, balra forgás/jobbra forgás MOD3: emelkedés/süllyedés, balra/jobbra MOD2: előre/vissza, balra forgás/jobbra forgás MOD4: előre/vissza, balra/jobbra

A távirányító tetején van még egy piros gomb, ami a kamerát indítja és a manőver funkciót látja el. Értelemszerűen ennél a típusnál nincs kamera (külön vásárolható hozzá), így most a manőver opciót lehet előhívni vele. Egészen pontosan bukfencezni tud a quadrocopter, ha megnyomjuk ezt a gombot és a bal oldali joystick karját előre toljuk, akkor előre csinál egy szaltót; de lehetséges ez bármelyik irányba, csak a kívánt irányba el kell mozdítani a kart.

DSC_6638

Az MJX X200 quadrocopter beüzemelése nagyon egyszerű: be kell helyezni a feltöltött akkumulátort a a copter alján kialakított helyre, majd a csatlakozót össze kell dugni. Ekkor kigyulladnak a LED-ek, jelezve az áramellátást. A távvezérlőt bekapcsoljuk az ON/OFF kapcsolóval, majd várunk 5 mp-et, amíg a kommunikáció megszületik, s a bal oldali joystick kart (L Trimmer módban) lassan feltoljuk teljesen, majd vissza. Hallani fogunk egy pityegő hangot és a piros LED folyamatosan világítani fog; ekkor menetkész a copter, s egyből láthatjuk a százalékos megjelenítést az LCD kijelzőn. A bal joystick kart feltolva máris beindulnak a propellerek, s ezt egészen addig tolhatjuk lassan, míg a levegőbe nem emelkedik. Innentől pedig azt csinálunk vele, amit mi szeretnénk. Fontos információ, hogy az akkumulátor merülését semmi nem jelzi vissza a távvezérlőn keresztül, így amikor lemerült az akku, akkor a propeller leáll és nem lehet újra beindítani. Megtévesztő a LED rajta, hiszen azok továbbra is világítanak, de tudnunk kell, hogy a LED nem igényel nagy áramot, így azok a teljes lemerülésig világítani fognak.

DSC_6648 DSC_6668

Megfordult a fejünkben, hogy akció kamerát szereljünk a copterre, de a súly arányokat elnézve nem sok értelmét láttunk, mivel a quadrocopter 90g, illetve a HAMA Action-Cam HD Star kamera is ugyancsak 90g súlyú. Olyan mértékben leterhelné a repülést, hogy nagy valószínűséggel egy oldal mozgásnál elkezdene zuhanni, vagy pár perc alatt lemerülne az akku, s következve a kamerával leesne a magasból. Nincs lehetüségünk az elhíresült 808 #16 HD miniatűr kamerával kipróbálni, mivel nem áll rendelkezésre a termék. Az élmény sajnos ezúttal elmarad, de a repülés elfeledteti velünk a bánatot.

 TECHNIKAI ADATOK
Típus: MJX X200
Copter energiaforrása: 3.7V 600mAh Li Polymer akkumulátor
Távvezérlő energiaforrása: 3 db AA elem / akku (nem tartozék)
Akku töltési ideje: 1,5 óra
Repülési idő: 12-15 perc (egy feltöltéssel)
Hatótávolság: 100m
Méret: 300mm
Súly: 90g

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=yPkCbLPwm-o[/youtube]

  ÖSSZEGZÉS

Az MJX X200 quadrocopter nagyon jól kitalált és összeállított RC modell, hiszen minden irányban képes repülni, s közben manővereket csinálni. Kezelése pár óra próbálkozás után már természetessé válik, s onnantól már nagyon egyszerű a használata. Célszerű először szabad ég alatt, fa mentes övezetben próbálkozni, vagy nagyobb belső térben pl. csarnokban.

DSC_6663

Első ránézésre azt hittem, hogy komolytalan játék lesz, mert a maga súlyával nem tudtam komolyan venni. Aztán a távvezérlő minden funkcióját "átbogarászva" megváltozott a véleményem, s az első komolyabb repülés során kellemesen csalódtam! Nagyon szórakoztató; engem igazából csak a repülési idő zavar, mivel 13 perc nem sok egy "élményhez". Természetesen lehet több akkumulátort is beszerezni hozzá, így nem kell állandóan hazamenni egy-egy töltésért. Nekünk nagyon tetszett a quadrocopter, s mi bátran ajánljuk a megvásárlását, nem fogtok csalódni benne!

A termék megvásárolható a Távirányítósjáték.hu webáruházából - kedvezményesen - mindössze 22.990 Ft-os áron (Akció: 2013.12.14-ig tart), illetve további, kedvező árú játékok várják az érdeklődőket, pl. távirányítású helikopterek, tankok, autók, munkagépek, kamionok ...stb. Mindenki megtalálja kedvére a megfelelő kikapcsolódást!

[caption id="attachment_33989" align="aligncenter" width="180"]ajanlott-300x300 MJX X200 QUADROCOPTER[/caption]

 Köszönjük az Oroszlánkutya Kft.-nek, hogy a terméket a rendelkezésünkre bocsájtotta!

oroszlankutya

Írta: Teszt delmaster