igy-harcolunk-egyiptomban-assassins-creed-origins/2017/08/13

Így harcolunk Egyiptomban - Assassin's Creed Origins

2017. augusztus 13. Bordás Dávid

Az orgyilkosok történetének eredetét idén Egyiptomban fogjuk keresgélni. De vajon hogyan kell küzdenünk célunkért?

Az eddigi AC játékokra jellemző volt az egy gombos harcrendszer, ami arról a bizonyos gomb őrült püfüléséről szólt. Nem is kellett, hogy a közvetlen közelünkben legyen egy adott ellenfél 10 m-es távolságból már rátámadhadtunk valakire. Az új AC-ben nagyban megváltozik a rendszer. A modern RPG-khez hasonlóan két támadástípús lesz, egy gyengébb és egy erősebb ütés. Ezeket kombinálva tudjuk megverni ellenfelünket. Ami még bonyolítja a helyzetet, hogy nem mindegy mivel és hova ütünk. A karakterek más sérülést szenvednek el ha lábon vagy éppen mellkason ütjük őket. Természetesen a fegyver milyensége is befolyásolja ezt. Az ütő fegyvereket 8 kategóriába sorolták a kis tőröktől a hatalmas dárdákig, attól függően milyen távolra, milyen erősséggel és milyen gyorsasággal lehet velük caspkodni. Ezen kívűl íjakat vihetünk magunkkal, 4 fajtát. Távolsági precíziós íjat, egyszerre 4 vesszőt vető íjat, gyorstüzelő íjat, és egy klasszikus íjat, ami mindenből a középutat adja. A harcokat az adrenalin csík megléte színesítheti még, mely feltöltődve erősebb és egyedi támadásokat tesz majd lehetővé.

A korábbiakhoz hasonlóan újra kapunk majd arénákat is, amikben különféle erősségű ellenfelekkel küzdhetünk meg, de akár az is lehetséges, hogy egy a játék által adott fegyverrel bedob minket az arénába és azzal kell osztanunk az áldást.

Egy videó is készült ezekről a harcrendszeri újításokról. Íme:

  [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=nWef7lXwexQ[/youtube]   Október 27-től mi is kipróbálhatjuk magunkat ebben a harcrendszerben, PC-n Xbox ONE-on és PS4-en.

Írta: Bordás Dávid